Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A i jeszcze jedno pytanie dotyczące szpitala. Jak już się zdecyduje, gdzie chce rodzić to czy muszę wcześniej zgłosić ten fakt w danym miejscu?
Jak zacznę rodzić to po prostu tam jadę nawet w nocy o północy?
Ostatnio nie mogę zasnąć i tak leżę i myślę i zaczynam się bać, że nic nie wiem i że nie dam rady.
Nie, mążbpodawał dopiero w urzedzie.Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Wczoraj zaczęłam się zagłębiać w ten temat i doszłam do wniosku że musimy to załatwić przed porodem. Też z tego powodu żeby ojciec mógł sam potem zarejestrować dziecko ale głównie gdyby coś mi się stało podczczas porodu np śpiączka. Naczytałem się historii i dopiero sobie uświadomiłam, że nawet dziecka ze szpitala nie odbierze bez wyznaczenia kuratora przez sąd. Nie będzie mógł podjąć żadnej decyzji itd.
Muszę też uporządkować swoje miejsce zameldowania bo z lenistwa przez lata jakoś nie wymeldowalam się od rodziców . I tak od nitki do kolebka otworzyły mi się artykuły o żłobkach i załapałam się za głowę że już powinnam o tym myśleć bo miejsc malo.
Mam pytanie do mam. Powiedzcie mi czy w szpitalu wymagają podania imienia dziecka do jakiś dokumentów? Co wydaje szpital?
Dziewczyny, wybiera się któraś rodzić na Karową w Wawie?
Ja pierwszy raz rodziłam na Karowej i byłam zadowolona, ale jak poczytam opinie w necie to połowa z nich to jakieś straszne opisy..ja z warszawy, ale chyba inflancką wyniorę.
Kurczę, nie ogaraniam jeszcze tematu. Myślalam, że jak weszła rejestracja dziecka przez profil zaufany, to nie będę musiała latać po urzędach. Muszę się dowiedzieć i jakby co, zrobię to przed porodem.Mam pytanie do dziewczyn, które nie są w związku małżeńskim. Czy będziecie załatwiać uznanie ojcostwa w urzędzie oraz kwestie nazwiska po porodzie czy przed?
Ja pierwszy raz rodziłam na Karowej i byłam zadowolona, ale jak poczytam opinie w necie to połowa z nich to jakieś straszne opisy..