reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

To zależy od dziecka, bo jeśli wierzga nogami i nie lubi byc przykryte to nie będzie w nim spało. Kokon super sprawa :), a tak w pierwszych miesiacach używam tylko rożka, bezpieczny i ciepły.
Ja pochodzę ze Stalowej, ale nie znam opieki szpitalnej, bo ja w Krk jestem.
Pewnie racja, zobaczymy jak będzie lubiła spać, haha oby w ogóle lubiła 🙈
Mam różek, mam nadzieję że będzie jej w nim dobrze 💝

reklama
A który szpital w Rzeszowie? Do Stalowej Woli jedzie się godzinkę, a są super warunki, można rodzic w pozycjach wertykalnych, siedzieć w wannie, rodzic po operacjach ( a ja mam bliznę pod brzuchem po operacji). Lekarze są super :)
Wcześniej rodziłam na Szopena i w sumie byłam zadowolona, może dobrze trafiłam 😉 ale teraz jest tam remont i zastanawiam się nad Rycerską - ostatnio widzę bardzo dużo pozytywnych opinii, rodziła tam też moja kuzynka i je potwierdza. No i w tych dwóch szpitalach też jest możliwość różnych pozycji, choć nie ma porodu w wannie z tego co wiem. Profamilia podobno bardzo się zepsuła z kolei, więc nad nią się nie zastanawiam. To też moja kolejna ciąża i raczej biorę te bliższe opcje pod uwagę, bo u mnie trzeci poród to już szybszy może być, a druga rzecz, że logistycznie mężowi będzie o wiele łatwiej pogodzić choćby odwiedziny u mnie (jeśli ich nie wstrzymaja) z zajęciem się naszymi dziewczynami, jeśli będę w szpitalu bliżej domu 😉

Ja mam póki co jeden rożek, idzie właśnie drugi, będę miała kokon i mam dwa śpiworki. Zobaczymy, co się przyda. Widziałam, że noworodki można też spowijać, ale jakoś do mnie nie przemawia zawijanie takiego malucha jak tortillę, na samą myśl dostaję klaustrofobii 😅 niby dzieci to lubią, niby w brzuchu mają ciasno, no ale jakoś tak...

Hej, @MamaM. ! ☺️
U mnie 37t1d, wczoraj skończyłam pakować siebie i małą do szpitala. Wszystko już gotowe, oprócz kilku mniej istotnych rzeczy :p Także czekam ☺️
Ale masz słodką kicię! Mówią, że zwierzęta wyczuwają jak kobieta jest w ciąży 🤔 Ja mam 2 letnią jamniczkę i ona totalnie ignoruje brzuch, nie wie o co chodzi 😂
Macie wybrane imię? :)

Hej, @MamaM. ! ☺️
U mnie 37t1d, wczoraj skończyłam pakować siebie i małą do szpitala. Wszystko już gotowe, oprócz kilku mniej istotnych rzeczy :p Także czekam ☺️
Ale masz słodką kicię! Mówią, że zwierzęta wyczuwają jak kobieta jest w ciąży 🤔 Ja mam 2 letnią jamniczkę i ona totalnie ignoruje brzuch, nie wie o co chodzi 😂
Jeju dziewczyny. Jak widzę takie wpisy, że to już 37 tc to naprawdę nie mogę uwierzyć w to jak szybko ten czas leci. Jakby wczoraj wszyscy pisali o pierwszych prenatalnych a tu zaraz pojawia się info o pierwszych porodach🙈 szok!

Hej, @MamaM. ! ☺️
Moj pies tez niczego nie wyczuwa, kompletna olewka 😂 wczoraj wpadł na mnie z impetem, bo lecial za jakąś muchą 😂

Hej, @MamaM. ! ☺️
Hej, @MamaM. ! ☺️
Ja juz przygotowałam dziś wszystko do spakowania, czekam na męża, ma mi przywieźć woreczki foliowe, widziałam fajny patent na pakowanie do nich rzeczy :) Mam dwie Kicie i w sumie to zawsze kolo mnie siedzą, czy z brzuchem czy nie haha 😅
Będzie Klara, juz 20 lat temu tak chciałam, mężowi się podoba😇

reklama
Ja juz przygotowałam dziś wszystko do spakowania, czekam na męża, ma mi przywieźć woreczki foliowe, widziałam fajny patent na pakowanie do nich rzeczy :) Mam dwie Kicie i w sumie to zawsze kolo mnie siedzą, czy z brzuchem czy nie haha 😅
Będzie Klara, juz 20 lat temu tak chciałam, mężowi się podoba😇
My mamy Klarę i jest spokojna póki co😁 (1,5roku) dobre imię

Do góry