Kelyana
Fanka BB :)
Moje to samo odstawiają największe kopanie w nocy i nad ranem. A w dzień ze niby grzeczne dziewczynkiMój maluch o 22 śpi żeby o 23 zacząć naparzać [emoji23] więc staram się zawsze o 23 już spać [emoji14]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moje to samo odstawiają największe kopanie w nocy i nad ranem. A w dzień ze niby grzeczne dziewczynkiMój maluch o 22 śpi żeby o 23 zacząć naparzać [emoji23] więc staram się zawsze o 23 już spać [emoji14]
Ja tez mam małą łazienkę ale wanienke kupiłam zwykła dużą ze stojakiem i będę kąpać w sypialni. Mam daleko z łazienki do sypialni żeby lecieć z dzieckiem po kąpieli na przewijak a w łazience miejsca na przewijak brak. U mnie tatuś będzie raczej obecny przy każdej kąpieli wiec nie będzie problemu z przenoszeniem wanienki.Jeszcze mam dwa dylematy zakupowe... potrzebuję wanienkę i laktator... może mi coś doradzicie?
Mamy niewielką łazienkę i wizję przeprowadzki pewnie po Nowym Roku dlatego odpada dl manię najzwyklejsza, duża wanienka... mam 3 typy, może któraś z Was używała i poleca/niepoleca, albo macie coś jeszcze fajnego...
1. Poręczna, myślę że dałabym radę używać jej sama - pewnie często będę musiała Młodą kąpać sama...
2. Większa, więc pewnie starczy na dłużej
3. Starczy najdłużej, składana, ma fajną wkładkę dla noworodka
Co wybrać?
No i laktator - zdecydowałam się niemal na tufi spectra 9 plus, ale rozmiar M jest ciągle niedostępny... Brałam jeszcze pod uwagę lovi ekspert 3 d, ale podobno średni... co kupić? Może coś innego?Zobacz załącznik 894307Zobacz załącznik 894308 Zobacz załącznik 894309
To chyba dzięki tobie my też mogliśmy zamówić przewijakJa jak zwykle sobę mam za krótką, ale teraz może to się zmieni, bo od soboty mam l-4 (w sumie od dzisiaj). Byliśmy w piątek wieczorem na wizycie - panna 1415g, dalej idzie po środkowej lini i wszystko z nią ok.Gorzej z moją szyjką, bo się znowu skróciła, ale na szczęście nadal nie ma rozwarcia tylko dostałam L-4 (od miesiąca myślałam czy teraz już pójść od września, czy dopiero w październiku a tu taki psikus, że zostałam wysłana przymusowo), mam prowadzić spacerowy tryb życia i zero seksu, czym mój Mąż był zawiedziony bardzo... i lekarz Mu powiedział, że po 20tym października zniesie zakaz ;p
Z wizytowych rzeczy to jeszcze lekarz kazał nam się przygotować raczej na drugą połowę października i dodał, że idealnie będzie jak Mała posiedzi jeszcze 7 tygodni, a 6 to takie minimum, choć dodał że czasem może nas zaskoczyć i posiedzieć do terminu, ale w jego ocenie trzeba być przygotowanym. Powiedział jeszcze, że gdybyśmy kupowali rzeczy dla córki to on sugeruje wybrać fotelik dla małych dzieci i wcześniaków, bo Panna raczej duża nie będzie, a myśli że może pojawić się wcześniej i takie maleństwa są strasznie „poskładane” w większości fotelików, co nie jest dla nich dobre... a teraz są takie opcje, że można dobrać coś odpowiedniego - my co prawda fotelik mamy już zamówiony, ale akurat odpowiedni
Trochę przeraziła mnie ta wizja drugiej połowy października... i pozamawiałam jednak część brakujących rzeczy, czyli łóżeczko i przewijak (z dostawą po 10 września - marudziłam Panu w sklepie, że jak się pojawi to pewnie znowu nie zdążę zamówić - ostatnio tak było i uruchomił dla mnie możliwość rezerwacji produktów na których dostawę czekają ... przy okazji skorzystają też pewnie inni).
Materac w końcu zamówiłam hevea baby plus - lateksowy ... nie wiem czy to dobry wybór, ale już mnie głowa bolała od tych wszystkich opcji... przypomniało mi się, że mój kolega jest rehabilitantem m. in. niemowląt i wysłałam mu 3 materace i zapytałam, który mam wybrać ;p i padło na ten lateksowy, zobaczymypowiedział, że materac nie powinien być ani za miękki ani za twardy, więc ten będzie ok. Kokosu już nie zalecają - a byłam zdecydowana właśnie na lateksowy-kokosowy najbardziej... ale pewnie ile osób tyle opini. No nic - zamówiony, więc będzie taki jak jest.
też nie zdążyłam ostatnio zamówić, bo wiadomość mi do spamu wpadła. DziekiMam to samo. Maly glowa do dołu i napiera. Jak leze jest ok, jak chodzi boli a jak przesadze z chodzeniem to bol sie nasila.Czesc dziewczyny
Ja dzis bylam na fizjoterapii rozmasowal mi plecy i biodro i posladek w czwartek znowu a w piatek wizyta
Dziewczyny czas tak szybko leci juz wrzesien do 37 tygodnia zostalo 7 tygodni boli mnie krocze i plecy nieprzestaje czy leze czy chodze czasem biore paracetamol jak juz niewytrzymuje
Powiedzcie mi kiedy dziecko wstawia golwke do kanalu 4 tygodnie przed ? Bo jak bylam w tamtym tygodniu u ginekolog to powiedzial ze dlatego mnie tak boli bo ona juz sie ustawila glowka w kanal rodny i cisnie na dol
Ja jak zwykle sobę mam za krótką, ale teraz może to się zmieni, bo od soboty mam l-4 (w sumie od dzisiaj). Byliśmy w piątek wieczorem na wizycie - panna 1415g, dalej idzie po środkowej lini i wszystko z nią ok.Gorzej z moją szyjką, bo się znowu skróciła, ale na szczęście nadal nie ma rozwarcia tylko dostałam L-4 (od miesiąca myślałam czy teraz już pójść od września, czy dopiero w październiku a tu taki psikus, że zostałam wysłana przymusowo), mam prowadzić spacerowy tryb życia i zero seksu, czym mój Mąż był zawiedziony bardzo... i lekarz Mu powiedział, że po 20tym października zniesie zakaz ;p
Z wizytowych rzeczy to jeszcze lekarz kazał nam się przygotować raczej na drugą połowę października i dodał, że idealnie będzie jak Mała posiedzi jeszcze 7 tygodni, a 6 to takie minimum, choć dodał że czasem może nas zaskoczyć i posiedzieć do terminu, ale w jego ocenie trzeba być przygotowanym. Powiedział jeszcze, że gdybyśmy kupowali rzeczy dla córki to on sugeruje wybrać fotelik dla małych dzieci i wcześniaków, bo Panna raczej duża nie będzie, a myśli że może pojawić się wcześniej i takie maleństwa są strasznie „poskładane” w większości fotelików, co nie jest dla nich dobre... a teraz są takie opcje, że można dobrać coś odpowiedniego - my co prawda fotelik mamy już zamówiony, ale akurat odpowiedni
Trochę przeraziła mnie ta wizja drugiej połowy października... i pozamawiałam jednak część brakujących rzeczy, czyli łóżeczko i przewijak (z dostawą po 10 września - marudziłam Panu w sklepie, że jak się pojawi to pewnie znowu nie zdążę zamówić - ostatnio tak było i uruchomił dla mnie możliwość rezerwacji produktów na których dostawę czekają ... przy okazji skorzystają też pewnie inni).
Materac w końcu zamówiłam hevea baby plus - lateksowy ... nie wiem czy to dobry wybór, ale już mnie głowa bolała od tych wszystkich opcji... przypomniało mi się, że mój kolega jest rehabilitantem m. in. niemowląt i wysłałam mu 3 materace i zapytałam, który mam wybrać ;p i padło na ten lateksowy, zobaczymypowiedział, że materac nie powinien być ani za miękki ani za twardy, więc ten będzie ok. Kokosu już nie zalecają - a byłam zdecydowana właśnie na lateksowy-kokosowy najbardziej... ale pewnie ile osób tyle opini. No nic - zamówiony, więc będzie taki jak jest.

Wyglada na to Żeby na ujastek się dostać to trzeba mieć główkę między nogami prawie
Blok zapchany nie ma miejsc na porfilaktyke wiec zostałam wysłana do domu. Może za tydzień zaczniemy. Ja tam płakać nie będę![]()

Jeszcze mam dwa dylematy zakupowe... potrzebuję wanienkę i laktator... może mi coś doradzicie?
Mamy niewielką łazienkę i wizję przeprowadzki pewnie po Nowym Roku dlatego odpada dl manię najzwyklejsza, duża wanienka... mam 3 typy, może któraś z Was używała i poleca/niepoleca, albo macie coś jeszcze fajnego...
1. Poręczna, myślę że dałabym radę używać jej sama - pewnie często będę musiała Młodą kąpać sama...
Co wybrać?
No i laktator - zdecydowałam się niemal na tufi spectra 9 plus, ale rozmiar M jest ciągle niedostępny... Brałam jeszcze pod uwagę lovi ekspert 3 d, ale podobno średni... co kupić? Może coś innego?Zobacz załącznik 894307Zobacz załącznik 894308 Zobacz załącznik 894309
ja tez nie chodziłam, ale mąż przy porodzie był 
Ja kupilam zwykla ikeowska, jest mniejsza nize te wielkie klasyczne, bo tez mam mam mala lazienke. Upchnelam ja do szafy na razie, wiec rozmiar jest okJeszcze mam dwa dylematy zakupowe... potrzebuję wanienkę i laktator... może mi coś doradzicie?
Co wybrać?
Wyglada na to Żeby na ujastek się dostać to trzeba mieć główkę między nogami prawie
Blok zapchany nie ma miejsc na porfilaktyke wiec zostałam wysłana do domu. Może za tydzień zaczniemy. Ja tam płakać nie będę![]()