• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ok a to gdzieś będzie napisane? Bo ja 2 razy uzywałam takie w szpitalu i nikt o nic nie pytał.
Zobacz załącznik 906486
U Ciebie nic o tym nie ma, więc nie wiem. Ważne, że w szpitalu przyjmują :) Ja mam tak:
20181011_132418.jpg

A na dole jeszcze "wynik badania grupy krwi niepotwierdzony - wydany na podstawie wykonania jednego oznaczenia"

Załączniki

• 20181011_132418.jpg
    20181011_132418.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 6 577
reklama
Nie będę sie kłócić z kobieta która blog pisze
emoji5.png
niemniej uważam, że ile kobiet, tyle dzieci... i pewnie są tu mamy co używały laktatora wcześniej niż po 3 miesiącu i nie zaburzyło to ani laktacji, ani kp...
I chwała ci za to, że przez 3miesiace nie zamierzasz z nikim zostawić dziecka
emoji16.png
nawet z tatą... ja mając już jedno na stanie sobie tego nie wyobrażam
emoji28.png

I to prawda, są apteki 24h czynne na dobę (u mnie akurat z tym gorzej
emoji23.png
), ale w aptece ceny tez są piękne
emoji85.png
w necie za 300zl- przykładowo, w aptece za 360. Ale ok
emoji106.png
No ja i tak chyba jednak kupię ten laktator wcześniej, skoro i tak na pewno w lutym będzie potrzebny.
A dziecka nawet nie będę miała z kim na początku zostawić :P Mąż w pracy od 8 do 18, a rodzice i teciowie mieszkają kilkaset kilometrów od nas. Teraz i tak nie wychodze z domu juz od 2 miesięcy więc w sumie później na jakieś zakupy czy gdzieś to mogę z dzieckiem :D

Haha ja nie powiedziałam że wszystko wam się na pewno zepsuje zaraz po gwarancji tylko dla tego Samsung ;) raczej chodziło mi o fakt że jak już coś padnie to z naprawą jest ciężko na przykładzie jak pójdzie łożysko w pralce to w innych można wymienić łożysko za grosze a Samsung ma to tak zabezpieczone że trzeba wymieniać cały bęben. A za design i markę płaci się więcej.
Po za tym ja wyznaje zasadę że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego a Samsung ma wszystko. To tak jakby mi ktoś powiedział że zna się na wszystkim to bym go wysmiala :p

@majacyr cieszę się udało Ci się zobaczyć z Matim. Odpoczywaj i śpij ile tylko potrzebujesz. Regeneruj siły. Cały czas myślami jestem z wami.

A sama próbuję się zmobilizować żeby się wreszcie wybrać z moim skierowaniem do szpitala żeby umówić ten termin cc

Kochana, powiem Ci jako osoba która pracuje w tej branży już spory okres czasu... to co piszesz o Samsungu słyszałam o każdym producencie [emoji16] no może za wyjątkiem jednego, ale to już naprawdę marka premium. I jest jedna odpowiedź jak dobrze się trafi to posłuży lata, jak nie to nawet w trakcie gwarancji się posypie.

U Ciebie nic o tym nie ma, więc nie wiem. Ważne, że w szpitalu przyjmują :) Ja mam tak:
Zobacz załącznik 906488
A na dole jeszcze "wynik badania grupy krwi niepotwierdzony - wydany na podstawie wykonania jednego oznaczenia"

Może kwestia szpitala, zapytam o to podczas wizyty kwalifikującej do cc. Mój lekarz mówił, że najważniejsze, żeby było w oryginale podczas przyjęcia. Najwyżej zrobię jeszcze raz przed datą stawienia się do szpitala.

@ONAONAONA co tu dużo mówić czuje się do dupy:) nie chce tu narzekać, ale chodzenie już mało przyjemne, leżenie tez, siedzenie maskara. W nocy ciurkiem dluzej niż godzinę nie pospie. Sapie jak wieloryb :) ale
Mimo wszystko cieszę się ze jestem mobilna, brzuch 106 cm wiec jak na bliźniaki spoko, 14 kg na wadze to i tak nieźle, siedzę w domu a małe rosną. Biorąc pod uwagę jak mogłoby być to i tak powinnam być zadowolona. Oby doturlac się te pare tygodni i w końcu przestać się czuć jak kaleka :)

tak jak piszesz, masz dwoje brzdacow ,jak dla mnie to tez super sobie radzisz i wszystko idzie tak jak powinno czyli jak w ciazy pojedynczej:)

ja musze byc docisnieta do sciany by zaczac narzekac i tak juz sie czuje hahahaha

Jak ja zaczęłam siać panike przed pierwsza CC to dostalam uspokajacza ;)
Uff. Dzięki za pociechę, bo wiem, że nie uda mi się uniknąć tej paniki ;)

Moze wynik autoryzował? To jest to?
Każdy wynik musi być autoryzowany, czyli podpisany przez diagnostę laboratoryjnego. Nie tylko grupa krwi :)
Aż sprawdziłam z ciekawości w rozporządzeniu ministra zdrowia o leczeniu krwią (czyli u pewnego źródła;)) jak powinien wyglądać wynik grupy:
Capture+_2018-10-11-13-39-24.png

Czyli nie wiem czemu Synevo wydało bez tej informacji...

Załączniki

• Capture+_2018-10-11-13-39-24.png
    Capture+_2018-10-11-13-39-24.png
    39,8 KB · Wyświetleń: 1 933
reklama
Dziewczyny, przecież wcale nie narzekacie... mówicie jak jest. Co mamy tutaj pisać, że jest cudnie i wspaniałe i same plusy tej ciazy? Pewnie, ciąża to cud i myśle, że każda jest z nas szczęśliwa, ze w niej jest, niemniej na końcówce bywa mniej lub bardziej uciążliwa... A kto zrozumie kobietę w ciąży lepiej niż inna kobieta w ciazy? [emoji106][emoji5]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry