reklama

Listopadowe mamy 2023

czystorozsadkowo, wolicie urodzić martwe czy poronić? bo ja wolę poronić, niż urodzić dziecko bez głowy, połowy twarzy, brzucha, czy jeszcze jakiegoś innego. oczywiście, lepiej nie poronić. i tego każdej z nas życzę. i tego się boję. że poronię. ale jeśli mam poronić, to wolę to, niż urodzić dziecko z takimi wadami, że urodziłoby się martwe. a wiele cierpienia widziałam na oiomie noworodkowym, a raczej oddziale wczesniakow. przepraszam, że te słowa tak niektóre z was zabolały, ale kobieta nie roni większości ciąż bez powodu, tylko dlatego, że były wady genetyczne. i mówię, to jest ta rzecz, której się boję najbardziej po świecie. bo wiem, że miałabym problem się podnieść po poronieniu, już pokochałam fasolkę w brzuchu. i na samą myśl, że mogłoby się to stać, że stało się to jednej z nas, sprawia, że mam łzy w oczach, a czasami nawet kilka minut płaczę. ale patrzę też na życie trochę inaczej przez pryzmat studiów i pracy. bo naprawdę dużo widziałam.
Z tym się nie zgodzę, że wiekszość ciąż poronionych ma wady genetyczne. Straciłam 8 ciąż i zapewne żadna nie była z powodu wad genetycznych tylko z innych powodów- wada macicy, problemy z krzepliwością, problemy z cukrem i wiele innych. Więc w moim przypadku te dzieci prawdopodobnie by były zdrowe tylko mój organizm nie domaga i wcale nie jest "lepiej poronić " bo z każdym kolejnym poronieniem moja szansa na donoszenie jakiejkolwiek ciąży spada. 😉

reklama
Kochane jestem po. Czuje się troszkę dziwnie pijana i zmęczona. Boli mnie brzuch ale postaram się zasnąć.

Jeszcze raz wszystkim dziękuje za każde słowa wsparcia i zrozumienia, jesteście najlepsze ❤️
Staraczkom i „starszym” mamusia również dziękuje bo widziałam, Wasze wpisy i reakcje ❤️ mimo, ze was nie znam osobiście Wasze wsparcie i siła jest nieoceniona.

Dacie radę ! Trzymam za Was kciuki ✊🙏

Kochane jestem po. Czuje się troszkę dziwnie pijana i zmęczona. Boli mnie brzuch ale postaram się zasnąć.

Jeszcze raz wszystkim dziękuje za każde słowa wsparcia i zrozumienia, jesteście najlepsze ❤️
Staraczkom i „starszym” mamusia również dziękuje bo widziałam, Wasze wpisy i reakcje ❤️ mimo, ze was nie znam osobiście Wasze wsparcie i siła jest nieoceniona.

kochana, jesteś bardzo silna i dzielna! Bardzo mi przykro, ze Cię to spotkało, i życzę Ci abyś już nigdy w życiu nie doświadczyła straty. Trzymaj się i życzę Ci duuuzo zdrówka.
Ja trzymam kciuki również za Ciebie!!!

Bardzo mi przykro, ze Cię to spotkało😔 Trzymam mocno kciuki, żeby nowe serduszko zastąpiło te pustkę 😌

A powiem wam,że jeśli chodzi o zaparcia to mi pomagają Śliwki. W pierwszej ciąży też miałam problem ale nie byłam w stanie zjeść śliwek przez mdłości. Teraz jem kilka dziennie i wizyta w toalecie to przyjemność 🙃

Dziewczyny- nowy temat : ZABOBONY
Czy któraś wierzy w jakiś ? 😅
Tu podsyłam ciekawy link 😂

Ciężarna powinna też unikać patrzenia na brzydkich i ułomnych ludzi, ponieważ bobas przejmie od nich te negatywne cechy, takie jak krótsza noga, piegi, zez czy rude włosy.

Kto to pisał te bzdury🙆
Nie wiedziałam, że piegi i rude włosy są negatywnymi cechami. Myślałam, że to kolor włosów jak każdy inny. A poza tym piegi są urocze.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry