• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej ! Ja mam Hashimoto. Biore l-tyroksyne codziennie rano. I kwas foliowy bez jod, bo jod szkodzi.
A ty?

Witaj, dostałam Eutyrox N50 (dotatkowo kwas foliowy i witaminy Falvit mama). Raczkuję w tym temacie; nie wiem czy w moim przypadku w ogóle mogę nazywać to chorobą Hashimoto? Poprzednie TSH było podwyższone, ale jeszcze w normie, teraz wyszło 3,47. Boję się o malucha, nie wiem jak duży wpływ ma to na niego :(

reklama
Kochana jak ja trafilam do szpitala, bo mega mnie brzuch bolal I mialam krwiaka w maiccy bedac w ciazy, to lekarz mi sie pyta kiedy oststnia miesiaczka, a ja mowie ze 25 grudzien bla bla, a on do mnie, ze to niemozliwe, zeby byla ciaza I gdybym nie byla chora to by mi zrobil lyzeczkowanie, a dziewczynie obok jak sie zapytala za I przeciw to powiedzial, se ma sie nie pytqc jakie sa za I przeciw, bo go to nie interesuje czy sie ona zgodzi czy nie, a dla niego go jeden zabieg mniej. I tyle. W szpitalach niejtorych to same konowoly pracuja.
Zgadzam sie

Le no to tez dam na luz. A czy kluje was w srodku w pepku? Mnie wczoraj tak zaczelo kluc I niby przestalo, ale dziwne uczucie I mam wrazenie jakby mi sie wywijal, ale nie wiem czy przy wywijaniu to sie odczuwa jakos.:rofl:
Czasem coś gdzieś zaboli zakłuje ale jak przechodzi i nie powrarza sie czesto to też się nie martwię to normalne

Gratuluję chłopaczka, a masz już imię czy będziesz myslała?
Chcemy Julian, ale może się coś jeszcze zmienić w tej kwestii ;) Chociaż już tak zaczęłam do niego mówić, to ciężko byłoby się odzwyczaić ;)

Witaj, dostałam Eutyrox N50 (dotatkowo kwas foliowy i witaminy Falvit mama). Raczkuję w tym temacie; nie wiem czy w moim przypadku w ogóle mogę nazywać to chorobą Hashimoto? Poprzednie TSH było podwyższone, ale jeszcze w normie, teraz wyszło 3,47. Boję się o malucha, nie wiem jak duży wpływ ma to na niego :(

Też biorę Euthyrox 50. Na samym początku miałam za wysokie, później w normie, a teraz trochę niskie...
Myślę, że wpływ na to miał sposób brania tabletki. Jak brałam pół godziny przed śniadaniem to nie wchłaniało się w pełni. A teraz brałam ok 3 jak budziłam się na siku i myślę, że zdążyło się wszystko wchłonąć do śniadania... W drugim trymestrze tsh może być ok 3 więc aż tak dużo nie przekracza. Niektóre dziewczyny mają na prawdę wysokie tsh... Jak jesteś pod opieką lekarza to nie ma się co martwić.

Spokojnie, po lekach powinno spasc. Ja zaczynalam od 4.3 w 13 czy 14 tyg, dostalam euthyrox 50,po miesiącu 3.2 i podniosl mi endo dawke do 75 i zobaczymy teraz.

reklama
Chcemy Julian, ale może się coś jeszcze zmienić w tej kwestii ;) Chociaż już tak zaczęłam do niego mówić, to ciężko byłoby się odzwyczaić ;)

Też biorę Euthyrox 50. Na samym początku miałam za wysokie, później w normie, a teraz trochę niskie...
Myślę, że wpływ na to miał sposób brania tabletki. Jak brałam pół godziny przed śniadaniem to nie wchłaniało się w pełni. A teraz brałam ok 3 jak budziłam się na siku i myślę, że zdążyło się wszystko wchłonąć do śniadania... W drugim trymestrze tsh może być ok 3 więc aż tak dużo nie przekracza. Niektóre dziewczyny mają na prawdę wysokie tsh... Jak jesteś pod opieką lekarza to nie ma się co martwić.

Dzięki, uspokoiłaś mnie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry