Matylda.<3
Fanka BB :)
ja 7+0 :-)Wg. Aplikacji dzisiaj mam 8+0 więc już bliżej jak dalej![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja 7+0 :-)Wg. Aplikacji dzisiaj mam 8+0 więc już bliżej jak dalej![]()
No dobra, ale o co tu właściwie chodzi? O opcję terminacji jeśli w badaniach wyjdzie, ze dziecko jest chore?To ubezpieczenie to takie chwytliwe. Co mi z max. 200 tys. i chorego dziecka. Ech :/ nie kupuje tego marketingu. Sami się przyznają, ze się myla![]()
Nie, porostu wykrywa zawczasu ok. 60 wad i chorób np. zespół Downa, Edwardsa i Patau i możesz wcześniej widzieć czy jest na coś chore albo jaka płećNo dobra, ale o co tu właściwie chodzi? O opcję terminacji jeśli w badaniach wyjdzie, ze dziecko jest chore?
Rozumiem, ale aczkolwiek napisała „co mi z 200 tys i chorego dziecka”- te testy przecież nie zapobiegają chorobom tylko je wykrywają , dlatego nie wiem czy dobrze wnioskuję, ze w przypadku wykrycia choroby chciałaby terminować ciążę. Ja nie oceniam, uważam, ze każdy ma prawo sam o sobie decydować.Nie, porostu wykrywa zawczasu ok. 60 wad i chorób np. zespół Downa, Edwardsa i Patau i możesz wcześniej widzieć czy jest na coś chore albo jaka płeć
Terminacja chyba jest niedozwolona jeśli się nie mylę .
Ja byłam na botoxie i musiałam zaznaczyć czy jestem, jeszcze nie byłam i pytałam panią i mówiła że w takim wypadku kategorycznie nie wykonują botoxu bo to chemia i może mieć różne skutki na dziecko.Co to zabiegów na włosy dostałam info
,,Dzień dobry, w ciąży można wykonać nanoplastię lub botoks na ciepło.
Nanoplastia jest bardziej prostującym zabiegiem niż botoks, ale do niej włosy musza być w dobrej kondycji”
Też nikogo nie oceniam oczywiście.Rozumiem, ale aczkolwiek napisała „co mi z 200 tys i chorego dziecka”- te testy przecież nie zapobiegają chorobom tylko je wykrywają , dlatego nie wiem czy dobrze wnioskuję, ze w przypadku wykrycia choroby chciałaby terminować ciążę. Ja nie oceniam, uważam, ze każdy ma prawo sam o sobie decydować.