reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Dziewczyny jak u Was nastroje i stres? Ja mam wrażenie, że u mnie to wielka sinusoida w tym temacie. Staram się nie nakręcać i myśleć pozytywnie, ale czasem sama nie potrafię zapanować nad czarnymi myślami... 🥺

Jak to myśli po jednej stracie na koncie. 🥺
Mówię sobie że jeśli się czuje w miarę to nie ma innej możliwości żeby z okruszkiem było inaczej jak bardzo dobrze.

Tak, ja nadal pije herbatkę. Tak samo można pić w ciąży dwie kawy dziennie, jeśli nie ma od niej odrzutu. W sklepach z sypanymi herbatami jak się stresujesz to można kupić specjalne dla kobiet w ciąży 😉

Trochę świruje bo dziś już druga pije i z ciekawości wpisalam w neta i jak zwykle wszystko niewskazane...😬 Już nie wiem czy w tej ciąży cokolwiek nam można 😄

Ja kawe i herbate pije . Tylko ,ze kawe pije słabą rozpuszczalną i tylko jedną rano, nigdy nie byłam smakoszką kawy więc mi starczy.

Co do surowego mięsa i sushi czy tam surowych ryb to szok i to położne powiedziały, przypuszczam że starej daty. Moim zdaniem to są dwie najbardziej niebezpieczne rzeczy po alkoholu. Sushi bardzo lubie ,ale przecież nie trzeba jeść z surową rybą, można ze smażoną 😉

Jeszcze do niedawna mówiono również ,że lampka wina w ciąży jest wskazana na rozluźnienie , także no ten 😉

W ogole ja wychodze z założenia że to tylko 9 miesięcy i to żadna katorga powstrzymania sie od niektorych rzeczy tym bardziej że tego wcale jakoś nie ma dużo idzie wytrzymac 😅

Ja tak miałam z rogalem Świętomarciński🤣 zjadłam a potem sprawdzam w neta a tam piszą że bialy mak jest narkotyzujący i nie zaleca się w ciąży 🙉🙉🙉
O tym maku to kiedyś słyszałam ,ale nie o białym a ogólnie maku żeby nie podawać małym dzieciom właśnie a o ciąży w sumie nic wiec też bym pewnie zjadła 😅

Mnie jakies przeziębienie złapało, mam zatkany nos i boli mnie gardło mega. Czas na kurs do apteki bo z mojej apteczki chyba nic dla ciężarnych sie nie nadaje 😉

A co do stresu ja na razie luz. Im bedzie blizej tym pewnie bede bardziej sie stresowac. Staram sie odganiac czarne scenariusze .

reklama
Ja kawe i herbate pije . Tylko ,ze kawe pije słabą rozpuszczalną i tylko jedną rano, nigdy nie byłam smakoszką kawy więc mi starczy.

Co do surowego mięsa i sushi czy tam surowych ryb to szok i to położne powiedziały, przypuszczam że starej daty. Moim zdaniem to są dwie najbardziej niebezpieczne rzeczy po alkoholu. Sushi bardzo lubie ,ale przecież nie trzeba jeść z surową rybą, można ze smażoną 😉

Jeszcze do niedawna mówiono również ,że lampka wina w ciąży jest wskazana na rozluźnienie , także no ten 😉

W ogole ja wychodze z założenia że to tylko 9 miesięcy i to żadna katorga powstrzymania sie od niektorych rzeczy tym bardziej że tego wcale jakoś nie ma dużo idzie wytrzymac 😅
tez bym raczej nie szła w surowe mięso i rybę 😅 co do pozostałych zakazów to u mnie podobnie kawe pije jedna bo na więcej nie pozwalają mi teraz mdłości, herbatę jeśli mam ochotę tez wypije. Sery itd faktycznie można wybrać pasteryzowane i tez jest Ok :)
Ale są faktycznie takie rzeczy których człowiek by nie przypuszczał, ze mogą zaszkodzić

Moja głowa teraz krąży wokół mdłości, chyba o niczym innym nie mysle tylko jak mi złe. W ten weekend to już przegięcie leżę i zdycham wiec narazie nawet nie mysle o piątkowej wizycie. Mam tylko nadzieje ze te mdłości to znak ze jest Ok a w piątek zobaczę serducho.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry