maszak
Fanka BB :)
Tak to normalne takie bóle więc mamysie nie stresujcie się.Wczoraj pytałam lekarkę o te bóle bo mam tak samo. Powiedziała że to normalne, macica się powiększa, ciągną więzadła, nie jest to nic niepokojącego.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak to normalne takie bóle więc mamysie nie stresujcie się.Wczoraj pytałam lekarkę o te bóle bo mam tak samo. Powiedziała że to normalne, macica się powiększa, ciągną więzadła, nie jest to nic niepokojącego.
O widzisz ja chyba muszę magnez bo śpię jak niedźwiedźDziewczyny ja mdłości prawie nie mam - okazjonalnie mnie łapie, najczęściej w jakiś stresujących sytuacjach albo gdy mam pusty żołądek. Boli brzucha tez nie mam żadnych ani skurczy. Ja uważam ze to zasługa tego ze suplementuje magnez w dość dużych ilościach i w różnych formach (te najbardziej przyswajalne przez organizm). W poprzednich ciążach nie suplementowalam magnezu i na początku czułam się dużo gorzej - zmęczona, senna, z mdlosciami, etc.
Lub po prostu tak tym razem przechodzę. Co tez jest dla mnie zaskakujące ze właściwie każda ciąże można inaczej przechodzić.
12:40Na 10:20termin z OM mam na 28.10 a z USG na 1.11
a Ty o której masz wizytę?
Ja polecam sterimar baby albo zwykły. Psikać psikać psikać.Dziewczyny, macie jakieś sposoby na katar e ciąży? Chyba złapałam coś w szpitalu. Nos zatkany i woda z niego leci.
Zazdroszczę tym z Was, które są blisko 12 tygodnia. Ja się chyba nerwowo wykończę. Ten krwotok na samym starcie nieźle mnie nastraszył:-(
Pre.nalen gardło polecamHejka dziewczyny, co polecacie na gardło?obudziłam sie niedawno z silnym bólem gardła, teraz wjechała herbatka z cytryną i miodem i jakiś syrop z czosnkiem i żurawiną.
Ja męczę się z katarem i stosuję marimer i inhalacje z soliDziewczyny, macie jakieś sposoby na katar e ciąży? Chyba złapałam coś w szpitalu. Nos zatkany i woda z niego leci.
Zazdroszczę tym z Was, które są blisko 12 tygodnia. Ja się chyba nerwowo wykończę. Ten krwotok na samym starcie nieźle mnie nastraszył:-(
Mam tak samo, ze jak wiem, ze mam wizytę w danym dniu to tez cały dzień tylko o tym myśle12:40Lepiej jak najwcześniej, więc z godziną trochę klapa, bo u mnie jak coś jest zarezerwowane w połowie dnia to nie potrafię skupić się na niczym
Zaczynam się trochę obawiać, bo objawy (a było ich jak ze świecą szukać) ustąpiły, nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie mdli…
Ginekolog po świętach dopiero
A u Ciebie jak objawy? Mamy podobny termin![]()
Kurczę, te mdłości i takie męczenie jest najgorsze... Ja w pierwszej ciąży miałam tak duże, że przez pierwszy trymestr prawie nie jadłam, a jak miałam wizytę u dentystki - leczenie kanałowe siódemki, więc już prawie w gardle, to tylko modliłam się, żeby wytrzymać i nie zwymiotować czasem na niąO wodzie z solą własnie słyszałam, ale boje się, że zwymiotujebo ogolnie nie mam żadnych mdłości, ani wymiotów.. ale gdy pomyślę albo włoże coś do ust co mnie obrzydza automatycznie jestem w wc nad toaletą bo dostaje takich nudności
szarpie wtedy niemiłosiernie.