Ja właśnie wracam od dentysty. Dostałam specjalne znieczulenie dla ciężarnych
Irytuje mnie krytyka Kościoła. Gdyby chodziło tylko o fakt, że ksiądz nie odpowiada to wierny znalazłby sobie odpowiedniego księdza i go się trzymał. Zazwyczaj "wierzę w Boga, w Kościół nie" wynika z niechęci do przestrzegania przykazań. No chyba, że wszyscy nauki Pisma Świętego przestrzegają, a jedynie księży nie lubią [emoji14] Choć sam Bóg powiedział, że bez Kościoła nie ma zbawienia, więc w sumie to bez różnicy dla tych osób.
Nie bronię księży pedofilii itp., ale oni zostają ukarani i na ziemi i na sądzie ostatecznym, więc sprawiedliwość zostaje zachowana. Ale wrzucanie wszystkich do jednego worka jest nietaktem, bo w każdej grupie społecznej znajdują się różni ludzie.
TP uważam za antykatolicki, bo skoro treści w nim zawarte są sprzeczne z tym, co w Piśmie Świętym to jak dla mnie szkoda czasu na zawracanie sobie głowy takim czasopismem.
Tp antykatolicki? W którym przypadku? podaj dokładnie? naprawdę, podaj mi przykład gdzie jest niezgodny z pismem świętym? tam prowadzi się żywe dyskusje, są artykuły księży i ludzi związanych z kościołem, ale także zwykłych ludzi. Są dysputy i rozważania. Może to jest antykolickie? Ze zmuszają czytelnika do używania mózgu, a nie powtarzania bezmyślnego regułek?
Ja właśnie kieruję się 10przykazaniami. Staram się. Oczywiście nie zawsze mi wychodzi.
Redaktor naczelny ks.Adam Boniecki to rozumiem jakiś wielki grzesznika nie praworządny zakonnik?
Ech.....
I przepraszam, podaj jeden przykład ukarania księdza pedofila? To znaczy wyrok sądu? Bo nie słyszałam o takiej rozprawie? O jakiej sprawiedliwości mówisz?
A czy Bóg powiedział bez Episkopatu nie ma zbawienia? Bo kościół z tego co pamiętam to jest miejsce gdzie spotykają się ludzie i mówią o Bogu,....gdzie więcej niż dwóch rozmawia o mnie, ja tam jestem....
Nie było tak?
A co z prawdziwym dekalogiem, który został "uproszczony" na którymś soborze? Prawidłowy dekolog wspomina o niemodleniu się do figurek, obrazów, itd. A co jest w Kościele? Święte obrazy, firgurki, pocałunki...? Gdzie tu przestrzeganie Dekalogu?
"Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie.
Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi.
Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i w czwartym pokoleniu — tych, którzy Mnie nienawidzą, a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań"
Lepiej zakończmy temat Pati. Naprawdę. Szanuję cię, szanuję, że taką wyznajesz wiarę, ale nie do końca masz otwarte oczy. Skończy temat zamiast jakaś moderatorka nas stąd wywali. A krytykować może każda z nas. Bo mamy takie prawo i nikt nam buzi nie zamknie. Co najwyżej możesz się z tym nie zgadzać, i ok