reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Witam Was mamusie , ja termin na 11.11.2021 😁 beta pieknie rośnie :) jestem dobrej myśli pomimo APS . Obecnie jestem na acardzie 150 mg i neoparin 60mg + witaminy dla ciężarnych. Obecnie nadwrażliwe piersi, nietolerancja dymu papierosowego, meega zaparcia pomimo picia 2.5 litra wody🤣😁 i najważniejsze zachcianka na zupe szpinakową 🤣🤣żre codziennie 😁

U ginekologa nie, właśnie od 9 cyklu umówiłam się na monitoring a on nie przychodzi 😉zrobiłam test owulacyjny i wyszedł peak w 15dc, zawsze udaje mi się go wychwycić, z tym że śluz płodny pojawił się później 🤷🏻‍♀️
No to jeśli śluz był później to mogło się coś przesunąć. Policz ile dpo jesteś od tego momentu i może będzie łatwiej określić czy jest szansa czy to z innego powodu się opóźnia 😉 jeśli wyjdzie Ci z tych obliczeń szansa to zrób betę, tam nawet niewielka ilość wyjdzie i będziesz wiedzieć na czym stoisz 😉

No to jeśli śluz był później to mogło się coś przesunąć. Policz ile dpo jesteś od tego momentu i może będzie łatwiej określić czy jest szansa czy to z innego powodu się opóźnia 😉 jeśli wyjdzie Ci z tych obliczeń szansa to zrób betę, tam nawet niewielka ilość wyjdzie i będziesz wiedzieć na czym stoisz 😉
Na betę pójdę w poniedziałek bo na środę mam wizytę u ginekologa, żebym wiedziała na czym stoję, dziękuję za rady 😉 a co do śluzu to słyszałam że to nie jest jakiś super wyznacznik owulacji, czasem dziewczyny go nie mają w ogóle a czasem nawet przed @ się zdarza że występuje a @ przychodzi w terminie 😊

Ja narazie zgłosiłam tydzien temu do GP poprzez aplikacje,że jestem w ciąży (zaraz jak się dowiedziałam), to ustalili termin na czwartek (jutro), więc już poczekam 😉Obecnie jestem w 5+1.Czytałam, ze najpierw do nich się zgłasza. A później dopiero wybiera się położna i szpital. Ale nawet nie mam pojęcia, który szpital będzie najlepszy. W internatach różne opinie, a znajome z pracy chętnie bym zapytała o poradę, ale nie chce nic ogłaszać dopóki nie będę wiedziała, że wszystko jest w porządku. To moja pierwsza ciąza, po lekarzach też tu nie chodziłam i trochę mnie przeraża załatwianie tych wszystkich formalności. No ale damy radę 😉
To tez moja pierwsza ciaza 😉 tez za bardzo nie wiem gdzie sie zglaszac, itp. Ja juz po rozmowie z polozna, wszystko wytlumaczyla, zrobila wywiad i wstepnie pierwszy scan przez nich miedzy 10-13tyg. Ale wiadomo, ze do tego czasu nie wytrzymam i pojde prywatnie 😉

reklama
Witam Was mamusie , ja termin na 11.11.2021 😁 beta pieknie rośnie :) jestem dobrej myśli pomimo APS . Obecnie jestem na acardzie 150 mg i neoparin 60mg + witaminy dla ciężarnych. Obecnie nadwrażliwe piersi, nietolerancja dymu papierosowego, meega zaparcia pomimo picia 2.5 litra wody🤣😁 i najważniejsze zachcianka na zupe szpinakową 🤣🤣żre codziennie 😁
Gratulacje! U mnie apka wylicza termin rowniez na 11.11 🙈🙈

Do góry