reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny,

To mi sie aniol nie maz trafil.
Gotuje, sprzata, wychodzi z psem, masuje, jezdzi ze mna na wszystkie badania, USG (te transvaginalne tez) i na pewno bedzie przy porodzie. Chyba wiecej nie moge na niego sie zezloscic, skoro sie okazuje ze taki wyjatkowy egzemplarz trafilam [emoji173]️

U mnie dzis za to armagedon alergiczny. Czegos tak strasznego nie mialam od dziecinstwa. Katar non stop, nos odetkany tylko jak leze w jednej pozycji, wszystko splywa po gardle, ktore juz zaczyna bolec z podraznienia i do tego nie konczace sie kichanie. Mam wrazenie ze zaraz mi caly uklad oddechowy eksploduje [emoji20]
Czy ktorejs z Was tez tak sie pogorszylo w ciazy?

reklama
Cześć po wizycie!!!
Dzidzius ma 5 cm obecnie:)
Macha rączkami nóżkami i uważam że jest śliczny z profilu :)
Serduszko pika, kość nosowa moja gin mówiła że ma mała czy coś takiego że 2 cm nie całe czy coś ale to tak na oko mówiła malutki jest jeszcze A prenatalne 23 to będziemy wszystko wiedzieć:)
Na dzień dzisiejszy wszystko ok rusza się i fika takze mój szczęśliwy:)
I prawdopodobnie chlopiec!!!
Mówi że wyrostek jest większy i sterczy mówi że jeszcze malutki jest i dlatego że prawdopodobnie ale że obstaje przy chłopcu:)
Radość nie do opisania:)
Wklejam zdj ale błąd się pojawia :(

Super gratulacje!

Mój powiedział kilka dni temu, że liczy po cichu na druga cytuję "cesareczke" haha bo chyba nie da rady przy sn, prędzej zemdleje czy coś niż mi pomoże. W sumie on jest bardzo strachliwy i znam go na tyle żeby stwierdzić, że jeśli go coś przestraszy (moje krzyki, steki, jeki) albo będzie się bał to w życiu nie wejdzie do pomieszczenia gdzie będę rodzić haha. Także w razie czego wcześniej zabukuje sobie siostrę, która ma być chrzestna dzidziolka bo to twarda sztuka z charakterku i też tylko dlatego chce żeby ktoś przy mnie był, żeby przypilnowal wszystkiego bo wiadomo człowiek wtedy nie myśli jak trzeba i przyda się ktoś, kto ich tam porozstawia po kątach i zrobi porządek jak będzie trzeba :)

Cześć po wizycie!!!
Serduszko pika, kość nosowa moja gin mówiła że ma mała czy coś takiego że 2 cm nie całe czy coś ale to tak na oko mówiła malutki jest jeszcze A prenatalne 23 to będziemy wszystko wiedzieć:)
Mówi że wyrostek jest większy i sterczy mówi że jeszcze malutki jest i dlatego że prawdopodobnie ale że obstaje przy chłopcu:)
Super [emoji173] Jaki sliczny dzidziutek!

Cześć po wizycie!!!
Super gratulację ;)
Mój mąż w pierwszej ciąży chodziliśmy razem teraz nie zawsze zależy na którą mam wizytę.
Co do mężów na porodówce to jestem na nie,jak rodziłam i widziałam tych biedaków przestraszonych i mdlących to myślę sobie a po cholerę Wy tutaj potrzebni tylko się kręcą i nie wiedzą co robić.Zamiast podtrzymywać na duchu żony to im pomoc udzielają.Nie wiem jak w innych szpitalach ale u Nas trzy łóżka obok siebie kotara tylko z boku a Oni się kręcą a człowiek z kuciapą na wierzchu leży.Jest pokój rodzinny ale tylko 1 jak nie ma miejsca to na wspólną salę :o
Fajna położna to połowę sukcesu ;)

Moj tez sobie radzi tylko malo jest w domu byl przy dwoch porodach przy pierwszym nawet sie poplakal no corcia tatusia do 4 mca zycia tylko on ja kapal przy synku tez pomagal

Ja codziennie jem owoce truskawki borowki arbuza i dzis kupilam papaje nigdy jej niejadlam zobaczymy jak smakuje i duzo pomidorow dzis wymyslilam domowe hamburgery

Dziewczyny, dostalam wyniki testu PAPPA - sa tylko w IU/l.
To sie jakos przelicza? Bo normy wszedzie widze w innych jednostkach.
Zdazylam juz najesc sie stracha bo niskie sa te wyniki, a USG dopiero w srode :(

reklama
Do góry