• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Można pić do 300 mg kofeiny na dzień, to niby odpowiada dwóm filiżankom kawy, ale nie wiem, jak to przeliczać w moim przypadku, bo ja piję bardzo mocną kawę i to sypaną, z 3 łyżeczek na kubek.

Staram się tylko jedną dziennie pić, bo wiem, że to siekiera, a uwielbiam jej smak i nie wyobrażam sobie poranków bez rozpoczęcia ich od kawy🤷🏻‍♀️.
Ja te dopuszczalne ilości znam, ale też nie wiem jak to przeliczać więc zadałam tu pytanie :p

A w pracy ta poranna kawa to już niczym rytuał 🙈

Ja te dopuszczalne ilości znam, ale też nie wiem jak to przeliczać więc zadałam tu pytanie :p

A w pracy ta poranna kawa to już niczym rytuał 🙈
Coś takiego znalazłam 😝.
Teraz pytanie: czy czarna kawa to taka sypana xD?
Bądź tu mądra.

Załączniki

• CAA20120-F2B2-41A7-AC47-C6BCDE96BDDF.jpeg
    CAA20120-F2B2-41A7-AC47-C6BCDE96BDDF.jpeg
    86,5 KB · Wyświetleń: 99
Nie przepadam za kawą, pije ją raz na jakiś czas. Ale w lutym miałam taki moment, że chodził za mną ten zapach i smak, musiałam zaparzyć i choć kilka łyków zrobić... I to wg mnie był mój pierwszy objaw ciąży 😉

Dziś mam totalnie leniwy dzień, ciągle leżę, śpię. Na nic nie mam siły, apetytu brak i jakoś tak mnie muli.

Ostatnia edycja:
Właśnie, a pijecie kawę? Jaką i ile?
Bo ja jestem kawoszka, w pierwszej ciąży dość szybko mnie odrzuciło, a teraz dalej mogę pić. I się zastanawiam ile 😏
Ja piłam do tej pory (odkąd dowiedziałam się o ciąży) jedną dziennie, kupujemy kawę w palarni i piję z ekspresu. Ustawiam moc na jedno-dwa ziarenka i dolewam mleko. Ale dzisiaj niestety kawa strasznie mi nie smakowała, może być tak, ze już nie będę pić :( bardzo lubię kawę, przed ciążą piłam dwie z ekspresu i jedną sypaną w pracy, wszystkie czarne, gorzkie i mocne. A teraz jakoś nie bardzo.. zresztą wczoraj mąż kupił mi grześka w czekoladzie i smakował jak kurz 😂 a orzechy brazylijskie jak stara piwnica. Zle rzeczy się dzieją.. 🫣

Ja pije 1-2 średnie kawy z ekspresu. Na szczęście mnie nie odrzuciło bo bez kawy byłoby mi duzo ciężej (mam dosc napiety grafik i niskie cisnienie, a w ciazy jeszcze mi sie obniza). Z tego co wiem na zachodzie np. w Niemczech trochę luźniej podchodzą do tego tematu. Ja w ciazy z synem odstawiłam od razu kawe, teraz mam trochę inne podejście.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry