• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

@anet88 coś czuje że i u mnie takie akcje będą . Oj po roku mieszkania z moją pod jednym dachem wiem jak to wku.. Wpieprza się we wszystko jak by swojego życia nie miała . O dzieciach też najlepiej wszystko wie chociaż sama rodziła ponad 20 lat temu . Tak naprawde ***** wie i taka jest prawda
Współczuję, moja chociaż nie mieszka z nami. Musisz być dzielna. A właśnie cześć rad sprzed 20 lat można między bajki wlozyc:)

reklama
NIE kochana. są tutaj spioszki czy body gdzie na końcu rękawa jest naszyty dodatkowy materiał który się wywija:) .. nie każde moje body to mają ale nawet jak mają to już przestałam małemu w dzień chować dłonie bo jest już wiekszy . wiem bobasy poznają świat dłońmi ale nie oszukujemy się .. ciężko tak małemu brzdącu obciąć tak paznokcie by ich nie było :huh: także ja wolałam się nie martwić a młody pozna ten świat teraz kiedy częściej nie śpi jak spi:-D

ja ci powiem że odciągałam i wiele porcji zamrozilam ale są gorzkie! wrr i młody się krzywi . wiec zdecydowałam odciągać przed wyjściem z domu na 2/3h odciągami ok 60ml i wieczorem że 60ml ..więcej nie chcę bo mi cycki odpadną hehe także tyle młodemu zostawiam jak mnie 3h nie ma a jak 2 to mniej odciagam ... może u ciebie też się to sprawdzi:yes:

i trzeba schłodzić porcje przed połączeniem:)

Ja jak wszystkie ciuszki prasowalam odkrylam w bodziakach ze maja wywijany material na raczki - a na poczatku zastanawialam sie do czego to jest

To sie da odpoczac miedzy skurczami?
Ja to czarno widze-martwie sie tylko czy wystarczy mi sil na final...
Ja odpoczęłam po tym jak dostałam znieczulenie. Nawet trochę przysnęłam na porodówce :)
A tak co do trądziku, to tym dzieciom coś dolega od niego, czy po prostu chcecie go tak usilnie usunąć ze względow estetycznych?
U mojego synka wygląda to coraz gorzej, a czytałam, że jak się bardzo zaogni to mogą zostać blizny. Położna mówi, że to potówki, a pediatra - że trądzik.

@Dzidzi bobo - powodzenia! :)
@ONAONAONA uwielbiam Twoje posty! Jesteś taka pozytywna :) od razu człowiekowi lepiej :)

My byliśmy dzisiaj na profilaktyce RSV. Koszt jednej dawki prawie 5000 zł prywatnie. Kwalifikują się na to wcześniaki urodzone przed 33 tc i niedawno nam się udało :) powiem Wam ze to tylko przez przypadek bo mój mały urodził się 33i1 czyli w 34 tc, tylko w jego dokumentach w szpitalu się pomylili :D
Prostowałam to, ale mówili ze to bez znaczenia, wiec teraz się tylko cieszę :)

Co do kąpieli to nie chciałam kapać go codziennie, ale teraz stwierdziliśmy ze to cześć rytuału... a chcielibyśmy zapewnić mu taka wieczorna rutynę...czasem prześpi porę kąpieli wiec i tak codziennie go nie kapiemy. On póki co s ogóle tego nie lubi, płacze.
A Wy macie już jakaś rutynę wieczorna?

NIE kochana. są tutaj spioszki czy body gdzie na końcu rękawa jest naszyty dodatkowy materiał który się wywija:) .. nie każde moje body to mają ale nawet jak mają to już przestałam małemu w dzień chować dłonie bo jest już wiekszy . wiem bobasy poznają świat dłońmi ale nie oszukujemy się .. ciężko tak małemu brzdącu obciąć tak paznokcie by ich nie było :huh: także ja wolałam się nie martwić a młody pozna ten świat teraz kiedy częściej nie śpi jak spi:-D

ja ci powiem że odciągałam i wiele porcji zamrozilam ale są gorzkie! wrr i młody się krzywi . wiec zdecydowałam odciągać przed wyjściem z domu na 2/3h odciągami ok 60ml i wieczorem że 60ml ..więcej nie chcę bo mi cycki odpadną hehe także tyle młodemu zostawiam jak mnie 3h nie ma a jak 2 to mniej odciagam ... może u ciebie też się to sprawdzi:yes:

i trzeba schłodzić porcje przed połączeniem:)

AAA I jeszcze coś ..czasem mi jest trudno odciągnąć 30ml!! ..no nie idzie i już!! ciepło nawet nie pomaga to zostawiam ... młodego do tej piersi dostawiam jak Chce jeść i wcina ... czuję jak mleko zaczyna napływać także ooooo ... muszę być dobrze skupiona i przygotowana by to odciąganie mi szlo

wstałam o 10!!hehe i właśnie była HV .maly waży 5640 także zwolnil troszkę z przybieraniem i w 2tyg przybrał 690g

w ogóle wodzi wzrokiem..słucha jak się do niego mówi i czasem już uda mu się zagaworzyc lekko .. ja pikole ale ten czas leci
A to muszę posprawdzać czy moje bodziaki albo śpioszki coś takiego mają, bo na razie nie odkryłam tego :D
A paznokcie obcinałam przez sen i czuje znacząca różnice kiedy jeździ mi rączkami po piersiach, wiec chyba w miarę mi się udało. Nawet sądziłam ze będzie trudniej. Ale mała spała jak zabita przytulona do piersi, mąż mi świecił latarka a ja dobre 20min te paznokcie obcinałam [emoji23]

@Dzidzi bobo - powodzenia! :)
@ONAONAONA uwielbiam Twoje posty! Jesteś taka pozytywna :) od razu człowiekowi lepiej :)

My byliśmy dzisiaj na profilaktyce RSV. Koszt jednej dawki prawie 5000 zł prywatnie. Kwalifikują się na to wcześniaki urodzone przed 33 tc i niedawno nam się udało :) powiem Wam ze to tylko przez przypadek bo mój mały urodził się 33i1 czyli w 34 tc, tylko w jego dokumentach w szpitalu się pomylili :D
Prostowałam to, ale mówili ze to bez znaczenia, wiec teraz się tylko cieszę :)

Co do kąpieli to nie chciałam kapać go codziennie, ale teraz stwierdziliśmy ze to cześć rytuału... a chcielibyśmy zapewnić mu taka wieczorna rutynę...czasem prześpi porę kąpieli wiec i tak codziennie go nie kapiemy. On póki co s ogóle tego nie lubi, płacze.
A Wy macie już jakaś rutynę wieczorna?
Czytałam ze taką rutynę to na pewno warto wprowadzać od 7go miesiąca (tzn były badania przeprowadzane na dzieciach 7-36msc gdzie ta rutyna miała znaczenie), wiec pewnie można i wcześniej, ale moja ma 3tyg i raczej przy tak nieregularnych porach jedzenia i spania wprowadzanie jakiś rytuałów jest bez sensu. Poza tym jeszcze nie chce kapać codziennie, kapiemy co 3 dzień. Może od 3go miesiąca zaczniemy jakieś rytuały konkretne :) zobaczymy jak się mała będzie rozwijać

reklama
Mi w szpitalu powiedzieli żeby dziecko kąpać co drugi dzień i używać jak najmniej kosmetyków. Mały lubi się kąpać, ale jak tylko wyciągam go z wanienki do wycierania to wtedy włącza się syrena i płacze.
Jestem bardzo zadowolona z mojego brzdąca, odpukać narazie jakby dziecka nie było. Zje szybciutko i śpi. Dziś w nocy już pięknie bo budzil się równo co 3godziny 10min.
Każde karmienie na forum spędzam żeby być na bierząco :)
W czwartek przychodzi położna, a mam mase pytań do niej, także chyba musze pozapisywać żeby nie zapomnieć.
Zastanawiam się kiedy wyjść na pierwszy spacer. Chciałabym w samo południe żeby było jak najcieplej, ale sama nie dam rady z wózkiem po schodach, a mąż dopiero wieczorem jest w domu. Chyba dopiero w sobote pójdziemy.
Mały na wypisie ma wpisaną grupe krwi 0RhD-, może któraś z Was wie co znaczy to D?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry