Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dajcie spokój z tym meczem. Żenada i wstyd na cały świat. O pietruszkę to potrafią grać i wygrywać a w MŚ to nawet ładnie przegrać nie potrafili tylko szopke odstawili jakby im coś dosypali do picia przed meczem.
Ja tez myślałam żeby iść na macierzynski od 1 października a wcześniej ten urlop wypoczynkowy jeszcze wykorzystać ale też nie wiem czy dam radę, w pracy stoję a właściwie chodzę przez 9 godzin, plecy zaczynają mnie już bolec, pewnie im bliżej końca tym będzie gorzej.. tez myślałam o zwolnieniu. A jak u Was płacą? U nas to coś koło £80 tygodniowo i nie wiem też jak to jest później kiedy przez 6 tygodni mamy płatne 90% z wypłaty to biorą pod uwagę ostatnie wypłaty czy jak? W sensie gdybym np poszła na L4 to wylicza mi z płacy chorobowego to 90% do macierzyńskiego czy z mojej normalnej pensji? No niestety u nas inaczej, trochę gorzej tez ze zwolnieniem i nawet jeśli już jest się na zwolnieniu to ostatnie 4 tygodnie przed porodem automatycznie przechodzi się na macierzynski. A ogólnie można pójść na macierzyński juz 11 tygodni przed datą porodu i później odliczają to, no i co za tym idzie, później jest się krócej z maluszkiem.
Dajcie spokój z tym meczem. Żenada i wstyd na cały świat. O pietruszkę to potrafią grać i wygrywać a w MŚ to nawet ładnie przegrać nie potrafili tylko szopke odstawili jakby im coś dosypali do picia przed meczem.
Nie znam się na tym sercu i jakie są odpowiednie parametry.No właśnie szukałam info na ten temat i tak..
SMP obliczają z określonych tyg . Z 8 tyg ..licząc w tył od 15 tyg przed porodem więc nie . I teraz patrzę że jeśli nie dam rady dotrwać jak zaplanowałam i będę chciała wsiąść sicka ( ja mam w umowie że mam 100%platne) to mogą wysłać mnie wcześniej na maternity mimo że zaplanowałam inaczej . Także tak to pewnie rozwiazuja
Masakra dla mnie to 145£ na tydz a tyle dostane po tych 6 tyg. bo to ok 1/3 moich zarobkow SzLAK no ale liczylam się z.tym ..będę żerować na Mezu hahahah a tak serio to będę dorabiać bo mając tyle czasu wolnego coś czuję że będę często wypady na miasto robić.oO
Syn mój wnerwiony jak nie wiem....masakra
Swoją drogą byłam na połówkowym..wszystko pięknie ładnie..piękne usteczka ..nosek .buźka ..itd. pani doszła sprawdzić serduszko ..4 chamber heart ok..LVOT ok. RVOT ok. I 15 min mnie męczyła by sprawdzić 3VTV i maluszek zaspany jak nie wiem..w złej pozycji..w poprzek brzucha mojego.. że umówiła mnie na następny scan 4 lipca ! Uspokajała mnie że tyle lat robi USG i się tak często zdarza przez ułożenie dziecka więc jestem dobrej myśli. Musi być dobrze.
A brzucho czułam jakby mnie kto poobijal..dramat...już się boje tego nast scanukoszmar tak dociskają ta głowica ze szok
Mały kopał w Glowice w odwecie he
A i zapytałam jak duży..to powiedziała że idealny co do tego tyg. Ciąży hahahha takE się dowiedziałam
Chociaż mam wymiary
Moje badania też b. Dobrze..wszystko po srodku
@ONAONAONA Ja też wnerwiona bo pierwszy raz widziałam żeby piłkę podawać do przeciwnika zamiast do swojego, już stwierdziłam że chyba im się z murawą te zielone koszulki zlewają i ich nie widzą po prostu ale kurcze żadnej szybkiej akcji czy długiego podania żeby z pod własnej bramki uciekać i coś próbować ugrać tylko tak się palentali jak śnięci na własnej połowie. A te dośrodkowania na oślep to ja już myślałam że wyjdę z siebie i stane obok. Ech... Szkoda nerw
@ONAONAONA Ja też wnerwiona bo pierwszy raz widziałam żeby piłkę podawać do przeciwnika zamiast do swojego, już stwierdziłam że chyba im się z murawą te zielone koszulki zlewają i ich nie widzą po prostu ale kurcze żadnej szybkiej akcji czy długiego podania żeby z pod własnej bramki uciekać i coś próbować ugrać tylko tak się palentali jak śnięci na własnej połowie. A te dośrodkowania na oślep to ja już myślałam że wyjdę z siebie i stane obok. Ech... Szkoda nerw