• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Oj ja mam juttro dzien na ogarniecie sie ,dopakowanie i jade w czwartek po malutką:)
Mam nadzieje ze jakos to pójdzie;)
Jeszcze nie wiem gdzie na jaki odział, co i jak :(
@Kelyana na Uj z skierowaniem mam sie wstawic na jakis odzial ? Bo pojecia nie mam:( ani jak to przebiega ani nic ;(
Troche przerażona sie czuje tym ze nie wiek gdzie isc i co beda robic i kiedy trafię na stol:(
Ogólnie opuchlizna nog daje mi tak solidnie w kosc ze mam dosc:( naprawdę:(

@maksimas Ty w piatek ?;) bede trzymać kciuki i nie przejmuj sie lepiej byc samej niz z byle kim :) serio;)
Kurczę nie powiem Ci bo ja byłam w szpitalu przed porodem ale ja bym pojechała normalnie na izbę. Mówili ze masz być w ten sam dzień czy dzień wcześniej? Jak wcześniej to Cię położą na patologie ciąży i rano na zabieg:)

Ja werandowalam pierwsze dni 10,20,30 min, potem pierwszy spacer 15 min, drugi 30 min itd. I zaczęłam od razu po wypisie, mimo ze mam wcześniaka :) nadal chodzimy jak mam siły ;)

Co dzisiaj miałam za piękna noc! Pobudki tylko co 3 h, karmienie i dalej spanko:) Jaśko mi zrekompensował poprzedni dzień ;)

@urs trzymam kciuki żeby szybko poszło! Franuś będzie z Wami lada dzień :)
@Kredka_na_baterie, czekamy na relacje z porodu :))
@anet88 trzymaj się, trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko :)
Ja też dziś z młodym na spacerze byłam choć pizdzi nieźle, ale on lubi spacery a ja dziś koło 50minut chodziłam.
Mój Mati też dziś w nocy tylko jadł, robił w pieluchę i spał.
Wyspałam się.
Cieszę się, że miałaś dobrą noc

Sluchajcie, macie jakies fajne artykuły (albo z doświadczenia moze) o odżywianiu podczas karmienia? Pijecie kawkę? W szpitalu mówili że można wszystko (uważać na wzdymajace) Ale wolę się upewnić. Starszego karmilam 3 tygodnie więc zupełnie się nie znam...
Można wszystko
Na insta mama lekarz propaguje
Link do: Dieta matki karmiącej MIT ,w który wszyscy wierzymy, dlaczego? | Mama Lekarz

A tutaj masz od Nicoli artykuł

Link do: "Dieta" mamy w okresie karmienia piersią - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Jak trzymacie wasze dzieci tak na co dzień, nie wiem jak to ująć xD W dzień, w temp. pokojowej? Dalej w rożkach, kocykach czy normalnie już w samych ubrankach? Moja ma dwa tygodnie. Niby powinno być te ok. 21 stopni, ale mi samej czasami jest zimno przy tej temperaturze, a boję się, że przegrzewam małą trzymając ciągle w kocyku... Chodzi mi o sytuacje, kiedy nie śpi.
W samych ciuszkach trzymam i do spania tak układam tylko przykrywam.
Mój jest wczesniakiem, ale wygodniej mi w ciuszkach

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry