Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzięki za dobre słowoTego nawet zadko nazwac nie mozna, bo ani razu nikt niczego tam nie wtykal, poza ginekolog w PL jak bylam w 18tc. Tutaj mi polozna powiedziala, ze gmyranie tam na dole moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. Ale np jesli na usg brzusznym wychodzi lozysko przodujace, to sprawdzaja je dopochwowo. Jesli dzieje sie cos podejrzanego to wtedy podejmuja dzialania, bez wskazan nie wykonuje sie dodatkowych badan. A ja to po prostu zaakceptowalam, wiem ze wystarczy pojechac do szpitala i powiedziec ze od kilku godzin nie czuje ruchow dziecka i zaraz wszystkie badania takie jak ktg i usg zrobia na miejscu w trymiga. Jak to mowia co kraj to obyczaj i na prawde latwiej jest sie z tym pogodzic, anizeli analizowac i porownywac. Tym bardziej jesli ciaza przebiega prawidlowo, badania wychodza wzorowe, itd.
Co do imienia, to pierworodny byl Bartoszem cala ciaze, tak tez wszyscy mowili, a jak sie urodzil to maz powiedzial, ze ni cholery nie pasuje mu to imie i ze bedzie Piotr. Przyjelam na klate jego decyzje i zgodzilam sie. Moze faktycznie maz dojrzal, moze cos poczytal, ja bym sie nie doszukiwala problemu tylko cieszyla
Kochana, nie analizuj tak wszystkiego, nie nastawiaj sie, bo jak dzidzia przyjdzie na swiat to dostaniesz takiego strzala i kopa, wszystko sie po malutku pouklada i na pewno dasz sobie rade. Obawy byly sa i beda, ale spokoj i wiara, ze to cos naturalnego i na pewno dasz sobie rade na prawde sprawe ulatwiajaglowa do gory, piers do przodu i na przod
![]()
Dzięki za dobre słowoNa mnie chyba hormony wpływają, bo raz mam gorszy dzień i takie depresyjne rozkminy, a raz jest lepiej. Teraz już nie jestem taka zdołowana. Pogadałam sobie z mężem
U mnie najgorzej z niepokojem było w pierwszym trymestrze. Po poronieniu w zeszłym roku bardzo bałam się powtórki. Kiedy pierwszy raz usłyszałam bicie serca to poczułam nawet nie radość tylko wielką ulgę. Później stresowałam się przed następnymi usg czy serce dalej bije, dopóki nie poczułam ruchów. Z tego co pamiętam u Was rzadziej robią usg i stąd wtedy byłoby mi ciężko.
Co do imienia to zaproponowałam inny kompromis - ja wybieram teraz pierwsze imię, mąż drugie, a dla następnego dziecka odwrotnieW ten sposób będzie sprawiedliwie
![]()
@Dita_333 proszę napisz do mnie na prv![]()
Ja od wieczora na nospie
Znowu mnie brzuch boli. Mlody tak napiera głowa na eyjscie że nóg złączyć nie moge. Caly dół brzucha boli i jakies twardnienia. Kuźwa męczące to jest bardzo obudzilam sie juz godzine temu taka obolała. Teraz troche lepiej ale ćmi tam w dole jak na okres jak mi jutro bedzie tak caly dzien to pojde do lekarza ale cholernie nie chve klasc sie do szpitala.
A moze to juz czas sie rozpakowac ?? Bole i te cmienia to tak jakby skurczowo brzmi.
Ja tysz spac nie moge od jakiejs godziny bo co rusz z krzyza cos ciagnie. Czekam czy sie wyciszy czy rozkreci![]()
@ONAONAONA @Dita_333 co tak milczycie dzisiaj mamuśki?
Dziewczyny zajęte bobasami. Cyc kupa cyc kupa i tak w koło