• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Ale oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy się coś złego nie dzieje, jak wczoraj był większy a dziś znowu normalny 🙈
I po cyckach się ciągle macam czy bolą 🫣
No bo to mogą być wzdęcia, a załatwiasz się codziennie? Ja jak zaczęłam brać czopki glicerynowe i więcej pić i brać probiotyk to zaczęłam się częściej załatwiać , no chociaż co drugi , trzeci dzień a nie jak wcześniej 5 dni nic. I był tego efekt że brzuch jak balon. A teraz już brzuch w normie , nie mam już takich tak okropnie wzdetego brzucha. No i też woda się może zatrzymywać. Dlatego brzuch może się taki wydawać jak na 4 miesiąc.
Ja ogólnie schudłam 4 kg przez te mdłości. A dla mnie to nie dobrze bo ważyłam 45 kg. Teraz jest 41 😒 ale powoli jest lepiej z jedzeniem już , trochę więcej rzeczy wchodzi.
Ogólnie krwawienie wrócilo do stanu poprzedniego czyli plamien . Ja się tak zastanawiam czy ona mi tym wziernikiem tam szyjki czy pochwy po prostu też nie skaleczyła że tak krew leciała po badaniu . Bo aż nie możliwe że po badaniu tak się stało a wcześniej było po prostu plamienie , czerwono brązowe. Powiem Wam że trochę straciłam zaufanie do niej. Jeszcze ten wziernik tak na sucho na tą suchą pochwę 😖 bolało bardzo. Dlatego tak potem skojarzyłam fakty.
No ale stan zapalny napewno jest więc plukam tym Tantum rosa

No bo to mogą być wzdęcia, a załatwiasz się codziennie? Ja jak zaczęłam brać czopki glicerynowe i więcej pić i brać probiotyk to zaczęłam się częściej załatwiać , no chociaż co drugi , trzeci dzień a nie jak wcześniej 5 dni nic. I był tego efekt że brzuch jak balon. A teraz już brzuch w normie , nie mam już takich tak okropnie wzdetego brzucha. No i też woda się może zatrzymywać. Dlatego brzuch może się taki wydawać jak na 4 miesiąc.
Ja ogólnie schudłam 4 kg przez te mdłości. A dla mnie to nie dobrze bo ważyłam 45 kg. Teraz jest 41 😒 ale powoli jest lepiej z jedzeniem już , trochę więcej rzeczy wchodzi.
Ogólnie krwawienie wrócilo do stanu poprzedniego czyli plamien . Ja się tak zastanawiam czy ona mi tym wziernikiem tam szyjki czy pochwy po prostu też nie skaleczyła że tak krew leciała po badaniu . Bo aż nie możliwe że po badaniu tak się stało a wcześniej było po prostu plamienie , czerwono brązowe. Powiem Wam że trochę straciłam zaufanie do niej. Jeszcze ten wziernik tak na sucho na tą suchą pochwę 😖 bolało bardzo. Dlatego tak potem skojarzyłam fakty.
No ale stan zapalny napewno jest więc plukam tym Tantum rosa
Faktycznie mocno nieciekawie to wygląda z Twojego opisu 🤐 matko to Ty drobniutka musisz być ❤️

To już takie kumate dzieci 😁 można coś ciekawego przygotować 😁
Moje mają 4 i 6 😁 będę myśleć po kolejnych wizytach.
Na razie muszę mieć pewność, że będzie wszystko dobrze
To ja tak samo :) boję się powiedzieć na razie córce 4,5. A ciągle chodzi i mówi, że każdy ma rodzeństwo tylko nie ona i że przecież ona prosi i prosi, a my nic. 🤣

Wrzucam mojego aliena 2.9cm 👽💖

@Karin89 ja też po badaniu miałam krawienia, ale mnie uprzedziła. A przed właśnie miałam takie jak Ty opisujesz plamienia. I jestem w trakcie antybiotyku, po drugim dniu nie mam żadnych plamien. Albo zbieg okoliczności albo moja infekcja pe ch reza nie obejmowała tylko układu moczowego a i płciowy przez to miałam takie, a nie inne objawy. A byłam w szoku, bo nic nie wskazywało na zum... bakteriomocz bezobjawowy. Może zrób też badanie moczu jeśli nie robiłaś albo wymaz z szyjki. Tak mi doradzała lekarka, więc tylko powtarzam :)

W poniedziałek robię Nifty pro. :)

Ja też bym mogła spać i spać. Obiecuję sobie, że chociaż coś wieczorem poczytam czy obejrzę, a jak położę córkę spać to ledwo się zwlekam umyć zęby 🤣.

Załączniki

• att.rlBRAvOmX32GV9iHimYpQLxaOTDCRo0ijmLI-5JUEP8.jpeg
    att.rlBRAvOmX32GV9iHimYpQLxaOTDCRo0ijmLI-5JUEP8.jpeg
    128,3 KB · Wyświetleń: 21
To ja tak samo :) boję się powiedzieć na razie córce 4,5. A ciągle chodzi i mówi, że każdy ma rodzeństwo tylko nie ona i że przecież ona prosi i prosi, a my nic. 🤣

@Karin89 ja też po badaniu miałam krawienia, ale mnie uprzedziła. A przed właśnie miałam takie jak Ty opisujesz plamienia. I jestem w trakcie antybiotyku, po drugim dniu nie mam żadnych plamien. Albo zbieg okoliczności albo moja infekcja pe ch reza nie obejmowała tylko układu moczowego a i płciowy przez to miałam takie, a nie inne objawy. A byłam w szoku, bo nic nie wskazywało na zum... bakteriomocz bezobjawowy. Może zrób też badanie moczu jeśli nie robiłaś albo wymaz z szyjki. Tak mi doradzała lekarka, więc tylko powtarzam :)

Ja też bym mogła spać i spać. Obiecuję sobie, że chociaż coś wieczorem poczytam czy obejrzę, a jak położę córkę spać to ledwo się zwlekam umyć zęby 🤣.
Ale cudne zdjęcie 🥰

A z tym co piszesz myślę że w dużej mierze masz rację. Zrobię mocz w tym tygodniu.
Ja dostałam tabletki na stan zapalny , myślałam że to globulki. Ja nie wiem czemu producentom tak ciężko zrobić coś co się łatwiej wkłada. Ta tabletka jak zwilzylam wodą to mi się cała rozsypała w ręce

Co to za obcy zamieszkał w twoim brzuchu? 👽😁👶♥️

U nas póki co wie tylko córka. Syn się dowie po prenatalnych. Gdyby wiedział dziś, tajemnicą by już nie istniała🤣

Nie wiem czy w końcu Wam pisałam jak w dniu USG chłopak zaczął się domyślać na podstawie podejrzenia wiadomości która pisałam: dojrzał tylko na szybko USG i wielkość 2,67cm...🤣
Pokazał palcami wielkość i mówi :ooo całkiem duży już ten bobas... -Jaki bobas? -No ten co masz go w brzuchu🤣
Dowiedziałam się od Niego że ukrywam przed nim, że jestem w ciąży i na pewno robiłam test i go gdzieś przed nim schowałam🤣🤣🤣 oczywiście wszystko że śmiechem i żartem, bez prawdziwej pretensji☺️

Na szczęście on jest człowiekiem który szybko odpuszcza tematy i ma wyjebkę. Więc tak samo szybko jak zaczął temat tak szybko go zakończył i przeszedł do jakiegoś bardziej przyziemnego😜

Ogólnie bardzo nie lubię oszukiwać swoich dzieci, i źle się z tym czuję... ale w tej sytuacji tak jak napisałam.jak.On się dowie to dowie się cały świat🎉❤️😉

Gratuluję wczorajszej wizyty
Cudowne urocze zdjęcie❤️

reklama
Dziewczyny jak się czujecie? @Mokra_kurka jak w pracy? Podzieliłaś się już dobrymi wieściami? @callin@ jak samopoczucie? @dzika_wiśnia1995 jak się trzymasz, objawy trochę odpuściły? Widzę że chyba trzeba Was wywołać trochę do tablicy bo przecież ten wątek wymiera... Same złe wieści tu ostatnio 🫣

Ja umówiłam sobie pierwsze prenatalne na 20.05, kolejna wizyta już z badaniami pierwszego trymestru już 20.04 ❤️👌 Od kilku dni łykam dwie tabletki Xonvea na noc i rano faktycznie czuje się lepiej, popołudniu zwłaszcza jak dopadnie mnie głód to znów robi się masakra, ale może dojdę z czasem do odpowiedniego dawkowania i będę czuć się lepiej cały dzień 🤞 W domu mam straszny syf, sterty czystego prania czekają na złożenie a ja zamiast to zrobić to leżę razem z nimi kiedy tylko się da 🤣🤣

Dziewczyny, obudzimy ten wątek do życia czy nie? Proszę mi tu opisać swoj dzień wszystkie, po kolei raz raz! ❤️
Matko bosko tak się nie mogę zebrać żeby cokolwiek napisać 🫣 śpię do 10/11 potem robię obiad i dalej śpię, sama się dziwię jak tak można.
Do wizyty jeszcze mam dużo czasu i to mnie tak wkurza że nie wiem co u dzidzia, a dziś jest już 10+2

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry