Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mi tez już trochę zaczął przeszkadzać, schylanie coraz gorzej i z leżenia to się nie podniosę tylko toczę na boczek i dopiero. Ostatnio już mi ginekolog rękę dawała jak schodziłam z krzesła wiec po prostu taka pora, ze zaczyna być inaczejOj dziewczyny, mi zaczął brzuch doswierać...Wielkie to takie, niewygodnie wstawać, wiązać buty, ciągnie ciągle...A nawet 3 trymestr się nie zacżął! Zaczęło mnie przerażać, że będę się z nim męczyć jeszcze 3,5 miesiąca! Ciężki czas się zapowiada...
Do tego mam mega dużo siary. Codziennie muszę zmieniać piżamę! Też tak macie?
Mnie ratują czopki glicerynowe, niedawno je odkryłam i rewelacja. Mam nadzieję, że nie są szkodliwe.
Mój ciągle nieśmiały i tylko delikatnie mnie smyra, głównie jak leże najedzona. Zauwyżyłam jedynie, że lubi pizzę![]()
Oj dziewczyny, mi zaczął brzuch doswierać...Wielkie to takie, niewygodnie wstawać, wiązać buty, ciągnie ciągle...A nawet 3 trymestr się nie zacżął! Zaczęło mnie przerażać, że będę się z nim męczyć jeszcze 3,5 miesiąca! Ciężki czas się zapowiada...
Do tego mam mega dużo siary. Codziennie muszę zmieniać piżamę! Też tak macie?
Mnie ratują czopki glicerynowe, niedawno je odkryłam i rewelacja. Mam nadzieję, że nie są szkodliwe.
Mój ciągle nieśmiały i tylko delikatnie mnie smyra, głównie jak leże najedzona. Zauwyżyłam jedynie, że lubi pizzę![]()

allegro.pl/koszula-do-porodu-szpitala-jednorazowa-l-xl-i6955692001.html
Dziewczyny czy do porodu kupujecie taką koszulę jednorazową czy coś innego?
Dostałam od siostry po jej porodzie, bo ona rodziła kilka godzin, a skończyła na cc i jej nie zabrudziła @Dita_333 on na zdjeciu moze sie wydawac gruby, ale to bawelna taka dresowka, i w srodku ocieplina. W specyfikacji jest nazwany jako wiosenny, wiec powinno byc ok. Jak przyjdzie, to zobacze na zywo i opisze w Wyprawce
@springflower a moze ten brzunio zaczal przeszkadzac, bo jest tak cieplo i czlowiek najchetnieh by nago latal, a tutaj pilka na przedzie i dodatkowe kilogramy. Ja zaczelam sie pilnowac przy podnoszeniu z pozycji lezacej, bo kilka razy jak standartowo sie zerwalam to poczulam jakby miesnie na brzuchu mi rozrywalo. Trzeba sie przestawic, ze balans ciala pozmieniany i jakos to przetwac. Te 3 miesiace zleca szybciorem. Dopiero co wakacje sie zaczely, a to juz sierpien leeeeci.
@Naan34 osobiscie nie wyobrazam sobie w czyms takim rodzic. Wez pod uwage ze moze to trwac kilka godzin, a taka fizelinka to sie rozejdzie przy lekkim naciagnieciu. Nie mam doswiadczenia, ale tak mi sie wydaje. Pamietam jak 8 lat temu na poporodowej dziewczyny mialy majtki z tego, strasznie sie irytowaly, a ja mialam takie siateczkowe bokserki Hartmana i bylam meeega zadowolona. Ja rodzilam w koszuli szpitalnej, a po 2 godzinach poszlam ood prysznic i wskoczylam w swoja. Mysle, ze kazda koszula, ktorej nie bedzie Ci szkoda, ale bawelnia bedzie duzo lepszym wyborem. Mi sie bardzo podobaja koszule do porodu firmy Granatovo, ale sa drogie. Poczekam jeszcze chwile ba projekt mamyginekolog i moze u niej zakupie.

Haha mam jedno i drugie w ulubionych, ten sam sprzedający [emoji4] tylko inne kolory [emoji6] [emoji14]
Ja akurat mieszkam w górach, to i zimno potrafi być, i nasypać śniegu, a latem upały... Więc taki jeden cieplejszy śpiworek muszę kupić![]()
Też mi się spodobał pomysł z takim otulaczem do fotelika, bardzo fajna sprawa [emoji4]I dzięki temu nie trzeba zakładać czego innego? Dziecko ubrane luźno nawet jak usnie to łatwo można z tego wyciągnąć bez budzenia ,pytanie czy w tym będzie ciepło.
Fajne bo w samochodzie można rozpiac i dziecko się nie zapoci
Oj rozwaze to bardzo mocno![]()