reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, jak to jest - cukrzyce sie diagnozuje na podstawie jednego badania czy sie je powtarza?

Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor :(
Teraz zastanawiam sie czy nie powtorzyc badania przed wizyta, bo u mnie nigdy nie bylo problemow z cukrem, zawsze byl niski a tu taka niespodzianka...
zrób jeszcze raz na czczo wynik napewno będzie ok

Dziewczyny, jak to jest - cukrzyce sie diagnozuje na podstawie jednego badania czy sie je powtarza?

Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor :(
Teraz zastanawiam sie czy nie powtorzyc badania przed wizyta, bo u mnie nigdy nie bylo problemow z cukrem, zawsze byl niski a tu taka niespodzianka...
Zrob wynik jeszcze raz i postaraj sie nie jesc slodkiego dzien wczesniej.

Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor [emoji20]

Cukier bada się kilka razy w ciąży. Tak jak napisały dziewczyny powtórz badanie. To, że przed ciążą nie miałaś problemów z cukrem nie znaczy, że możesz nie mieć go teraz [emoji5]

ja rowniez ,,uwielbiam cebbule w kazdej postaci,, czosnek pratyczni do wszystkiego a to mi tylko na zdrowie wyjdzie bo gorzej z oddechem haha
sosy lubie wlasne , nie kupne ..i chce wlasnie zrobic samemu jogurt ..w ogole czego ja nie mam w planachjak bede wieej siedziec w domu w pozniejszym czasie to i chleb chce piec blablabla itd.

Tez myślę, że na macierzyńskim poszaleję z eksperymentowaniem ;) zalezy jakie bobo będzie, ale ja po Młodym liczę na spokojne, grzeczne dziecko. Ponoć 2.jest inne, więc takie będzie :D A chleb czasami piekę na weekend ja mam ochotę, albo bułeczki ;)

U mnie wszyscy parcie na dziewczynkę , mam dwóch synów i teraz każdy - oby dziewczynka. Ja i tam wiem że chłopak [emoji1][emoji28]

Może się zdziwisz i będzie dziewczynka :dry: Ale jak trzeci chłopak to też fajnie -taka rodzinka.pl hehe :-D Same synki mamusi 8-)

Hej Dziewczyny :)
mam do Was pytanie, na temat który nie daje mi spokoju od samego poczatku ciąży. Czy Wy też tak bardzo boicie się poronienia? ;((
Jest to moja pierwsza ciąża i mimo tego, że lekarz mówi, że wszystko jest w porządku to i tak codziennie boję się czy z dzieckiem jest wszytsko w porządku. Czy też męczy Was takie ciągłe przeczucie strachu?

Nie, jakoś o poronieniu w ogóle nie myślałam. Bardziej się stresuję czy zdrowe. Myślę, że warto się zastanowić czemu tak bardzo się boisz? Jesteś młoda, zdrowa, nie robisz nic niedozwolonego, wszystko będzie dobrze!:tak:

Dzis mi szefowa powiedziala ze wszyscy to sie chyba sami dowiedza za nim ja ich poinformuje sama ze w ciazy jestem bo juz mam coraz wiekszy brzuszek haha ... A chcialam oficjalnie powiedziec po 2 maja..po usg
Dzis znajomy do Mnie...zerkal ukratkiem na brZuszek ktory zakrywalam...i w pewnym momencie pyta sie ..czy wciaz chodzę na silownie hahaha

Przy mojej szczuplej sylwetce rzuca sie to w oczy lol

Hehe to u mnie podobnie :) Jeszcze tydzień do maja i myślę sobie, że w maju 4m-c to mi tam tindirindi, że się domyślą czy co, ale chciałam ten kwiecień jeszcze się nie pokazayważ z brzuchem hehe. Chodzę w luźnych bluzkach, ale wg mnie to charakterystyczne wypuklenie widać jak bluzka się przytuli co ciała :rolleyes2: I jest widocznie bardziej właśnie dlatego, że jestem (byłam hahahahaha) szczupła, a teraz taka wysepka koło pępka... Tym bardziej, że ręce, nogi, pupa bez zmian :laugh2:

Ja dziś po wizycie kontrolnej jak to lekarz powiedział raczej nic tam nie zostało i dalej stres do wizyty u mojego gin szok

To dobrze, że wszystko się oczyściło :) Lepiej, że samo :tak:
Pisz kiedy masz ochotę, mnie to nie przeszkadza, przecież rozmawiamy o rożnych rzeczach ;)

Pewnie się za dużo najadłaś i jeszcze pewnie późno :) Powtórz wynik i nie objadaj się dużo dzień przed :D Będzie dobrze :cool2:

A ja wczoraj zjadłam na obiad placki ziemniaczane... z sosem czosnkowym hahaha :laugh2: Jak wychodziłam z pracy to wpadłam na ten pomysł, no i musiałam zrealizować :p
Mnie w tej ciąży odrzuciło od kawy, co jest dziwne dla mnie, bo w 1.ciąży piłam cały czas. I za mięsem nie przepadam, a ja z tych mięsożernych :szok: teraz już słodycze mogę jeść, a w pierwszych tygodniach na sam widok mnie odrzucało... A z synkiem wpierniczałam słodkie aż mi się uszy trzęsły, także ja nie wierze, że jak słodkie się je to dziewczynka, a kwaśne to chłopak. Ja pożerałam wszystko :D Ja mam teorie, że każda ciąża inna, a płeć może być ta sama. I odwrotnie, że może być podobna ciąża, a inne płeć - czyli po prostu, że nie ma reguły ;)

Hej, piszecie co do objawów to ta ciąża jest niezwykła nie mam żadnych objawów, nie muliło mnie, nie miałam zwrotów glowy, teraz padam spać o 22,i nie jem praktycznej słodyczy mam bardziej ochotę na kwaśne i surowe warzywa, ale też bez dramatu. Podejrzewam że to będzie chlopak, jak nosiłam córkę to jadłam tonami mandarynki , i też czułam się inaczej, z pierwszym synem leżałam jak Kłoda do 4 mca i jeść nie mogłam nic, tylko krakers z sokiem pomarańczowym ale dla mnie najważniejsze jest żeby dzidzia była zdrowa nie ważna płeć.

Tak! Nieraz jak sie obudze w nocy siku to tak mnie ssie, ze zasnac znow nie moge.. ale nie jem w nocy bo to juz by bylo przegiecie [emoji14] rano juz nie wyleguje sie z synem w lozku tylko lece jesc od razu [emoji23]

Mam to samo... najgorsze jest wstawinie w nocy na siusiu... wtedy czuje, że mogłabym zjeść wszystko:p

reklama

Ja bym powtórzyła, tylko po południu przed badaniem postaraj się nie jeść słodyczy ani owoców, ani słodkich warzyw (burak, marchew)bo też zaburzą wynik.

Do góry