• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2018

3kg na minusie 13 tydzien dzis. Dalej mdłości wymioty. Jestem tym zmeczona. Nic nie moge przez to robic. Jedzenie od 2 msc to obowiązek a nie przyjemnosc jak kiedys. Lekarka powiedziała ze po 12 tyg powinno przejść.nie przeszlo. Chcialabym zdrowo i roznorodnie sie odzywiac ale wchodze do kuchni i mnie odrzuca. Przez to ciagle jestem marudna i wkurzona. Moge współczuć tylko mężowi...

reklama
Nie mówię że każda ma być ekspertem ale piszemy o tych badaniach co kto robi żeby z tego czerpać wiedze ;)
Ale fakt, ja też dostaje zaćmienia jak idę na wizytę :p

A ja robiłam tsh, ft3, ft4 gdzieś miesiąc przed ciążą i jak zapytałam czy mam zrobić to mi powiedział, ze nie - chodzę prywatnie, więc nie chodzi o skierowanie. Wypisał mi masę badań, ale tych dalej nie, więc nie zrobiłam.

Juz po! Wszystko dobrze[emoji7] badanie trwało jakieś 50 minut bo maleństwo odwrócone pleckami i rączki przy buzce - w efekcie nie wiem co z kością nosowa bo nie miał pewności że ją widzi ale z racji tego że wszystkie inne parametry są książkowe to mówił że nie ma żadnych nieprawidłowości i nie ma się czym przejmować. Jutro pobranie krwi ale powiedział że to formalność a ja mu ufam[emoji4] maleństwo ma 6,1 cm i może być tak że to dziewczynka - niby istnieje możliwość że coś tam między nogami urośnie? Co myślicie? Ja widziałam dziewczynkę ale mam się na nic nie nastawiać. Za miesiąc kontrola ale bez usg i pewnie kolejna to już polowkowe i wtedy płeć potwierdzimy. Dostałam L4 wiec jestem szczęśliwa a pani położna powiedziała ze "ładnie tyje"[emoji23] nie mam żadnych zdjęć i opisu usg bo wszystko sklei jak będzie miał wyniki krwi wiec dostane to za miesiąc. Ale napatrzylam się na kruszynke [emoji7] cudownie! Teraz jakieś 8 tygodni bez usg![emoji58] dzięki za wsparcie! [emoji9]

Super!!! Gratuluję udanej wizyty [emoji5]
U mnie lekarz tez miał problem z kością nosowa bo bobas trzymał rączkę przy twarzy hehe i nawet jak ją na chwile puścił to znowu wracała - taka zabawa. Ale niby przez chwilkę udało mu sie wycelować i namierzyć -nawet fotkę usg zrobił ale poszło do kartoteki w szpitalu - na NFZ robiłam test Pappa [emoji58]

@folka
Ważne, że dzidziuś zdrowy [emoji5][emoji106] wytrzymasz pare dni w szpitalu i będzie oki[emoji5]

Ja przytyłam kilogram, pózniej schudłam troszkę, wiec łącznie jest 60dg na plusie [emoji23] jutro zaczynam 16tydzien, wiec nie narzekam [emoji16]

Mi tez przepowiedział dziewczynki i widziałam leżące wyrostki ale ciagle mysle ze może się to zmienić :) mysle ze na następnym usg jak się dobrze ułożą to cos się potwierdzi. Nie ukrywam, ze chciałabym parke i jakoś nie wiem czułam ze jakiś siusiak tam jest

Moze którejś dziewczynce wyrostek jeszcze sie podniesie [emoji5] trzymam za to kciuki [emoji106]

3kg na minusie 13 tydzien dzis. Dalej mdłości wymioty. Jestem tym zmeczona. Nic nie moge przez to robic. Jedzenie od 2 msc to obowiązek a nie przyjemnosc jak kiedys. Lekarka powiedziała ze po 12 tyg powinno przejść.nie przeszlo. Chcialabym zdrowo i roznorodnie sie odzywiac ale wchodze do kuchni i mnie odrzuca. Przez to ciagle jestem marudna i wkurzona. Moge współczuć tylko mężowi...

Jeszcze troszkę i moze ci minie.. moze już jutro? Trzymam za to kciuki!

Ja tam wole zostac tu
Bez przesady zawsze mozna z kims pisac w prywatnych. Jak bylam na sierpniowkach 2012 to mialysmy chyba z 15 watkow a grupa byla otwarta. Jedyne zdjecia naszych pociech byla zamknieta

Ale zadajemy tutaj przecież [emoji51][emoji23] tylko napisałam o zamknięcie wątku ze zdjęciami brzuszków i usg. Jak któraś nie chce to moze tu na publiczne wrzucać zdjęcia [emoji57]

reklama
Super!!! Gratuluję udanej wizyty [emoji5]
U mnie lekarz tez miał problem z kością nosowa bo bobas trzymał rączkę przy twarzy hehe i nawet jak ją na chwile puścił to znowu wracała - taka zabawa. Ale niby przez chwilkę udało mu sie wycelować i namierzyć -nawet fotkę usg zrobił ale poszło do kartoteki w szpitalu - na NFZ robiłam test Pappa [emoji58]

@folka
Ważne, że dzidziuś zdrowy [emoji5][emoji106] wytrzymasz pare dni w szpitalu i będzie oki[emoji5]

Ja przytyłam kilogram, pózniej schudłam troszkę, wiec łącznie jest 60dg na plusie [emoji23] jutro zaczynam 16tydzien, wiec nie narzekam [emoji16]
Niby widział na początku ale ułamek sekundy a dla niego to za mało i musi miec 100% pewności ale za to rączki mamy obejrzane z każdej strony dokładnie - piękne szczupłe, długie paluszki jak ma mój synuś i mąż [emoji7][emoji16]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry