reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny zrobiłam betę w dwóch różnych labolatoriach i są totalnie inne normy.Co sądzicie o takim przyroście?
Pierwszy wynik 17126,70 mlu/ml
Normy 5-6 tydzień 861-88769
Drugi wynik 19303 mlu/ml
Normy 6 tydzien 158-31795
Wg om pierwszy wynik był robiony w 5tyg1 dzień, a drugi 5tydz.3 dzień
Może miałyście taki przypadek kiedyś i mi coś podpowiecie...
I w jakim odstępie czasowym robilas bete?

reklama
Cześć kobietki wróciłam od lekarza. Mamy 5 tydz widać fasolinke jak narazie to jest dobrze ale długa droga przed nami Mam dużo odpoczywać spacerować i bez stresu powiedział że to co miałam to naprawdę pech z tymi wodami i się nie martwić bo się nie powtórzy zadba o to żeby było dobrze bardzo pozytywnie mnie nastawil. Za dwa tyg usg sprawdzi kontrolne A wizyta z wynikami badań krwi 6 kwietnia. Rośniemy i czekamy. Miłego dnia jak się czujecie??

Trzymam kciuki za wizytujące.

Mnie jeszcze tak mocno nie boli , żebym musiała brać leki ale nawet jesli to nie wiem jakie mozna brać ? Słyszałam o paracetamolu ale z drugiej strony ktoś mi mówił , zeby go nie brać w 1 trymestrze i w ogole , zeby jak najmniej go brać ...Ja nic nie wiem o badaniach i zapomniałam zapytac ale lekarz powiedział , ze jak bd na nast wizycie wszystko widać i założymy kartę ciazy to wtedy i zwolnienie bd mógł wypisać no i pewnie bd mówił o badaniach jakie trzeba zrobic :) także na spokojnie [emoji4] na wizycie pewnie lekarz wszystko powie [emoji6]

Na silne bóle brzucha możesz brać no-spę. Niby nie jest w ciąży zakazana, ale też nie ma badań potwierdzających jej nieszkodliwość. Tak poza tym apap. Więc leki brać można, ale wszystko z głową :)

Dziewczyny zrobiłam betę w dwóch różnych labolatoriach i są totalnie inne normy.Co sądzicie o takim przyroście?
Pierwszy wynik 17126,70 mlu/ml
Normy 5-6 tydzień 861-88769
Drugi wynik 19303 mlu/ml
Normy 6 tydzien 158-31795
Wg om pierwszy wynik był robiony w 5tyg1 dzień, a drugi 5tydz.3 dzień
Może miałyście taki przypadek kiedyś i mi coś podpowiecie...

Nie sugerowałabym się normami w laboratorium tylko tym czy jest przyrost. Wklep sobie dane do kalkulatora w necie i zobacz :)

Cześć kobietki wróciłam od lekarza. Mamy 5 tydz widać fasolinke jak narazie to jest dobrze ale długa droga przed nami Mam dużo odpoczywać spacerować i bez stresu powiedział że to co miałam to naprawdę pech z tymi wodami i się nie martwić bo się nie powtórzy zadba o to żeby było dobrze bardzo pozytywnie mnie nastawil. Za dwa tyg usg sprawdzi kontrolne A wizyta z wynikami badań krwi 6 kwietnia. Rośniemy i czekamy. Miłego dnia jak się czujecie??
Ja się czuje okropnie. Normalnie jak kac morderca.
Oby to było chwilowe i potem było już tylko lepiej...

Super [emoji173] ale Ci zazdrosze tej wizyty [emoji4] moja w środę [emoji7]

Na Twoim miejscu powtorzylabym jeszcze w tym lab., z którego miałaś ostatni wynik.
Albo już nie rób bo szkoda nerwów, przy takich dużych wartościach może się już nie podwoić. Kiedy wizyta?
Wchodziłam na kalkulator ale kalkulator działa w przypadku gdy normy w poszczególnych tygodniach są takie same. Jakby były takie same normy to bym nie miała problemu ;)

reklama
Cieszyłam się do dzisiaj że tak super się czuję, siedzę teraz ledwo co w pracy, próbując nie pokazać nikomu że jest mi niedobrze. Nie chcę w pracy mówić że jestem w ciąży... Co robić help

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry