Fejkaaa
Fanka BB :)
Mialam bardzo podbnie, najpierw 40 potem 97Dziewczyny są !!!!! W poniedziałek beta wynosiła 40... Więc wzrost jest... Martwi mnie tylko czy nie jest za mała ??? Pomocy bo już nie wiem co myśleć
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mialam bardzo podbnie, najpierw 40 potem 97Dziewczyny są !!!!! W poniedziałek beta wynosiła 40... Więc wzrost jest... Martwi mnie tylko czy nie jest za mała ??? Pomocy bo już nie wiem co myśleć
Ty robiłaśDziewczyny są !!!!! W poniedziałek beta wynosiła 40... Więc wzrost jest... Martwi mnie tylko czy nie jest za mała ??? Pomocy bo już nie wiem co myśleć
ty robiłaś progesteron razem jak na betę ? Bo myśle czy jutro tez sobie nie zbadać jak pojadę na betęKurde .. pierwszy wynik to progesteron drugi to beta . Dopiero zobaczyłam że nie widać xd
Pierwsze badanie robiłam tylko betę a drugie zrobiłam z progesteronem , nie lubię kłucia więc wolę wszystko za jednym zamachemTy robiłaś
ty robiłaś progesteron razem jak na betę ? Bo myśle czy jutro tez sobie nie zbadać jak pojadę na betę
muszę to oprawić sobie w ramkeDziewczyny, jeśli mogę coś powiedzieć z perspektywy psycholożki, to tzw. pozytywne myślenie typu "wszytsko będzie dobrze" niekoniecznie pomoże ustabilizować lęk. Szczególnie, jeśli odczuwacie ciągłe napięcie, powracające myśli o tym, że ta ciąża nie skończy się dobrze. Właściwie są to uzasadnione obawy, bo na tym etapie dużo ciąż kończy się utratą, niektóre z nas mają już to doswiadczenie za sobą. Jest to sytuacja, nad którą nie mamy zbyt dużej kontroli (oprócz dbania o siebie i stosowania się do zaleceń lekarza oczywiście). Niekonstruktywne, niezakotwiczone w rzeczywistości myśli (np. "to pewnie puste jajo") można zastąpić przez realistyczne myśli np.
Robię wszytsko co mogę, aby stworzyć sprzyjające warunki dla rozwijającej się ciąży.
Nie mam wystarczających dowodów na to, aby stwierdzić że coś jest nie tak z moją ciążą. W związku z tym rozsądnym jest założyć, że wszystko zgodnie z planem.
Będę dbała o siebie najlepiej jak mogę, a kolejna wizyta usg rozwieje moje wątpliwości.
Nawet jeśli pojawią się komplikacje, jestem pod opieką lekarza który pomoże mi jeśli będzie to możliwe.
Nawet jeśli ta ciąża przestanie się rozwijać, wciąż mam szansę spróbować ponownie i urodzić zdrowe dziecko.
Sama pracuję tak ze swoimi myślami. Mam za sobą dwa poronienia, to moja trzecia próba. Te myśli trzymają mnie w ryzach i pozwalają normalnie funcjonować.
Oo kupiłam rower w Siewierzu, bardzo dobry, jeździ do dzisiajCiągle odświeżam stronę z wynikami, zaraz oszaleje![]()
Ja miałam mdłości i zgagę na początku i to takie dość mocne, a później się uspokoiło trochę i teraz też mam, ale da się wytrzymać.o Zawiercie ja Siewierz![]()
O ja jestem 93 rocznik, jest ktoś młodszy??Ile osób z Śląska! Ja jestem z Bielska-Białej.
@Emilcia88 czekam na wynikibędzie dobrze.
Jeśli chodzi o pozytywne myślenie to ja się bardzo staram. Próbowałam wczoraj pomedytować, żeby się uspokoić...
Ja mam czasami jeszcze na papierze bardzo delikatny różowy ślad. Czekam na progesteron. Chociaż jakoś bardzo się tym już nie stresuje. Koleżanka z pracy powiedziała, że też miała plamienia na początku ciąży i było w porządku.
Na razie naciąga mnie jedząc bułkę z awokado... Myślami, że takie rzeczy przyjdą dużo później. Która z Was miała mdłości ok 4 tyg?
Nie jest za mała, jest więcej niż 100 % nie masz się co martwić92 to twój rocznik ?? Bo ja tez jestem z 1992
Dziewczyny są !!!!! W poniedziałek beta wynosiła 40... Więc wzrost jest... Martwi mnie tylko czy nie jest za mała ??? Pomocy bo już nie wiem co myśleć
To jest pięknie napisane, to mnie przekonujeDziewczyny, jeśli mogę coś powiedzieć z perspektywy psycholożki, to tzw. pozytywne myślenie typu "wszytsko będzie dobrze" niekoniecznie pomoże ustabilizować lęk. Szczególnie, jeśli odczuwacie ciągłe napięcie, powracające myśli o tym, że ta ciąża nie skończy się dobrze. Właściwie są to uzasadnione obawy, bo na tym etapie dużo ciąż kończy się utratą, niektóre z nas mają już to doswiadczenie za sobą. Jest to sytuacja, nad którą nie mamy zbyt dużej kontroli (oprócz dbania o siebie i stosowania się do zaleceń lekarza oczywiście). Niekonstruktywne, niezakotwiczone w rzeczywistości myśli (np. "to pewnie puste jajo") można zastąpić przez realistyczne myśli np.
Robię wszytsko co mogę, aby stworzyć sprzyjające warunki dla rozwijającej się ciąży.
Nie mam wystarczających dowodów na to, aby stwierdzić że coś jest nie tak z moją ciążą. W związku z tym rozsądnym jest założyć, że wszystko zgodnie z planem.
Będę dbała o siebie najlepiej jak mogę, a kolejna wizyta usg rozwieje moje wątpliwości.
Nawet jeśli pojawią się komplikacje, jestem pod opieką lekarza który pomoże mi jeśli będzie to możliwe.
Nawet jeśli ta ciąża przestanie się rozwijać, wciąż mam szansę spróbować ponownie i urodzić zdrowe dziecko.
Sama pracuję tak ze swoimi myślami. Mam za sobą dwa poronienia, to moja trzecia próba. Te myśli trzymają mnie w ryzach i pozwalają normalnie funcjonować.
Nooo niezle! Jeszcze sie okaze ze plec taka sama bedzie, no to juz wogole zbieg totalnyJa biorę bo jest polecanaginekolog mówiła, że jest ok
Milena
Uważajcie na nicki bo można się pomylić
Mila90
Mila09
Dwie Mileny zaciążone w podobnym czasie, ok 1-2tyg różnicyco za zbieg okoliczności, co nie?
![]()
Taka jest juz natura matki,ze zawsze siw martwi i mimo, iż medycznie dopiero jest zarodek dla nas jest juz to nasze dziecko.Dziewczyny musimy oczyścić nasze głowy, puste jajo, pozamaciczna itp itd czemu my to sobie robimy??pozytywne myślenie: dobro przyciąga dobro, zło-zło. Nie chce Was pouczać, bo sama jestem pesymistką przodującą
Ale poćwiczmy pozytywne myślenie ❤❤❤
Wszystkim życzę miłego dnia![]()
Cudowna betaDziewczyny są !!!!! W poniedziałek beta wynosiła 40... Więc wzrost jest... Martwi mnie tylko czy nie jest za mała ??? Pomocy bo już nie wiem co myśleć
Właśnie rozmawiałam z lekarzem i też mi powiedział że wszystko wskazuje że to młoda ciąża pomimo tego że okres już dawno się spóźnia i z tego powodu ten progesteron może być niższy.. ale powiedział że mi wstawi receptę na luteinę dopochwową, że nie zaszkodzi. Nie umiem w to wszystko uwierzyćNooo niezle! Jeszcze sie okaze ze plec taka sama bedzie, no to juz wogole zbieg totalny
Taka jest juz natura matki,ze zawsze siw martwi i mimo, iż medycznie dopiero jest zarodek dla nas jest juz to nasze dziecko.
Cudowna betaa ten progesteron to tez tak nie dokonca.. progesteron wyrzucany jest w organizmie falowo raz moze byc go wiecej raz mniej.. ale tak jak kolezanka napisala mozna profilaktycznie jakas luteinę zorganizowac . Ona jest na recepte wiec lekarz musi ci to zlecic.
No to oficjanlnie juz GRATULUJĘ i spokojnej ciążyWłaśnie rozmawiałam z lekarzem i też mi powiedział że wszystko wskazuje że to młoda ciąża pomimo tego że okres już dawno się spóźnia i z tego powodu ten progesteron może być niższy.. ale powiedział że mi wstawi receptę na luteinę dopochwową, że nie zaszkodzi. Nie umiem w to wszystko uwierzyć
DziękujęNo to oficjanlnie juz GRATULUJĘ i spokojnej ciąży![]()