reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja stosuję podkolanówki uciskowe. Powinnam codziennie, ale teraz gdy jest tak ciepło to przyznam się, że ubieram je tylko jak wiem ze bede długo siedzieć np. u rodziców albo gdy długo stoję, czy na dłuższe spacery 😬 no i jak tylko jestem w domu to nogi siup do góry 🙂
A masz jakieś sprawdzone podkolanówki? ja też staram się nogi często brać do góry i spacerować dużo, oczywiście spokojnym tempem. Najgorsze jest praca siedzące lub stojąca. No niestety musimy się poświećić, ale dla pocieszenia powiem, że jaj już kiedyś usuwałam małe żylaki tzw. skleroterapią i był efekt, trochę to kosztuje ale było warto dla własnego lepszego samopoczucie.:)

reklama
Ja jestem po operacji zamykania jednej długiej żyły laserem i dwie skleroterapie mam za sobą… niestety 🙂 za kilka lat czeka mnie kolejny zabieg 🙈 mam sprawdzone, które mogę polecić. Napiszę Ci na priv żeby reklamy nie robić 😅

Cześć dziewczyny, co u was słychać? Ja byłam dziś u swojego drugiego lekarza (prywatnie). Usg i wyniki wszystko ok, dzisiaj udało się potwierdzić, że będę miała córeczkę. Na żylaki mam brać lek cyclo 3 forte. Czy któraś z was będzie miała też córeczkę? macie jakieś propozycje imion. Kiedy zamierzacie kupować wyprawkę?:D
Super, gratuluję. Ja będę miała chłopca tym razem. Mam już córkę , syna i czekam na trzeciego synka. Moja córka ma na imię Ania. Teraz miałam wybrane Paulinka, ale będzie chłopiec Jan. Imię to trudny wybór u nas. Bo mąż ma inne typy ja inne, ale zawsze da się coś znaleźć wspólnego. Powodzenia.

Gratuluję dziewczynki, u mnie też chłopak 🙂 ja zaczęłam walkę z niedoborem żelaza 😅 a poza tym to wszystko w porządku 🩵 wyprawkę planuję ogarniać we wrześniu… choć chciałabym już 🥹
A planujecie organizować baby shower? Mnie ostatnio przyjaciółka namówiła 😂

Jezu dziewczyny jak czytam o tych żylakach to no się słabo robi... Też mnie czeka zabieg. Tylko bardzo się boje. U mnie z racji pracy są bardzo duże żylaki wewnętrzne. Nogi bardzo puchną w tym upale 😩
U mnie będzie drugi chłopczyk 😉 płeć lekarz zasugerował już w 13tc na prenatalnych, w 17tc moja doktor potwierdziła. Ale dla wszystkiego czekam na połówkowe. Na szczęście dla chłopczyka wyprawkę mam skitraną 😅

O to widzę, że chłopaki górą. Ja mam już syna a teraz dziewczynka. Właśnie się zastanawiam co z tą wyprawką, nie chcę zostawiać na ostatni moment, bo chyba mnie to zrujnuje finansowo. Nie mam nic kompletnie. Moje koleżanki to już babciami są i jedna kuzynka też. Także wyprawkę muszę kompletować od zera 😅Boję się jak to ogarnę w moim wieku 😞. Moje żylaki nie są duże, cienkie raczej większe naczynka tylko zrobiły się bardziej fioletowo niebieskie, a nogi nie puchną mi wcale.

O to widzę, że chłopaki górą. Ja mam już syna a teraz dziewczynka. Właśnie się zastanawiam co z tą wyprawką, nie chcę zostawiać na ostatni moment, bo chyba mnie to zrujnuje finansowo. Nie mam nic kompletnie. Moje koleżanki to już babciami są i jedna kuzynka też. Także wyprawkę muszę kompletować od zera 😅Boję się jak to ogarnę w moim wieku 😞. Moje żylaki nie są duże, cienkie raczej większe naczynka tylko zrobiły się bardziej fioletowo niebieskie, a nogi nie puchną mi wcale.
Ja sobie kupuje co miesiąc cos do wyprawki i tak się powoli zbiera chociaż muszę przyznać ze ja dostanę sporo od rodziny. Wyremontuje pokój dziecka i wtedy ostateczna inwentaryzacja tego co mam i co trzeba dokupić 😄

Ciesz się kobieto! 💗 Ja od 23 r.ż. mam kłopot z żylakami 😉 spokojnie poradzisz sobie z wyprawką 😉 a wiesz każdy w innym wieku zaczyna "produkcję" 😛 stąd wczesne babcie 😉

Nie szukałam w wątku,ale dziewczyny może mi podpowiecie. Potrzebuję łupiny dla dużego dziecka. Dosyć szerokiej. Mój mały szybko wyrósł z cybexa aton 5 i zakładam, że młodszy będzie tak samo... A szkoda mi kilka stów na fotelik którym pojeździ 2 miesiące i trzeba będzie zmieniać 🤷‍♀️

reklama
Ciesz się kobieto! 💗 Ja od 23 r.ż. mam kłopot z żylakami 😉 spokojnie poradzisz sobie z wyprawką 😉 a wiesz każdy w innym wieku zaczyna "produkcję" 😛 stąd wczesne babcie 😉

Nie szukałam w wątku,ale dziewczyny może mi podpowiecie. Potrzebuję łupiny dla dużego dziecka. Dosyć szerokiej. Mój mały szybko wyrósł z cybexa aton 5 i zakładam, że młodszy będzie tak samo... A szkoda mi kilka stów na fotelik którym pojeździ 2 miesiące i trzeba będzie zmieniać 🤷‍♀️
Po fotelik pojedz do 8 gwiazdek , bo co z tego, ze ktoś Ci powie nazwę fotelika jak może nie pasować Wam do auta, czytaj będzie nieodpowiedni kąt i dziecku będzie opadać głowa :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry