• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej. Nadrobiłam wszystko (ponad 70 stron :P)
Od środy do soboty leżałam w szpitalu. Najpierw pojawiło się dziwne brązowe plamienie, poszłam do lekarza, skierowała mnie na oddział, żeby wziąć zastrzyk, bo mam grupę krwi rh-, następnego dnia pojawiło się lekkie krwawienie. Podobno był jakiś krwiaczek. Na razie jest spokój.

Bardzo współczuje dziewczynom strat...

reklama
Witam was wraz z moimi wymiotami
A było tak pięknie
Do tej pory nie zaprowadziłam syna do przedszkola.... Jest tragicznie

Biedna ty... Ile to kobiety muszą przejść w ciąży...:sorry: I przyjdzie jeden z takim i powie, że ciąża to nie choroba, a sami umierają przy temp.37,2 :no2:

Cześć dziewczyny,
U mnie dziś 7t0d i straszny odruch wymiotny - nie kończy się on wizytą w toalecie, ale momentami mam wrażenie, że lepiej by było gdybym jednak coś "zwróciła" :/
Na szczęście z zewnątrz tego chyba tak nie widać, bo szef wpadł do mnie do gabinetu w trakcie i myślał, że to kaszel :biggrin2::errr:

Miałam takie "suche" odruchy wymiotne tez w okolicy skończonego siódmego tygodnia, ale przez tydzień i minęły.. Zostały same mdłości. Życzę żeby ci też minęło szybko ;-) ;)

Jezeli oba wyniki toksoplazmozy mam ujemne to znaczy ze nie mam i nie mialam?

Ale masz IgM czy IgG? Dwa wyniki czy jeden?
Jak masz dwa ujemne to nie miałaś i nie masz, musisz uważasz.
Jak masz IgM ujemne, a drugie dodatnie, to przeszłaś ale nie masz teraz, masz przeciwciała już.
Jak masz IgM dodatnie (ale piszesz, że nie masz na szczęście) to znaczyłoby, że jesteś w trakcie choroby :szok:

Hej. Nadrobiłam wszystko (ponad 70 stron :p)
Od środy do soboty leżałam w szpitalu. Najpierw pojawiło się dziwne brązowe plamienie, poszłam do lekarza, skierowała mnie na oddział, żeby wziąć zastrzyk, bo mam grupę krwi rh-, następnego dnia pojawiło się lekkie krwawienie. Podobno był jakiś krwiaczek. Na razie jest spokój.

Bardzo współczuje dziewczynom strat...

Już w domku jesteś? Krwiaczek się wchłonął? Czy masz leżeć i czekać aż się wchłonie?
I co teraz jak ty masz rh-, a mąz ma rh=?:confused:
Ale ci pytań zadałam :dry::cool2:

Dita, tak jestem już w domu. Przy wyjściu robili mi usg i nic nie było widać. Leżeć nie muszę, zalecono mi tylko prowadzenie wypoczynkowego trybu życia.
W sumie z tą krwią to nie wiem, bo nie wiadomo, jaką będzie miało dziecko. Córka odziedziczyła rh- po mnie. Mąż ma Brh+, więc teoretycznie nie powinno być problemu. Mam robić tylko odczyn coomsa, żeby sprawdzać, czy nie pojawiają się przeciwciała.

Cześć! :) Dawno się nie odzywałam, ale byłam w stresie po sobotniej wizycie u ginekologa. Był duży, pusty pęcherzyk, a to juz siódmy tydzien. Poszlam dzisiaj do innego ginekologa, uspokoił mnie, na usg malutki zarodek z bijącym serduszkiem :) Ciąża mniej więcej tydzień młodsza, ale wiedziałam, że owulacja była później.

Cześć! :) Dawno się nie odzywałam, ale byłam w stresie po sobotniej wizycie u ginekologa. Był duży, pusty pęcherzyk, a to juz siódmy tydzien. Poszlam dzisiaj do innego ginekologa, uspokoił mnie, na usg malutki zarodek z bijącym serduszkiem :) Ciąża mniej więcej tydzień młodsza, ale wiedziałam, że owulacja była później.
Gratulacje! Czyli zmieniasz gina?

Dopiero po pracy, na 17... Dzisiaj co nawyzywaj tylko szybko coś skrobnę wieczorem, a jutro może fotkę wkleję jak mi da :rolleyes2:
Wiesz, kobiety sny w ciąży mogą mieć bardzo dziwne, bardzo straszne, bardzo realistyczne i kolorowe, ale wcale nieprorocze! także nie bierz sobie do głowy nawet! :oo: Ja czasami mam taki sen jakby film ktoś ktoś kręcił...;)

Mamcia
Gratuluję rocznicy!!!
Ja 01.07. będę miała 13lat razem z mężem, a 09.07.siódmą rocznicę siódmą :o Ale ten czas leci!:D

Hhoho idziemy tam samo..my 15 lat razem i 12 po slubie bedzie w Lipcu:) nie wiem kiedy to zlecialo

A co do kaloryfera..cwiczenia mnie strasznie napedzaly energia! ..lubilam czas spedzony na siłowni czy to zajęciach..wypocic sie i czuc kazdy miesien..znalam tam wszystkich dosc dlugo..bywalam 6 razy w tyg. To co sie dziwic..a figura tylko zyskala przy okazji:p..zredukowalam czas ze wzgledu ze zaczelam pracowac juz na caly etat..a potem jeszczr bardziej bo myslalam ze może za ostro trenuje i temu nie zachodze (glupawka) no a jak wrocilam do normalnosci i cwiczen to zaszlam w ciaze lol a i schudlam 3 kg z moich wypracowanycb miesni wrrr!! ( jak ćwiczę.jestem ciezsza)
Teraz ciaza to ze względu na to ze jestem caly dzien na nogach ..i spiaca ..a to samopoczucie do dupy.. Dalam sobie spokoj i widzę ze mi brakuje:(:(:(:(:( i jeszcze ten moj brzuszek przejsciowy troszke mnie dobil ( wiem! Da sie nadrobic)ostatnio..i cera do dupy ..wiem wiem hormony..tez sie mojemu oberwalo ostatnio bo obiecal ze zrobi rosolek ( chcialam zrobic wieczorem dzien wczesniej ale zapowiedzial ze zrobi tego dnia) a ja przyjezdzam wyglodzona a tu mi wyjeżdża ze to ..tamto zalatwic musial i nie wyrobil sie a ja sie poryczalam i ucieklam na gore..pol h. Mnie stawial na nogi obiecując to i tamto:p .. Rosolek zrobił:p
W ogole cos tam sie rozciagam ..cos tam porobie w domu ale wolalam wypady do ludzi!
W dwoch poprzednich ciazach cere mialam b. Ladna bez zadnych krostek czy syfow wielkich i w ogole jakos lepiej ciaze znosilam :/
Biore sie w garsc..przetrwamy:)

Dzień dobry :)

Jak tam Wasze brzuszki? Bo mój już chyba urósł :o (10 tydzień)

Myślałam, że to wzdęcia, ale od samego rana wystaje :o Przytyłam 1 kg, na samym początku, teraz nic się nie zmienia. Tylko ten brzuszek hihi

To moja pierwsza ciąża, wychudzona też nie jestem, żeby jakoś specjalnie miał się uwidaczniac. Hmm

I juz koniec z plaskim brzuszkiem:p lalala
Hihi
Dobrze dobrze niech rosnie:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry