Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hejka z ranajesli chodzi o kp to corke karmilam tylko miesiac. Teraz wiem ze gdybym sie bardziej zaparla i nie sluchala bzdur poloznej to moze bym kp utrzymala. A tak za jej rada przeszlam na mm. Wtedy bylam mloda, niedoswiadczona, wiec wierzylam, ze polozna ma wieksza wiedze i wie co mowi. Teraz wiem, ze wiekszosc rad to byly bzdety nie z tej epoki. Twierdzila, ze jak sciagam malo to dziecko sie nie najada, a przeciez wiadomo, ze laktator nigdy nie sciagnie tyle ile dziecko. No i ile mozna jesc krupnik na kurczaku i kaszy :/ bo wedlug niej prawie wszystkiego nie bylo wolno jesc. Albo jak dziecko dlugo wisialo na cycu to znaczy, ze mleka nie mam i glodne jest. A mala pewnie potrzebowala bliskosci. Przy drugim dziecku bede walczyc o kp jak najdluzej, chociaz wiadomo, ze jak nic z tego nie wyjdzie to swiat sie nie zawali, nie mam takiego parcia na to, ale chcialabym
![]()
Każdy ma prawo do własnego swiadomego wyboru więc nikt tu nikogo nie będzie linczować ha wariatka .
Ja nie spotkałam się z kobietkami które nachalnie wystawiają cyca by karmić . Sama się tak nie zachowywałam..wręcz ludzie nie dawali mi spokoju ale wiem że juz sam widok mamy zakrytej karmiącej noworodka bywa odrażający dla niektórych osob... bez widocznej piersi..chodzi o sam fakt
Tutaj są na mieście pokoje gdzie można nakarmić dziecko i tam się wiele kobiet skrywana..może temu rzadko je widuje
Za to ja nie lubię patrzeć na wylewający się tłuszcz z zza ciasnych ubrań..ten słodki duży brzuszek ..bądź widoczny rowek jakby się miało za mały rozmiar spodni hihi
Ojej, bardzo mnie frustruje niedyskretne karmienie. Rzadko zdarza się widok "wywalania cyca", ale ja to nawet nie wyobrażam sobie karmić nieosłonięta chustą. Ostatnio udzielałam się w dyskusji na temat karmienia piersią w kościele. Nie mogłam zrozumieć, jak w świątyni można się nie osłonić :/
Powiem Wam, że mój mąż powiedział mi kiedyś, że dla mężczyzny pierś to pierś, bez różnicy czy karmi czy nie (dodam tylko, że naprawdę jest powściągliwy, jesteśmy dosyć ortodoksyjnymi katolikami, współżycie dopiero po ślubie, nie ogląda się świadomie za innymi itd. Kochany <3). Moje ciążowe z wyciekającą siarą to mu się nawet bardziej podobają niż dawne [emoji14] I że byłby zazdrosny, gdybym karmiła bez osłonięcia przy innych mężczyznach. Tak, to dało mi dużo do myślenia. Frustruje mnie jedna znajoma, która bez skrępowania karmi przy stole, gdy do nas przychodzi. Mogłaby chociaż wziąć chustę albo usiąść na kanapie obok stołu. Stąd też nie możemy dojść do porozumienia w kwestii zapraszania tej rodziny na obiady [emoji14]
Znam przypadek, gdy kobieta wpadła po prostu w depresję, gdy zaczęła karmić. Nie miała zupełnie chęci do życia, energii, rzadko się uśmiechała. Długo tak nie wytrzymała. Przestała karmić piersią bodajże po miesiącu czy dwóch i wszystko wróciło do normy, zaczęła cieszyć macierzyństwem. Także jeśli miałoby to sprawiać Ci dyskomfort, to nie ma co się zmuszać. Jednak wszystko okaże się po porodzie, może na widok malucha chęci przyjdą same![]()
Wkurza mnie, że w wieksosci miejsc, restauracji, sklepach pokój matki i dziecka jest w wc. Ja bym nie chciała jeść obiadu w takim miejscu![]()
Witam dziewczyny jakie ja mam sny snilo mi sie ze wyszlismy ze szpitala a po paru godzinach w domu okazalo sie ze niedali nam dziecka szukalismy pod lozkiem w zabawkach straszne
Dzień dobry,
to mi się śniło, że dziadek mojego meża wymyślił, że nasz syn i ten maluch w brzuchu nie są dziecmi mojego mężai zaczęło się śledztwo... nienawidzę tych koszmarów w ciąży, pewnie krzyczałam coś w nocy
Dzień dobry!
Dziewczyny, widzę, ze macie niezły sny ! Ja tez raz miałam taki...mój mąż mnie zamknął w domu z córka i kazał tylko sprzątać i gotować [emoji23][emoji23] w skrócie uciekłyśmy od niego, ale akcja niczym film sensacyjny [emoji23][emoji23][emoji23][emoji33][emoji33]
Co do kp to bardzo chce, z córka tez mi na tym zależało i walczyłam o pokarm kilka razy, udało się karmić pół roku , teraz chciałabym zdecydowanie dłużej...mam nadzieje,ze się uda![]()
Ja dzisiaj mam wizytę o 15.30. Mam nadzieje,ze dowiemy się kto mieszka w brzuchucóra jedzie ze mną bo nie może się doczekać, żeby zobaczyć dzidziusia
![]()
Miałam Was zapytać o ruchy. Dużo z Was już czuje kopniaki itd, a ja czuje nie kopniaki ale jak leżę na wznak to czuje gdzie jest dzidzius. Raz mam taka śmieszna gule twarda po prawej , raz po lewej str. Musi to być dzidzius bo co innego mnie tak wypycha? Ma któraś z Was tak?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Miłego dnia [emoji8]
Ooo... przydadzą mi się wskazówkiPokarm zawsze jest, tzn jest jakieś 3% kobiet na calym świecie może nie mieć mleka w piersi.
Na poczatku jest siara i nią karmi się dziecko, żółtawe mleko pojawia się 2-3 doby po porodzie, najważniejsze jest żeby przystawiać jak najczęściej malucha. Bo on ssajac pobudza laktację.
Maluch musi głęboko chwycić pierś w ustach (z otoczką) wtedy nie boli i jak ssa i przełyka to napędza produkcję mleka![]()