• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2019

Asiakkk, bardzo mi przykro :(

Dziewczyny, co ile badacie TSH? Ja zrobiłam tylko raz, przed drugą wizyta w 6 tygodniu, a na kolejną mam zleconą ponownie morfologię, glukozę i mocz. Nie powinnam zbadać jeszcze raz TSH?
ja mam lekko podwyższone tsh (2,7), tzn urosło odkąd zaszłam, raz na miesiąc to conajmniej kiedy mam robić TSH, i na kontrolę (a przynajmniej na razie, przy wczesnej ciąży)

reklama
Cześć, ja już po wizycie :) . Stresu było co nie miara, jeszcze było opóźnienie i myślałam, że fiknę pod tym gabinetem :-D Wszystko na szczęście jest okej, wczoraj wyszedł z miesiączki 7t1d ale doktor powiedział, że dzidzi jest troszkę młodsze, o kilka dni :) serduszko biło pięknie, dostałam kartę ciąży i badania na następną wizytę. Trochę mnie zaskoczył, bo spytał od razu czy chcę zwolnienie, myślałam, że jak już to sama będe musiała prosić, także moooże na kolejnej wizycie, zobaczymy :) a następna wizyta 26,04 i będziemy pewnie ustalać datę prenatalnych (chociaż waham się nad nimi).

Co do pytania o TSH, ja robiłam badanie przed ciążą jakiś miesiąc i teraz doktor mi zlecił zrobić ponownie i skonsultować się z endokrynologiem (mam hashimoto i niedoczynność).

Asiakkk, bardzo mi przykro :(

Dziewczyny, co ile badacie TSH? Ja zrobiłam tylko raz, przed drugą wizyta w 6 tygodniu, a na kolejną mam zleconą ponownie morfologię, glukozę i mocz. Nie powinnam zbadać jeszcze raz TSH?
Ja zrobiłam jak tylko zobaczyłam test pozytywny. Wyszło za duże, bo 3.8 zmiana dawki i kontrola była po 4 tyg. Ładnie spadło do 1.8 więc kolejną kontrolę mam za 6-8 tyg. Później będzie tak samo co 6-8 tyg kontrola.

Dziewczyny, zmaga się któraś z tarczycą? Tsh wyszło ponad normę i nie wiem czy muszę na cito szukać endokrynologa czy mój gin może ew. leki przepisać. Domyślam się, że muszę powtórzyć krew i zrobić oznaczenie ft3 i ft4, ale nie wiem jak szybko i co dalej a do jutrzejszej wizyty oszaleję
Hej ja mialam 4.31 ponad norme moja gin. Przepisala odrazu eutyrox ale niska dawke później konsultacja endo i dawka większa warto zrobic tsh i ft4 mi endo bral to pod uwagę na wizycie dodatkowo mialam usg tarczycy wizyta do miesiaca tabletki przez cały okres ciąży .

Cześć, ja już po wizycie :) . Stresu było co nie miara, jeszcze było opóźnienie i myślałam, że fiknę pod tym gabinetem :-D Wszystko na szczęście jest okej, wczoraj wyszedł z miesiączki 7t1d ale doktor powiedział, że dzidzi jest troszkę młodsze, o kilka dni :) serduszko biło pięknie, dostałam kartę ciąży i badania na następną wizytę. Trochę mnie zaskoczył, bo spytał od razu czy chcę zwolnienie, myślałam, że jak już to sama będe musiała prosić, także moooże na kolejnej wizycie, zobaczymy :) a następna wizyta 26,04 i będziemy pewnie ustalać datę prenatalnych (chociaż waham się nad nimi).

Co do pytania o TSH, ja robiłam badanie przed ciążą jakiś miesiąc i teraz doktor mi zlecił zrobić ponownie i skonsultować się z endokrynologiem (mam hashimoto i niedoczynność).
Gratuluję udanej wizyty ☺️☺️ Ja byłam wczoraj ale nie założył mi jeszcze karty ciąży (8tydz.) hm..

reklama
Dziewczyny, zmaga się któraś z tarczycą? Tsh wyszło ponad normę i nie wiem czy muszę na cito szukać endokrynologa czy mój gin może ew. leki przepisać. Domyślam się, że muszę powtórzyć krew i zrobić oznaczenie ft3 i ft4, ale nie wiem jak szybko i co dalej a do jutrzejszej wizyty oszaleję
Szukaj endokrynologa zeby dobral odpowiednia dawke leku.
Mi ginekolog nigdy nie wystawiał recepty ani nie dobieral dawek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry