reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Łojotokowe zapalenie skóry

reklama
Aniu, a jakie byly objawy u Krystianka po szpinaku ? Bo ja dzis kupilam sobie mrozony zeby jakos te moja coraz nedzniejsza dietke urozmaicic. Okazalo sie ze jajek niestety nie moge... nawet przepiorczych :(

Pewnie ryzykuje, ale kupilam sobie tez Crunchy firmy Sante - takie niby muesli, z samych platkow owsianych z dodatkiem (1 % )- slonecznika i odrobina wiorkow kokosowych. MAm nadzieje, ze te dodatki, zwlaszcza ze jest ich tam tak malo Oli nie zaszkodza ? Bo to smaczne bardzo jest :) Niezle zastepuje czekolade, slodziutkie :)

Catherinka, kochana jesteś!!! :) :-*

Aniu, u nas po szpinaku jest jednak ok, chociaż początkowo myślałam, że dostanie po nim wysypki, bo dzień później zrobił się czerwony.
Jem chleb słonecznikowy i małemu nic nie jest, więc podejrzewam, że u Ciebie też będzie w porządku, ale nie wiem jak będzie z wiórkami.
Szkoda, że nie możesz jajek :(. Aniu, a powiedz mi, jak Oleńka reaguje na te nietrafione produkty zjedzone przez Ciebie? Bo u nas są czerwone, zlane krostki na buzi.

Aniam pisze:
u nas podobnie do tego skora szorstka na policzkach i czole jak tarka

Aniu, to może kup wazelinę dla dzieci i smaruj nią Oleńkę. Ja mam znajomą, która ma syna z atopowym zapaleniem skóry (dorosły już chłopak) i własnie ona potwierdziła, że wazelina lub parafina ciekła jest wskazana do tej suchej skóry naszych maleństw.

Aniu, u nas wazelina nie pomogła :(, idę dzisiaj do apteki kupić płyn do przemywania buzi Mustella, bo mydełko Oilatum chyba nam wysusza skórę... W każdym bądź razie powiem jakie będą efekty za kilka dni. Aniu, kiedy idziesz z Olunią do lekarza??

jakie u Was byly objawy z lekarz zdjagnozowal lojotkowe zapalenie skory?moja wiki miala mnostwo krostek malutkich byly szorstkie w dotyku,uzywalam kremu diprobase ale na prawym poliku zrobil sie taki czerwony szorstki plac.bylysmy u dermatologa,pzrepisal krem ze sterydami i jakis krem robiony.po 3 dniach skora zrobila sie piekna, steryda nalezy odstawic po 3 dnaich ale krosty znowu wylaza takie same jak wczesniej,juz nie uzywam tego robionego kremu tylko diprobase.
czy takie malutkie krosteczki, szortskie,i widoczne najbardziej w swietle to moze byc lojotokowe zaplanie skory?aha, i lekarz kazal kapac w balneum hermal

Marta, u nas było podobnie, z tym, że krostki były też na główce, to wszystko później zaczęło się złuszczać i efekt jest taki, że do dzisiejszego dnia mamy problemy z uzyskaniem gładkiej skóry na głowie. :mad:

Kupiłam dzisiaj krem A-Derma na bazie wyciągu z owsa, tubka 250ml kosztuje aż 58zł, ale ponoć przynosi super efekty. Poniżej podaję info o tym kremie, bo może któraś z Was będzie chciała go zakupić. Jak tylko zobaczę poprawę u Krystianka, to Wam powiem. :)

A-Derma krem na bazie wyciągu z owsa

Nowa formuła do skóry bardzo suchej lub atopowej

Owies RHEALBA8 został starannie wyselekcjonowany z ponad 80 odmian. Uprawiany jest pod rygorystyczną kontrolą. Jego wyciąg o działaniu łagodzącym podrażnienia, odżywczym i gojącym nadaje produktom A-Derma wysoką jakość i potwierdzoną skuteczność Są doskonale tolerowane nawet przez wyjątkowo wrażliwą skórę.

Nowa Formuła: Specjaliści z Laboratoriów Dermatologicznych udoskonali formułę kremu EXOMEGA. Dzięki temu działa skuteczniej, przynosi natychmiastową ulgę skórze bardzo suchej lub atopowej niemowląt, dzieci i dorosłych. Nowy wyciąg z owsa RHEALBA®, bogaty w polifenole reguluje uwalnianie się substancji odpowiedzialnych za podrażnienia skóry. Wolne kwasy tłuszczowe Omega 6 pochodzenia roślinnego oraz witamina B3 stymulują syntezę ceramidów oraz uczestniczą w odbudowie bariery ochronnej skóry. Witamina B3 chroni skórę przed działaniem drobnoustrojów.

Potwierdzona skuteczność Krem EXOMEGA zmniejsza suchość skóry dzięki właściwościom nawilżającym i zmiękczającym. Łagodzi podrażnienia, zmniejsza uczucie pieczenia, przywraca skórze komfort. Wzmacnia mechanizm obronny skóry, chroni ją przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych.

Krem EXOMEGA nie zawiera substancji zapachowych, jest hipoalergiczny. Nie powoduje powstawania zaskórników. Jest doskonale tolerowany przez skórę, co potwierdzają testy pod kontrolą dermatologów przeprowadzone u osób ze skórą szczególnie wrażliwą.

reklama
U nas na krostki, gdy mama przesadzi z rozszerzaniem diety swietnie sprawdza sie przemycie skory wacikiem nasaczonym Oilatum a nastepnie wysmarowanie kremem Oilatum. Krostki schodza gora po 2 dniach. Masc sterydowa, mamy wykupiona, ale dotychczas wszystkie wtopy pokarmowe udalo sie Oilatum zaleczyc.

Do góry