reklama

Listopadowe mamy 2021

Może wyjść, a może nie. Wywnioskować można, że jesteś 10dpo. Wg mnie za wcześnie na test. Nawet jakby byla ciąża to szanse nikłe na prawidłowy test. Najlepiej zastestuj 14dpo, a jak nie jesteś w stanie wytrzymać to chociaż 12dpo.
zrobiłam test 10 dni przed miesiaczka wyszedł pozytywny chociaż bladziutki nie wierzyłam bo właśnie za wcześnie ale 4 testy raczej się nie mylą. Możesz zrobić ale może nie wyjść to zależy od Ciebie jak zareagujesz na ewentualna biel (bo za 4dni może już wyjsc a teraz nie) i czy chcesz wiedzieć czy wolisz poczekac. Myślę że to indywidualna sprawa mi w pierwszej ciazy wyszedł test bardzo szybko o teraz też ja wiedziałam że nie mogę dłużej czekać no i ewidentnie miałam objawy ale jak sobie pomyśle że jeszcze tyle do okresu tyle do ginekologa to kurde wolałabym chyba nir mieć objawów a o ciszy dowiedzieć się po terminie spodziewanej miesiączki;))) musisz przemyśleć co wolisz;)

reklama
Ja idę schematem a) 😉 tak też w każdej ciąży liczyli mi lekarze , więc tak i ja zakodowalam sobie w głowie 😊

Ja pierwszy test ciążowy zrobiłam 9dpo, czyli na 6 dni przed okresem 🙈 i wyszła bladziocha a jak tylko ją zobaczyłam siegnelam po cyfrowy, ktory pokazał plusik 😁 ale może ze mnie przykładu nie bierz, ja po prostu bylam pewna, że się udało 😁 negatywny test by mnie w żaden sposób nie zdeprymował na tamtą chwilę więc zaryzykowałam 😊
ja też idę takim schematem a najlepiej to mówić który tydzień i ewentualnie dzień;))

Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej widac cos na usg, w sensie bardziej chodzi mi o bicie serca, przy jakiej becie czy tygodniu ciąży powinno ono byc ?

Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej widac cos na usg, w sensie bardziej chodzi mi o bicie serca, przy jakiej becie czy tygodniu ciąży powinno ono byc ?
ja teraz słucham się lekarza bo w poprzedniej miałam USG i stres po widoku "pustej macicy" Przez to że robili mi za wcześnie. Dziewczynom chyba coś widać ok 5 tyg a serduszko to jakoś 6- 7? Tak mi się wydaje

ja byłam na wizycie 5+1 też był sam pęcherzyk, kolejna wizyta dopiero 17.03 jestem kłębkiem nerwów, bo mam za sobą ciążę z pustym pęcherzykiem :( Lekarz niby mówi, ze na tym etapie widać to co powinno być i wszystko jest ok.
Fejkaaa też tak miałam. Zawsze puste jajo. Bolało jak cholera. Dlatego dziś mam medicover oby coś było a za tydzień swojego ginekologa. Zrobię sobie też wizytę w piątek jeśli się uda.
Ale te uczucie niepokoju i zmartwienia jest mi dobrze znane
Dziewczyny a przy pustym jaju płodowym jak wasza beta? Chyba wtedy nie ma prawidłowego przyrostu, prawda? Sprawdzalyscie ją tak w ogóle?

Byłam dziś na becie, wynik - 31,15 mlU. Dziś wypada 30 dc, 13 dni po owulacji (a przynajmniej od tego co pokazywały mi testy owu). Mam wrażenie że ten wyniki jest za niski. Oczywiście w środę lecę zbadać przyrost.
Najwidoczniej do zagnieżdżenia doszło bliżej 12dpo niż 6dpo i dlatego jest niższa beta. Dla przykładu u mnie 13dpo (testy owu) miałam 135MIU, więc domyślam się że zagnieżdżenie było bliżej 6dpo.
Nie stresuj się. Zrób przyrost i będzie widać.
Niby nie wielkość bety a przyrost jest ważny 🙂 trzymam kciuki!

Byłam dziś na becie, wynik - 31,15 mlU. Dziś wypada 30 dc, 13 dni po owulacji (a przynajmniej od tego co pokazywały mi testy owu). Mam wrażenie że ten wyniki jest za niski. Oczywiście w środę lecę zbadać przyrost.
Najwazniejszy jest przyrost, jeżeli bedzie się podwajał co okolo 48h to najwazniejsze. Owulacja mogła sie przesunąć i ciąża może być delikatnie młodsza niż zakładasz np. Różne cuda się dzieją 😊 trzeba spokojnie dotrwać do środy 😉 trzymam kciuki!
No po powrocie z wymazu, doszło brak smaku.Leze jak kłoda. Brak mocy. Zalecenia na dzisiaj. Pić dużo oooo wody. Tym nas leczą dzisiaj[emoji1787]

Dużo, dużo zdrowia i jak najłagodniejszego przebiegu tego badziewia 😊

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry