• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

@Dita_333 ja mam wpisane anty HCV. Za to nie mam tego badania co wy na wyniki czekacie :p to jest w ogóle badanie "dowcipne"? Bo mnie ten lekarz nie badał ani razu ale nie wykluczone że na następnej wizycie zrobi bo dzisiaj dopiero leci mi 34 tc

Ten GBS? Tak, dowcipne [emoji16]Ja jeszcze nie robilam[emoji5] w przyszły wtorek dopiero tobie- to ginekolog mi pobiera sam- osobiście mi pogrzebie [emoji87][emoji85][emoji86]
I nawet za tę przyjemność zapłacę [emoji23]

hehe no i niech wywala ieksza pileczke:p hehehe maly rosnie:) bo ty ilosc wod msz w normie prawda?

mi apka wyliczyla termina na 6 listopada a w tabelce mam 8 ale dzien w ta czy ww tamta to nie robi roznicy juz, cykle 26 dniowe ..podalo mi przyblizony czas poczecia i sie nawe zgadza bo w ten dzien mialam plamienia i sex nie byl przyjemny:p itd. haha

takze do nastepnej srody choc i tak juz mi lzej na sercu mimo wszystko bo troszke bolesci w tej ciazy mialam czy wciaz mam no ale jak widac jest dobrze

nnie lubie tak pisac o tym bo czuje sie jakbym wywolywala wilka z lasu tfu tfu

Ach, tak tylko z ciekawości pytam, myślałam, że moze coś pokręciłam z tą datą porodu u siebie czy właśnie u ciebie [emoji5]
Wody w porządku, norma...[emoji106]
Ale tez mam takie wrażenie, że jak piszę to wywołuje jakieś boleści czy skurcze i czasami siedzę cicho.. żeby nie zapeszać [emoji23]takie zabobony [emoji847]
Ja od niedzieli czuję się po prostu podejrzanie rewelacyjnie. Podejrzanie, bo to aż dziwne [emoji848][emoji85] nawet ból w kroczu mi minął [emoji28] twardnien jakby mniej... No czeski film [emoji16][emoji23]
Moja siostra dziś stwierdziła, że to cisza przed burza i uwaga.... powiedziała mi- a rozmawiała ze mną przez telefon!!!!!- że po głosie jej sie wydaje, że niedługo urodzę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji86][emoji23]
Padłam i kwiczę[emoji85] wróżbitka Maciejka[emoji85][emoji16]
Oj chyba nie urodzę prędko... ostatnio ze szwagrem przepowiadali mi, że urodzę tydzień po terminie.. także ten... słabo to widzę [emoji28][emoji33]
Acha, jedynymi wzmożonymi dolegliwościami jakimi mogę sie pochwalić to zwiekszona wydzielina[emoji23] i większe- boleśniejsze rozpychania synka. Takie, że podskakuje czasami albo krzyczę Ej! [emoji16][emoji23]mocno nieprzyjemne [emoji17]

reklama
Cześć dziewczyny. Nie mogę was nadrobić na tym wątku. Mam nadzieję, że kolejna z nas nie urodziła.:wink:.
Jestem po wizycie i jestem trochę zmartwiona. Jestem w 34+4 tc. Waga dziecka 2890 g. Lekarz mówi, że duże ale mam się nie martwić. Wiek wd usg 35+6. Przepływy ok. Ale mam mało wód pogodowych. 6 cm. W związku z tym w środę mam jechać na oddział zrobić ktg. Wizytę mam za tydzień. Przykaz pić więcej. Już 2 tygodnie temu miałam mało wód i nie udało mi się tego nadrobić. Trzymajcie kciuki.

Melduję się po wizytach.
Wpisal mi na skierowaniu do labo HCV i HIV zastanawiam się po co powtarzać jak miałam na poczatku
Ja też miałam dwa razy, na początku i teraz pod koniec ciąży. Jak dają, to bierz ;)

Ten GBS? Tak, dowcipne [emoji16]Ja jeszcze nie robilam[emoji5] w przyszły wtorek dopiero tobie- to ginekolog mi pobiera sam- osobiście mi pogrzebie [emoji87][emoji85][emoji86]
I nawet za tę przyjemność zapłacę [emoji23]
Oj nie tylko dowcipne, nie tylko... :eek: Wymaz jest też pobierany z rejonu odbytu, a przynajmniej powinien być. Jednak samo badanie trwa tylko sekundę :)

u nas już "chyba" mąż wybrał imię :) Będzie Tomasz :) Ale będę 100% pewna, jak już będzie zapisany w urzędzie hehehe

Jutro kończę 35 tc, i jeszcze 2 tygodnie i mija stres związany z ewentualnym wcześniactwem u Synka. Kurczę ale ten czas zapindala.
Która z Was już ma wyniki GBS?

U nas też będzie Tomek :)
Ja pewnie w tym tygodniu będę miała pobrany.

Cześć dziewczyny. Nie mogę was nadrobić na tym wątku. Mam nadzieję, że kolejna z nas nie urodziła.:wink:.
Jestem po wizycie i jestem trochę zmartwiona. Jestem w 34+4 tc. Waga dziecka 2890 g. Lekarz mówi, że duże ale mam się nie martwić. Wiek wd usg 35+6. Przepływy ok. Ale mam mało wód pogodowych. 6 cm. W związku z tym w środę mam jechać na oddział zrobić ktg. Wizytę mam za tydzień. Przykaz pić więcej. Już 2 tygodnie temu miałam mało wód i nie udało mi się tego nadrobić. Trzymajcie kciuki.
U mnie dzisiaj na wizycie dokładnie taka sama waga ;) i też się troszkę martwię.

Dzieciątko ładnie rośnie [emoji106][emoji5] niektóre większe, niektóre mniejsze, inne średniaki - wszystkie damy radę[emoji106] bo musimy i już [emoji85][emoji8] ważne, żeby zdrowe były i tego sie trzymam [emoji123]
A wody trzeba mieć pod kontrola ale będzie dobrze. Pijesz 2-3l wody dziennie?

Ja też miałam dwa razy, na początku i teraz pod koniec ciąży. Jak dają, to bierz ;)

Oj nie tylko dowcipne, nie tylko... :eek: Wymaz jest też pobierany z rejonu odbytu, a przynajmniej powinien być. Jednak samo badanie trwa tylko sekundę :)

Och wiem, pamietam [emoji23] ale już nie chciałam wchodzić w szczegóły, tym bardziej, że jak sama pamietam - bezbolesne i szybkie to było [emoji106][emoji5]

U mnie dzisiaj na wizycie dokładnie taka sama waga ;) i też się troszkę martwię.

Widzisz, a Naan jest ponad tydzień do tylu z terminem od ciebie...
Także nie martwcie sie, ćwiczcie mięśnie Kegla, No i ten... szykujmy sie na nasze małe cuda już na tym świecie [emoji847][emoji173]️

Dzieciątko ładnie rośnie [emoji106][emoji5] niektóre większe, niektóre mniejsze, inne średniaki - wszystkie damy radę[emoji106] bo musimy i już [emoji85][emoji8] ważne, żeby zdrowe były i tego sie trzymam [emoji123]
A wody trzeba mieć pod kontrola ale będzie dobrze. Pijesz 2-3l wody dziennie?

Och wiem, pamietam [emoji23] ale już nie chciałam wchodzić w szczegóły, tym bardziej, że jak sama pamietam - bezbolesne i szybkie to było [emoji106][emoji5]

Widzisz, a Naan jest ponad tydzień do tylu z terminem od ciebie...
Także nie martwcie sie, ćwiczcie mięśnie Kegla, No i ten... szykujmy sie na nasze małe cuda już na tym świecie [emoji847][emoji173]️

Taki mam plan :tak: nie tylko mięśnie kegla, ale ćwiczenia po schodach, okna i od niedzieli przytulanie z mężem :biggrin2:

reklama
@Dita_333 zdrówka dla synka
@majacyr współczuję nerwów...
@piorunem dobrze że wychodzisz [emoji4]

Ja dzisiaj też po wizycie [emoji4] Synek waży 2200g 34+3[emoji4] Doktor mówi, że duży nie będzie, no ale nie ma po kim być duży [emoji16] od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybrał jakieś 500g więc liczę że jak się urodzi to będzie miał jakieś 3,5kg max [emoji23] szyjka zamknięta, ale mówiła, że już się powolutku luzuje i to co rano zobaczyłam na bieliźnie to może być fragment czopu [emoji4] ale jeszcze nie zapowiada się na szybki poród, następna wizyta za 3 tygodnie i jak to powiedziała raczej już ostatnia [emoji16] ułożony główką do dołu, uff [emoji16][emoji16][emoji16]

Polecam wizytę w lidlu cudne ubranka mają [emoji7][emoji7][emoji7] obkupiliśmy naszego bobaska znowu [emoji16][emoji16][emoji16]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry