reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja znowu myślałam, że odchodzą mi wody i pół nocy zarwane 😀 ale po analizie chyba to jednak uplawy, a nie wody, no ale mała panika jest. Udało się którejś z Was dostać testy na wykrycie wód płodowych? Mój gin mowil, ze kiedyś było tego pełno, a teraz w aptekach bardzo ciężko to dostać
Graniczy z cudem... no i kochana jak Ci wody odejdą to poczujesz... bo nawet jak na poczatku jest tego mało to leci jak z kranu lub jeden wielki chlust i dziewczyny pisały, że jest takie pyk ... więc nie zaprzątaj głowy paskami ;).

reklama
Cześć, mam do Was pytanko czy do tej pory miałyście robione KTG? Jak to jest z tym badaniem? Jest wcześniej wymagane czy dopiero na etapie rozpoczęcia akcji? Znajoma która jest na tym samym etapie co ja miała je wykonane dlatego jestem ciekawa 🙂
Ktg przeważnie po 36 tyg robią. Ja już jestem po jednym i w ten piątem idę na kolejne.

Cześć, mam do Was pytanko czy do tej pory miałyście robione KTG? Jak to jest z tym badaniem? Jest wcześniej wymagane czy dopiero na etapie rozpoczęcia akcji? Znajoma która jest na tym samym etapie co ja miała je wykonane dlatego jestem ciekawa 🙂
Mi mój prowadzący robil pierwszy raz ostatnio, bylam 35+1. Za to nie zrobił mi wtedy usg, nie sprawdził wagi dziecka i ułożenia i się zdenerwowałam, bo bardzo chcialam wiedzieć, co się zmieniło przez 3 minione tygodnie. No ale w piątek ide prywatnie do innego ginekologa, ktorego odwiedzam raz na jakiś czas, to dowiem się co i jak.

Co do ktg - slyszalam, że różnie lekarze to praktykuja, niektóre dziewczyny maja dopiero w szpitalu przed porodem.

Graniczy z cudem... no i kochana jak Ci wody odejdą to poczujesz... bo nawet jak na poczatku jest tego mało to leci jak z kranu lub jeden wielki chlust i dziewczyny pisały, że jest takie pyk ... więc nie zaprzątaj głowy paskami ;).
Oby tak było, ale wiesz jak to w nocy, człowiek się budzi, czuje na dole cos w stylu wody i od razu wyolbrzymia 😀

Jesli ciaza jest niepowiklana to ktg wykonuje sie dopiero w terminie porodu 😁

Ja pierwsze KTG miałam w szpitalu, to było ok. 30 tygodnia, ale tam na tym oddziale podłączają chyba wszystkie ciężarne pacjentki 😄 nie wiem, ale miałam robione po 3 razy dziennie. Moja lekarka zdecydowała też o podłączeniu pod aparat wtedy, kiedy wylądowałam na izbie, i na samej izbie powtórka. Teraz będę miała wizytę w mojej poradni w 37+1 tc i tu już planowo zrobią mi KTG, położna się nie pytała czy ciąża powikłana czy nie. Po prostu moja przychodnia tak robi.

Jak chodzi o wody to przyznam, że sama się też denerwuję tym, przez większość ciąży mam więcej wydzieliny, bez wkładek nie funkcjonuję. Byłam też leczona przez panią doktor 3 razy, choć jako tako tylko raz czułam jakieś objawy infekcji, po drodze miałam posiew ale czysto. Ale moja koleżanka mówiła mi, że już na sam koniec ciąży w terminie porodu gdzieś jej te wody uciekały, a ona tego nie czuła, dopiero jak miała badanie to się dowiedziała o małej ilości wód. Więc ja sama nie wiem. Niby nie mam rozwarcia, to na logikę jak wody miałyby wypływać 🙃

Halo :)
jak tam Wasze nocki? Jak Wasze samopoczucie?
Byłam na badaniach i z tego co kajrzę już ostatnich ;). Do godziny 0 jeszcze 23 dni :).
Skończyłam kruzelkę hehe ;)
Nocki bez zmian, biodro boli, przekręcanie się boli i przeraża 😅
Mi do godziny 0 zostało mniej więcej tyle samo, strach! 😬 jutro pakuję walizkę, bez dwóch zdań.

Karuzelkę poooookaż, pochwal się 😁

Ja pierwsze KTG miałam w szpitalu, to było ok. 30 tygodnia, ale tam na tym oddziale podłączają chyba wszystkie ciężarne pacjentki 😄 nie wiem, ale miałam robione po 3 razy dziennie. Moja lekarka zdecydowała też o podłączeniu pod aparat wtedy, kiedy wylądowałam na izbie, i na samej izbie powtórka. Teraz będę miała wizytę w mojej poradni w 37+1 tc i tu już planowo zrobią mi KTG, położna się nie pytała czy ciąża powikłana czy nie. Po prostu moja przychodnia tak robi.

Jak chodzi o wody to przyznam, że sama się też denerwuję tym, przez większość ciąży mam więcej wydzieliny, bez wkładek nie funkcjonuję. Byłam też leczona przez panią doktor 3 razy, choć jako tako tylko raz czułam jakieś objawy infekcji, po drodze miałam posiew ale czysto. Ale moja koleżanka mówiła mi, że już na sam koniec ciąży w terminie porodu gdzieś jej te wody uciekały, a ona tego nie czuła, dopiero jak miała badanie to się dowiedziała o małej ilości wód. Więc ja sama nie wiem. Niby nie mam rozwarcia, to na logikę jak wody miałyby wypływać 🙃

Ja nie miałam ktg.
Ja mam na palec jak to pani doktor ładnie stwierdziła- rozwarcie.
Ale wody w porządku!
Jak miałam pessar to musiałam brać tabletki dopochwowe i nie ukrywam w tedy miałam dużo wydzieliny.
Ale na szczęście wizyty co dwa tygodnie to czas szybciej leciał a i mała też fika więc i ja spokojniejsza.

reklama
Nocki bez zmian, biodro boli, przekręcanie się boli i przeraża 😅
Mi do godziny 0 zostało mniej więcej tyle samo, strach! 😬 jutro pakuję walizkę, bez dwóch zdań.

Karuzelkę poooookaż, pochwal się 😁

Ja za tydzień w środę mam mieć ostatnia wizytę i w czwartek mam się zgłosić do szpitala.
Więc tak naprawdę zostało mi już nie wiele czasu 😳😳

Do góry