reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny, które karmią piersią, czy Wy pijecie kawę? Ile dziennie?
Ja piję 1 dziennie, parzoną z odrobiną mleka, bez niej byłoby mi dużo ciężej funkcjonować, jestem niskociśnieniowcem, mała kek nie ma, nie widzę u niej żadnych ubocznych skutków z powodu tej mojej porannej kawusi 😊

reklama
Potrzebuję sposobów na nocne odbijane. Młoda zje i od razu zasypia. Mogę ją nosić nawet 30minut i nie odbije. A rano jazda bo brzuch boli bo słychać, że "zagazowana". Wtedy muszę nieźle masować brzuch i wtedy odbeknie dopiero parę razy i spokój.
Też w nocy nie odbijam ale rano jest pogodna i nic jej w brzusiu nie,, Wierci,,. Za to w ciągu dnia jak jej nie odbije to często sama daje znać (stękaniem, wierceniem, czerwona się robi na buzi) żeby jednak odbić i berka jak stary czasem i 3 razy. U nas uciążliwe jest jedynie cofanie pokarmu i... Czkawka, 10x za dnia nawet. Myślę, że u Twojej córci z czasem się poprawi, tak po prostu, jelitka dojrzeja.

Jula ma 6 tyg. zasypia ok 21/22 na brzuszku, z misiem szumisiem, pobudka na mleczko ok 1/2 potem 4, 7 i 9:30/10 zaczynamy dzionek 😊 w ciągu dnia bywa różnie ale zazwyczaj dwie dłuuugie drzemki są i kilka krótkich. Aktywna i wesoła jest max godzinkę, jak zaczyna marudzić to wiadomo, że czas na spanko.

Pierwsza z rana zazwyczaj goraca a drugą to różnie, często zapominam, że mam kawę i gdzies stoi zimnej 3/4 kubka :p
Mlody nie reaguje za ilość kawy.
Za tonie bylam dzisiaj na spacerze bo -12 przez cały dzień no i mamy armagedon przez cały dzień. Dostałam w palnik na maxa.
Jutro choćby sie waliło i paliło to wychodzimy. Juz mam plan, żeby wlozy do gondoli termofor i jazda :D

Pierwsza z rana zazwyczaj goraca a drugą to różnie, często zapominam, że mam kawę i gdzies stoi zimnej 3/4 kubka :p
Za tonie bylam dzisiaj na spacerze bo -12 przez cały dzień no i mamy armagedon przez cały dzień. Dostałam w palnik na maxa.
Jutro choćby sie waliło i paliło to wychodzimy. Juz mam plan, żeby wlozy do gondoli termofor i jazda :D

A my wczoraj byl

Ja przy pierwszym dziecku nie piłam kawy ani w ciąży ani w czasie karmienia a z córki jest tajfun nie do opanowania jak by jadła jakieś dopalacze. Teraz przy 2 dziecku piłam od czasu do czasu w ciąży bardzo słaba i pije 1 do 2 aktualnie karmiąc ale to są słabe kawy z duża ilością mleka. Całkiem bez było by mi ciężko.

Dziewczyny czy wasze pociechy wyciągają raczki w kierunku zabawek ? Mój na skończone 9 , jutro już 10 , zainteresowanie zabawkami ogromne ale żadnych prób wyciągania raczek

Mój ma 6 tyg i 2 dni i wyciąga rączki. Czasem uda mu się walnąć w szelescika. Chwytać jeszcze nie bardzo, bo piąstki zaciśnięte. Wydaje mi się, że różnie się rozwijają dzieci, twój ładnie podnosi głowę, mój jeszcze nie

reklama
Do góry