Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
teraz liczę na wcześniejszy poród i bardzo bym taki chciała bo tak się umeczylam na koniec że szok. Ruszać się człowiek nie mógł dosłownie, maz mnie z łóżka podnosił i pomagał przekręcić na bok taka wielka byłam, nie żartuje
ogólnie coś okropnego. Teraz super by było jakoś w połowie października chociaż inna temperatura będzie bo synka rodzilam w lipcu więc też inaczej, nie będzie takich upałów na koniec to może i lżej będzie, zobaczymy 
no
właśnie nie,mówi że jestem w 24 tc, a nie że skończyłam. Więc dla mnie jest to ok. Wiem, że apki pokazują tak jak Ty to tłumaczysz i pewnie też to jest ok.
I ne napisałam o Tobie, że będziesz wywoływać poród, a raczej o ogólnych informacjach od ciężarnych-jako zwykły przykład, więc nie ma co się irytować.
Myślę, że każda z nas marzy o tym aby urodzić zdrowe dziecko bez względu na to czy bedzie w 36tc czy 41 tc.
Ja synka urodziłam w połowie 42 tyg dokładnie 10 dni po terminieteraz liczę na wcześniejszy poród i bardzo bym taki chciała bo tak się umeczylam na koniec że szok. Ruszać się człowiek nie mógł dosłownie, maz mnie z łóżka podnosił i pomagał przekręcić na bok taka wielka byłam, nie żartuje
ogólnie coś okropnego. Teraz super by było jakoś w połowie października chociaż inna temperatura będzie bo synka rodzilam w lipcu więc też inaczej, nie będzie takich upałów na koniec to może i lżej będzie, zobaczymy
![]()
@kasia98 lepiej jakąś luźną koszulę do porodu. Ja miałam taja2 z przodu rozpinaną i mogłam przez rozpięcie karmić.
@Dita gratuluję udanej wizyty, młody rośnie jak na drożdżach, zaraz kilo będzie ważył.
Pytasz o terminy porodów.
Z synem miałam termin z om na 11 grudnia, urodziłam 3 grudnia (to był czwartek) z córką ba 4 marca, urodziłam 23 lutego( to był piątek).
Kolejna córka termin z om 27 marca, urodziła się 19ego(to była niedziela).
@kikaaa13 współczuję tej sytuacji z wynikami, to jakaś masakra.
Mam nadzieję, że sytuacja się wyjaśni.
Witam @anet88 kilka nas tu jest po przejsciach, ale trzeba być dobrej myśli, że teraz będzie dobrze.
@Koka27 współczuję tej akcji w przychodni, że musiałaś tyle czekać. Dobrze, że w końcu udało Ci się wszystko załatwić.
@ONAONAONA wg wytycznych szpitala donoszona ciąża to skończony 37 tydzień.
Wcześniej nawet jak jest duże i wszystko z nim w porządku jest traktowane i zapisane jako wcześniak.
@Igorowelove gratuluję udanej wizyty, a teraz odpoczywaj sobie nad morzem.
@Dzidzibobo 21+4 to skończony 21 tydzień. Zaczęty 22, ale mój gin i ja mówi, że to 21 tydzień.
Jak kopie czy się wierci połóż rękę i czekaj cierpliwie.
Jak nie to za tydzień, dwa maluszek urośnie i będziesz mocniej odczuwać.
U mnie mąż i córki czuły już kilka razy jak młody kopie i się wierci.
Nawet widzieli przez skórę, ale jak próbuje go nagrać to cisza hihi.
Ja synka urodziłam w połowie 42 tyg dokładnie 10 dni po terminieteraz liczę na wcześniejszy poród i bardzo bym taki chciała bo tak się umeczylam na koniec że szok. Ruszać się człowiek nie mógł dosłownie, maz mnie z łóżka podnosił i pomagał przekręcić na bok taka wielka byłam, nie żartuje
![]()
Oj żebyś wiedziała, że się zapomina. Ja niewiele co pamiętam z okresu ciąży, takie przebłyskie. Ale bólu żadnego nie kojarzę [emoji4]Wierze!
Ja w końcówce ciąży z córką (Ur. 37 tydz) żeby się przekręcić musiałam wpierw usiąść ..po wolutku bo szybka zmiana pozycji potęgowała ból .taki rarytas.. Chwilke czekalam jak brzuch się prostował i po woli kładłam się na drugi bok..nie wspomnę że biodra bolaly mnie cholernie w obu ciążach także pod koniec te zmiany pozycji bywały częste w nocy ...
Ale się o tym zapomina po porodziena szczęście
Oj żebyś wiedziała, że się zapomina. Ja niewiele co pamiętam z okresu ciąży, takie przebłyskie. Ale bólu żadnego nie kojarzę [emoji4]
Po wizycieMały waży już prawie 700 g [emoji33] siedzi miednicowo. Wszystko ok. Cesarka wstępnie ok 10 listopada [emoji33]
A no i wspomniałam o dusznosciach, dał mi namiar na pulmonologa. Póki co mam obserwować ale jeśli pojawia się to codziennie to trzeba skonsultować
U mnie tez cięcie okolo 10 listopadaPo wizycieMały waży już prawie 700 g [emoji33] siedzi miednicowo. Wszystko ok. Cesarka wstępnie ok 10 listopada [emoji33]
A no i wspomniałam o dusznosciach, dał mi namiar na pulmonologa. Póki co mam obserwować ale jeśli pojawia się to codziennie to trzeba skonsultować