Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Oby nie [emoji23] Jest to moja pierwsza ciąża i nie powiem wszystko nowe zwłaszcza,ze to tak szybko się dzieje (myslalam ze zacznie się gdzieś w 20tygodniu)
Też mam na liście laktator. Ale kompletnie nie jestem na czasie z tymi sprzętamiJa w pierwszej ciąży też ok 20 tyg. miałam już siare i im dalej tym było więcej. Właśnie muszę się zaopatrzyć na wszelki wypadek w laktator bo poprzedni niestety się już popsuł.
Też mam na liście laktator. Ale kompletnie nie jestem na czasie z tymi sprzętami [emoji2957]
Ja mam badanie ginekologiczne na każdej wizycie co miesiąc. Chodzę prywatnie ale w poprzednich ciążach chodziłam na NFZ i badanie było podstawą wizyty. W 2 ciąży od 15 tygodnia miałam rozwarcie na dwa palce więc moim zdaniem lekarz koniecznie powinien sprawdzać szyjkę regularnie.Dziewczyny i jeszcze jedno, w 7 tygodniu ciąży miałam pobraną cytologię i od tego czasu ani razu lekarz nie badał mnie ginekologiczne...zwracałam mu na to uwagę ale stwierdził że nie ma takiej potrzeby...czy naprawdę nie powinien zbadać czy z szyjką wszystko w porządku? Nawet jak dzisiaj powiedziałam że pobolewa mnie podbrzusze i mi twardnieje to bez zbadania zapisał nospe. USG też miałam tylko żeby potwierdzić ciążę no i dzisiaj. W międzyczasie byłam raz na USG genetycznym w I trymestrze.