• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Taki ścisk że terminów zabrakło.
Przaczaj się do iprezy :p

A czy któraś z piątkowych ciąć jest z wawy? :D

Moje warszawskie, ale w poniedziałek 12:)
Nie mam żadnej diety staram się jesc zdrowe rzeczy na śniadanie bulki pełnoziarniste ż serem zoltym wędlina mąż mi gotuje obiadki niesmazene pieczone mięso itd ja mam dużo mleka po sesji 10 minut odciagaczem 60 ml
Teraz pierwszy raz ja mąż karmil butelka a ja wylam zjadła tylko 50 ml dla nich to za mało za 3 godziny znowu jak zje mniej jak 50 ml to mam dzwonić do położnej
Jest mi smutno i źle tak się staram żeby utrzymać laktacje

A może spróbuj karmić częściej, mój nigdy nie jadł jak w zegarku.
Jak odciagalam, na początku, czasami dopychał jeszcze 20 ml, innym razem nie chciał.
Przecież nawet mm nie zawsze dziecko zjada taką samą ilość.
Ile Twoja córka już ma?
11% tzn spadła od porodu, przez cały czas spada z wagi. A te posiłki są co 3 godziny od rozpoczęcia czy zakończenia jedzenia? Czy położna sprawdzała wedzidełko małej?

Nie mam żadnej diety staram się jesc zdrowe rzeczy na śniadanie bulki pełnoziarniste ż serem zoltym wędlina mąż mi gotuje obiadki niesmazene pieczone mięso itd ja mam dużo mleka po sesji 10 minut odciagaczem 60 ml
Teraz pierwszy raz ja mąż karmil butelka a ja wylam zjadła tylko 50 ml dla nich to za mało za 3 godziny znowu jak zje mniej jak 50 ml to mam dzwonić do położnej
Jak mało?
Mój od 2 tygodni je po 50ml z butli i jest ok. Przybiera na wadze, robi siku, kupę i jest szczęśliwy.
Nie płacz za bardzo, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.
Ja staram się dostrzegać pozytywy, że mogę wyjść w każdej chwili z domu i ktoś młodemu da moje mleko odciągnięte z butelki.

Moje warszawskie, ale w poniedziałek 12:)

A może spróbuj karmić częściej, mój nigdy nie jadł jak w zegarku.
Jak odciagalam, na początku, czasami dopychał jeszcze 20 ml, innym razem nie chciał.
Przecież nawet mm nie zawsze dziecko zjada taką samą ilość.
Ile Twoja córka już ma?
11% tzn spadła od porodu, przez cały czas spada z wagi. A te posiłki są co 3 godziny od rozpoczęcia czy zakończenia jedzenia? Czy położna sprawdzała wedzidełko małej?
Teraz to i tak niemoge jej karmić piersią tylko odciągac ma 6 dni po 3 dniach spadła dużo później przybrała 40 gr wczoraj waga stanęła a dziś spadła 40 gr
Oni mnie straszą szpitalem że jak jutro nieprzybieze to trzeba będzie jechać do szpitala ona ma jeść co 3 godziny 70 ml mojego mleka teraz zjadła 50 ml jak jeszcze dwa razy nie zje więcej ja 60 ml to mam dzwonić do położnej i ona zadecyduje co dalej

wiem jak się czujesz bo czułabym się podobnie bojąc się o laktacje ale głowa do gory . napewno bedzie dobrze . moim zdaniem jeśli małej nic nie dolega to ona po prostu potrzebuje więcej czasu na dojście do ladu
a młoda ma żółtaczkę?
musisz wszystko przeanalizowac

napewno jest tak że kazde dziecko jest inne
młoda powinna już na dniach coś przybierać ..
niby na necie pisze że w 10 dobie noworodek uzyskuje swoją masę urodzeniową ale badania pokazują że nie wszystko jest takie książkowe i są dzieci co uzyskują wagę urodzeniowa w 3 tyg dopiero co daje nadzieję matkom karmiącym ( oczywiście jeśli dziecku nic nie dolega)

pozatym czemu za 3h następne karmienie ? co 2 h bym karmiła tym bardziej wtedy kiedy zjadła mniej np. niż zawsze ...

reklama
Z rentgena wyszło zapalenie płuc, zostajemy tydzień na pewno. Przenieśli mnie na inną salę, tyle dobrze, że będę z nią a nie jak ze starszą córką problem to był. Tęsknię juz za nią.
A no i każą dalej dokarmiac. Na pewno jeszcze dobę, potem zobaczymy czy dalej.
Kurcze czytam Was tak, ale szybko ucieka mi z głowy wszystko, bo dużo roboty i trochę się podlamalam, że znów mnie to spotyka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry