No no tylko ja w pierwszej ciąży aż do prenatalnych mówiłam ze wiem ze dziewczynka... a mam cudownego chłopca[emoji28] dlatego teraz siedzę cicho i grzecznie czekam - serio juz mi obojętnie i nic nie myślę w sensie nie analizuje objawów przeczuc itp [emoji6] jedno co mnie tak serio skłania do dziewczynki to słowa lekarza z 13 tc "być może może być dziewczynka" [emoji28] ale wiadomo ze wtedy jeszcze mogło się zmienić. Dobra koniec! Czekamy [emoji6]
Haha Jak widac po przeczuciach na 1str.tabelki takie "przeczucia" też się zdarzały

Myślę, że po prostu czasami mylimy nasze pragnienia i marzenia z przeczuciami

I tyle...
Ja jak zrobiłam test w 1.ciąży, jak i teraz, to miałam taką myśl - Bedę miała syna, a teraz: będę mieć drugiego synka

Żadnego tam: mam cerę taką to syn, albo jem słodycze to córka czy coś w tym stylu... Mało tego jak po badaniu usg opowiadałam komuś ile mierzy albo mówiłam o dziecku to mówiłam: będzie MIAŁ, zobaczymy co NIEGO wyrośnie, itp. haha

Aż mnie bratowa męża pytała czy tak szybko poznałam płeć (13tydzień np.) bo mówię cały czas ON haha

Oczywiście, to pewnie łut szczęścia...Akurat mi się udało trafić dwa razy z rozpoznaniem płci

Mało tego, syn też mówił wszystkim, że będzie miał brata - a nie rodzeństwo

Zwariowany po mamie

Dziekuje [emoji2] a ci to za aplikacja ?
Ja mialam zazwyczaj nie regularna miesiczke ostatnia mialam 19 luty i lekarz mi w szpitalu powiedzial ze mam 18+6 to bylo w sobote a przed tym uzg mialam uzg robione 5 czer i bylo 13i6 i sama juz niewiem... przy tym uzg sobotnim powiedzial mi lekarz ze mam roznice tygodnia miedzy uzg a om zgupialam juz...
I tu by sie zgadzalo om 20 tydzien roznica jest tygodnia uzg a om wiec wychodzi na 19 t ze bedzie jutro dobrze ?
A który ci leci tydzień ciąży wg OM? Po prostu ile tygodni ciąży masz za sobą od 19lutego?

Na kiedy masz termin wg OM?
@Dita_333 chodziło mi o masę dziecka - wczoraj ważyła 462 lub 472 g.
Na 14.11 wyliczyłam sobie sama, ale okazało się, że lekaż z OM wyliczył mi na 13.11, a z usg od początku wychodzi 10.11. Myślę, że możesz poprawić na ten 13 ;p suwak mam też do 13.
Jak miałaś 22+0 to chyba 462g, 472 to byłaby chyba średnia (50centyl), tak przynajmniej tu tabelka podaje.
Link do: 22 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Poprawiłam cię na 13.11

Mój dwa dni wcześniej (21+5) miał 535g, też nie jakiś wielki
Tylko spokój nas uratuje