Dita, ja zawsze marzylam o tym zeby miec dzieci w zblizonym wieku i "na starosc" miec jeszcze jednego maluszkawlasnie dlatego, ze starsze wyfruna to zostanie jeszcze maluszek
![]()
Mi tez tak się podoba

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dita, ja zawsze marzylam o tym zeby miec dzieci w zblizonym wieku i "na starosc" miec jeszcze jednego maluszkawlasnie dlatego, ze starsze wyfruna to zostanie jeszcze maluszek
![]()
Raczej mialam takie samo przeswiadczenie a bardziej to ze chciałam ja we wszystkim brac udzial..nie osoby trzecie.A z tą kąpielą do roku przez innych to jakaś masakra
Nie wiem, ja pamiętam, ze jakoś intuicyjnie wszystko robiłam i nawet wydawało mi się, że nikt nie zrobi tego lepiej ode mnie hahahaa![]()
A ja trochę wstydzę się przyznać, ale nie przepadałam za dziećmiJak siostra urodziła moją siostrzenicę, to było pierwsze dziecko- obce, w sensie nie swoje, które pokochałam bardzo mocno
A jakoś opieka nad Młodym tak sama przyszła, spokój i cierpliwość obojętnie ile razy w nocy musiałam wstać żeby przebrać czy nakarmić. Jakby ktoś włączył przycisk: z bezdzietnej na mama
Ale z 2.strony jak pomyślę, to między mną a bratem jest 11lat różnicy, i jak się urodził to trochę mu matkowałam..przebieranie, śpiewanie, kołysanie![]()
Witaj
My mielismy zaprzestac na dwojce ale z rokiem na rok Nam sie zmienialo i zdecydowalismy sie troszke poczekać by wlasnie dzieciaki byly starsze
Bedziemy miec takiego rodzynka w domu i na tym nam zalezalo .. Mysle czasem ze trzeba bedzie wrocic do funkxjonowania z bobasem ale teraz będzie inaczej...bedzie dwojka starszego rodzenstwapozatym mam nadzieje ze trzecie rowniez bedzie przesypiax nocki od jakis 8tyg haha odpukac by tak bylo bo jesli o to chodzi toNasze dzieci spaly i jadly ..karmilam piersia
Co do wieku..ze strony meza w tym wieku dopiero 2 maja . My chcielismy zalozyc rodzine wczesniejiale nie uwazam ze rodzeniedpiwrwszego dziecka po30 jest czyms nie na miejscu.. Jedynie to patrzac na swpich znajpmycb którzymso po30...i maja to pierwsze..to sa zbyt strachliwi do wszystkiego jak i tez zbyt ksiazkowo do wszystkiego podchodzą..macierzynstwo wtedy zamiast dawac przyjemnosc staje sie meczarnia
Dzięki za odpowiedź!My mamy salon z kuchnią, 3 sypialnie na górze i małą garderobę.Z jednej strony dzieci już nie są malutkie,więc miałabym w nich pomoc, z drugiej pchać się znowu w pieluchy...?Tak jak pisałam,trudna decyzja i ciężko jest się zdecydować świadomie na trzecie dziecko.