reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

Gotuje mi sie fasoleczka. Bober. Kalafior i nie powiem ci jak sie zerwalam
Gwaltownie z sofy bo woda mi wykipialam...niezle uklucie bol (nie wiem) poczulam wrrrrrr

Ale w srodku rosnie wssystko..wnetrz. Maja coraz mniej miejsca..wszystko sie zmienia wiec tak moze byc zapewne
Kurcze jak ja ci zazdroszcze tego boba nie moge nigdzie w sklepie znalesc chyba ze mrozony ale to pipki takie male. [emoji19]

reklama
Ja wizytę mam 24 maja i też mam nadzieję poznać płeć wtedy, to będzie 16t4d. Z synkiem poznałam płeć w 11tym tyg, gin zapewniał że na 100% chłopiec i tak też było :) marzyłam o drugim chłopcu, bo chyba na mamę dziewczynki się nie nadaje (chłopcy są latwiejsi w obsłudze :)), ale maz pragnie córeczki teraz dla siebie bo mówi że ja już mam swojego synusia (synek strasznie jest mamusiowaty a maz zazdrosny haha :D) i chyba wolę dziewczynkę bo nie chce żeby maz czuł się rozczarowany a jakoś tak się czuje, że jak będzie chłopiec znowu to maz będzie zawiedziony. Głupie to :/

Nam też się trochę zeszło ze staraniem :) synka mam z lipca (udało się w 1 cyklu) i planowałam urodzić drugie też w lipcu, ale mamy cztero miesięczna obsuwe ;) udało się dopiero w 10tym cyklu, bardzo długo i już się martwiłam że coś jest nie tak. Nie wyszło tak jak sobie wymarzylam, ale najważniejsze że w końcu się udało :)
Z synkiem w ciąży też bardzo spuchlam, najbardziej stopy, ale urodziłam prawie 2 tyg po terminie i może dlatego. Zdjęcia nawet sobie porobilam, bo maz się śmiał, że stopy mam jak Fiona ze Shreka tylko że białe a nie zielone :)

Dziewczyny czy może wiecie albo się orientujecie jak jest z kontrolami z Zusu jeśli chodzi o ciężarne? bo czytałam i słyszałam już z milion wersji. Czy ZUS w ogóle kontroluje kobiety w ciąży? W ogóle w jakich godzinach mogą się pojawić? Mówię tutaj o kontroli z Zusu a nie że pracodawca nasle na mnie ZUS bo pracuje w super firmie i nierealne żeby tak zrobili. Także chodzi tylko o kontrolę z samego Zusu. Dodam, że jestem na l4 leżącym, ale nie koniecznie muszę leżeć :)

Witajcie i znów mamy poniedziałek. Kolejne dni ciąży za nami :)
Powodzenia na wizytach dziś i miłego dnia!
Ja wizytę mam 24 maja i też mam nadzieję poznać płeć wtedy, to będzie 16t4d. Z synkiem poznałam płeć w 11tym tyg, gin zapewniał że na 100% chłopiec i tak też było :) marzyłam o drugim chłopcu, bo chyba na mamę dziewczynki się nie nadaje (chłopcy są latwiejsi w obsłudze :)), ale maz pragnie córeczki teraz dla siebie bo mówi że ja już mam swojego synusia (synek strasznie jest mamusiowaty a maz zazdrosny haha :D) i chyba wolę dziewczynkę bo nie chce żeby maz czuł się rozczarowany a jakoś tak się czuje, że jak będzie chłopiec znowu to maz będzie zawiedziony. Głupie to :/

Nam też się trochę zeszło ze staraniem :) synka mam z lipca (udało się w 1 cyklu) i planowałam urodzić drugie też w lipcu, ale mamy cztero miesięczna obsuwe ;) udało się dopiero w 10tym cyklu, bardzo długo i już się martwiłam że coś jest nie tak. Nie wyszło tak jak sobie wymarzylam, ale najważniejsze że w końcu się udało :)
Z synkiem w ciąży też bardzo spuchlam, najbardziej stopy, ale urodziłam prawie 2 tyg po terminie i może dlatego. Zdjęcia nawet sobie porobilam, bo maz się śmiał, że stopy mam jak Fiona ze Shreka tylko że białe a nie zielone :)

Dziewczyny czy może wiecie albo się orientujecie jak jest z kontrolami z Zusu jeśli chodzi o ciężarne? bo czytałam i słyszałam już z milion wersji. Czy ZUS w ogóle kontroluje kobiety w ciąży? W ogóle w jakich godzinach mogą się pojawić? Mówię tutaj o kontroli z Zusu a nie że pracodawca nasle na mnie ZUS bo pracuje w super firmie i nierealne żeby tak zrobili. Także chodzi tylko o kontrolę z samego Zusu. Dodam, że jestem na l4 leżącym, ale nie koniecznie muszę leżeć :)
Są różne legendy na ten temat, ja nie miałam kontroli, byłam na l4 bez leżenia.

A ja dzis bylam na izbie przyjec bo znow z tego atresu brzuch mnie bolał
I meczyla mnie biegunka
Jest wszystko ok mam brac nospe 3× dziennie probiotyk i oczywiscie nie denerwowac sie i odpoczywac
Lekarz na moje lzy puscil mi serduszko zebym sie uspokoila ... To naprawde miod na moja dusze :) no i od wczoraj dzieciatko urodlo 1mm :)
Ukochany dzis wraca do domu mysle ze sie dogadalismy
Mamy przeciez wspolne cele i to jest najwazniejsze takze dzis zasne w ukochanych ramionach
Syn moj wrocil z wojazy od dziadkow z dolnego slaska takze syn w domu bog w domu
Uwielbiam swoje dziecko jest taki madry i wspanialy no i powiedzialam mu ze zostanie starszym bratem snial sie i ciedzyl i odrazu przytulil moj brzuch to bylo wspaniale

Wspaniała reakcja synka ;) Mój też się cieszył :tak: Zresztą codziennie pyta się o dzidziusia i nawet mówi do brzuszka haha Wieczorem go całuje i mówi dobranoc, a jak przychodzę z pracy to się wita :-D
Cieszę się, że się dogadałaś z partnerem :tak:

Odstajacy wyrostek ;)
Ja akurat nic nie widzialam, wiec teraz w srode na genetycznym moze sie poprzygladam, o ile wczesniej nie zjedza mnie nerwy.
Jutro oddaje krew na Pappa i juz mam stresa!

Trzymam kciuki! I bez nerwów! Będzie dobrze!:tak:

Dziewczyny, kciuki za wasze usg i wizyty :) ;) Pozytywne myślenie włączcie i cieszcie się spotkaniem z bobasem 8-)

Ja jeszcze dwa dni i wizyta a objawy ciazy minely tylko troche sutki tkliwe a nic innego mi niedolega brzuch tez sie niezaokraglil

Hej. Ja mam dzisiaj dzień dziecka haha
Maz w pracy młoda w przedszkolu (pierwszy raz od ponad 2 tyg :eek:) a ja wreszcie upolowalam truskawki haha
Zapowiada się piękny początek tygodnia ;)

Powodzenia na wizytach :) ja w czwartek

reklama
Do góry