reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopadowe mamy 2020

Można tak wcześnie podawać masło? My dopiero zaczynamy rozszerzać, wczoraj podaliśmy pierwszy raz marchewkę. Slyszałam że dobrze jest dodawać łyżeczkę jakiegoś oleju który zawiera omega 3 i omega 6 np. Rzepakowy. Im więcejcej czytam tym mniej wiem, każdy robi inaczej😂
Nie wiem czy teraz można... kiedyś można było ... nie nadążam za zmianami 😑
Dziewczyny czy wasze maluszki miały biegunkę na zęby?
Mały dostał w poniedziałek biegunki, pojechaliśmy do pediatry i stwierdziła że to na zęby. Wczoraj było w miarę dobrze, kupka nie była taka wodnista chociaż i tak zrobił 6 razy.
Dziś w nocy znowu zaczął wodnistą robić. Jedziemy do innego pediatry na 14.
Miały biegunkę, wymioty, temperature,brak apetytu i ciągły płacz 😭
Może na jakiś czas warto przenieść gdzieś tatusia? Myślę, że to za wcześnie, aby spanie dziecka rozważać w kategorii własnej przestrzeni, zwłaszcza jak ma ze spaniem problem...
Ale ja nie chcę się pozbywać tatusia z łóżka 😅, za dobrze mi się śpi koło niego.
My właśnie też mamy 2.05 chrzest zaprosiliśmy najblizszych będzie tylko tort w domu dla domowników i kawa żadnej imprezy
Z chęcią też bym zrobiła takie skromne chrzciny. Ale na razie to tylko plany.
Mały ma wzmożone napięcie i lekka asymetrię. Nie wiedza ile będą chodzić. Chodzą prywatnie. Mieli pokazane jak mają małego przewijac, jak nosić i dawać do odbicia. Bo niestety, ale wiekszosc z nas robi to źle i to pogłębia problem. Też okazało się, że fotelik do samochodu mają zły. Mają ćwiczenia rozluźniające obręcz barkowa i miednicę. Ćwiczą z nim leżenie na brzuchu, wtedy dają mu pod pachy wałeczek.
Też ćwiczymy leżenie na brzuchu i coraz lepiej nam idzie 🙂

reklama
Pozdrawiamy ciocie , u nas etap dźwigania tylka jak leży na brzuszku , pampersa zmienić nawet nie idzie taki owsik żywy

Załączniki

• E9CFCE0D-7AA9-4D2B-9083-E8446231D92F.jpeg
    E9CFCE0D-7AA9-4D2B-9083-E8446231D92F.jpeg
    81,2 KB · Wyświetleń: 93
  • 4AA8C0E0-0C6F-432A-BCF3-88665B0E8386.jpeg
    4AA8C0E0-0C6F-432A-BCF3-88665B0E8386.jpeg
    53 KB · Wyświetleń: 88
Tak próbowaliśmy i też niestety nie weźmie tego pod żadnym pozorem. Muszę poczytać co innego jej dawać itp jutro kolejna wizyta jakoś muszę dać radę po tym wszystkim
A ta waga jej tak skacze często ? Może nie waż często w sensie , raz na tydzień , zawsze o tej samej porze i miejscu , ja tez mam wagę w domu i czasem jak ważyłam w pokoju na stole było więcej , a np w sypialni na podłodze aż 200 gramów mniej . Ja zawsze ważyłam mniej więcej co 5 do 8 dniu , nie waż codziennie ! Dziecko więcej razy się wypróżni i już waga może iść w dol , przerabiałam to ze starszym synem

To nie tak że ważę codziennie bo wiem że waga to waga tak samo jak nasza zawsze rozna. Zawsze w tym samym miejscu ważę. Od urodzenia jej skacze raz tak raz siak nigdy pod rząd jak ja się np w przychodni lekarka położyła na wagę była 2910g podniosła i położyła i było 2740g więc nie wiem o co chodzi.
Waga waga ale szpital nas coś nie ominie bo nie widzę szansy by dobiła normalnie żywiąc się do 5maja by mieć przynajmniej 6kg

U nas zamiast spania zabawa smoczkiem w najlepsze
No jakie oczka bystre 😍 wiesz może taka jej uroda z ta waga , najważniejsze żeby się dobrze rozwijała 😊 skoro zjada na prawdę dużo z tego co piszesz to może taka ma przemianę aczkolwiek wiadomo tyć musi . Zawsze idzie sonda żołądkowa dokarmiać to nie jest nic Złego , myśmy mieli u starszego syna

Są jeszcze specjalne mieszanki takie bogatokaloryczne jeśli nie ma już innej opcji.
No jakie oczka bystre [emoji7] wiesz może taka jej uroda z ta waga , najważniejsze żeby się dobrze rozwijała [emoji4] skoro zjada na prawdę dużo z tego co piszesz to może taka ma przemianę aczkolwiek wiadomo tyć musi . Zawsze idzie sonda żołądkowa dokarmiać to nie jest nic Złego , myśmy mieli u starszego syna

Śliczna niunia. Pięknie patrzy.
Z waga kasy kilka zasad
Dziecko ok 6 miesiąca powinno wagę urodzeniowa podwoić.
O przyrostach do nowych już Ci wcześniej pisałam
Między 3 a 6 miesiącem średnio miesięcznie dzieci przybieraja 500 -550 g
Ja bym się trzymała jednej wagi np tej w przychodni raz na tydzień czy dwa poszła bym poprosić o zwazenie.
W którym tygodniu córeczka się urodziła i ile wazyla? Jaka miała najniższą masę?
U nas zamiast spania zabawa smoczkiem w najlepsze

reklama
No trudno powiedzieć wychodzi że je na prawdę dużo. Moja córka na bank je mniej. Też jest raczej z tych drobnych bo za 2 dni będzie miała 5 miesięcy i waży ok 6,5 kg.
No wiem tez mieliśmy , tylko syn pił dużo mniej niż od Beaty córka i stad mnie zastanawia skoro wypija tyle mleczka a tak słabo z ta waga idzie

Do góry