reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
Mnie osobiscie skora twarzy sie poprawila, wlasnie nie mam jakis syfkow jak zawsze mialam. Dzis mi to nawet powiedziala rodzina, bo mielismy mala imprezke :)
To może bedzie chłopiec? :)
A ja dziś pół dnia miałam mdłości a drugie pół jakiegoś niepokoju..
Pewnie przez to że sporo osób już się dowiedziało i boję się iść teraz na wizytę 2 kwietnia bo w razie coś nie tak to juz tyle osób wie.. No i jeszcze w poniedziałek muszę powiedzieć szefowi. Szkoda, że nie można mieć małego monitorka zawsze przy sobie ktory pokazuje co i jak u dzidzi żeby móc spokojnie żyć od wizyty do wizyty ;)

1
Pewnie przez to że sporo osób już się dowiedziało i boję się iść teraz na wizytę 2 kwietnia bo w razie coś nie tak to juz tyle osób wie.. No i jeszcze w poniedziałek muszę powiedzieć szefowi. Szkoda, że nie można mieć małego monitorka zawsze przy sobie ktory pokazuje co i jak u dzidzi żeby móc spokojnie żyć od wizyty do wizyty ;)
Moze moze :p ale na ten monitorek tez bym sie pisala! ☺ Chociaz kobiety kiedys nie robily zadnych badan, raz w miesiacu poszly do gina potem do pola pracowac i rodzily zdrowe dzieci a ja czasami swiruje, bo chcialabym wiedziec czy jest caly czas dobrze i czy serduszko bije dalej :)

Na ciąży po poronieniu większość dziewczyn bierze acard przed i w trakcie ciąży, więc jeśli lekarz widzi podstawę do brania to bez obaw [emoji4]

Mnie wieczorem tak zaczęła glowa boleć, że nie wiem czy mam mdłości od tego bólu czy od ciąży [emoji14]
Hej czy Ty też masz polecony acard po poronieniu bo ja właśnie mam :) nie wiem czy to dobrze czy źle...

Ostatnia edycja:
Ja póki co powiedziałam tylko kierowniczce, ale mamy dobry kontakt [emoji4] A tak ze względu na ostatnią ciążę raczej długo będziemy ukrywać.
Hej czy Ty też masz polecony acaed po poronieniu bo ja właśnie tak mam :) nie wiem czy to dobrze czy źle
Ja nie, bo moje poronienie było późne i wiem z jakiego powodu. Jedyne co kojarzę to że przy acardzie można krwawić i wtedy dziewczyny odstawiają, ale specjalistka nie jestem [emoji4]

Ja póki co powiedziałam tylko kierowniczce, ale mamy dobry kontakt [emoji4] A tak ze względu na ostatnią ciążę raczej długo będziemy ukrywać. Ja nie, bo moje poronienie było późne i wiem z jakiego powodu. Jedyne co kojarzę to że przy acardzie można krwawić i wtedy dziewczyny odstawiają, ale specjalistka nie jestem [emoji4]
Ja byłam po swoim poronieniu w 9tc u bardzo dobrej P. dr i mnie zapytała czy brałam acad - ja mówię, że nie to powiedziała odrazu jak zobaczę tylko 2 kreski acard bo rozrzedza krew i lepiej dotlenia..hmmmm....
tylko u mnie był też wcześniej krwiak i sama nie wiem co to dobre czy nie ....może ktoś w grupie ma jakieś potwierdzone informacje

Ups, cały czas używam maści retimax 1500.. Witamina A w bardzo wysokim stężeniu[emoji31]

Jeśli to jest krem z drogerii, nie na receptę, to sądzę, że bez obaw. Chyba witamina A sama w sobie nie jest szkodliwa, jest nam zreszta potrzebna, ale retinoidy, czyli jej pochodne, już tak. Ja kiedyś miałam silna maść z retinoidami i mimo stosowania antykoncepcji, lekarz kazał mi co miesiąc robić test ciążowy i w razie czego natychmiast odstawić. Ale to była maść na receptę, duże stężenie i retinoidy a nie witamina A.

reklama
Ups, cały czas używam maści retimax 1500.. Witamina A w bardzo wysokim stężeniu[emoji31]
W ciąży najlepiej odstawić maści, kremy i sera z Wit. A oraz wszystkie z retinolem w różnych postaciach.
Ja nim się dowiedziałam, że jestem w ciąży używałam kwasów w różnym stężeniu na twarz, a też nie wolno.

Do góry