reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lot do Turcji z dwumiesięcznym dzieckiem

BieniekAlicja07

Zaciekawiona BB
Tak jak w tytule. W październiku chcielibyśmy lecieć na Cypr ,Teneryfę lub do Turcji z naszym dzieckiem. Będzie miało 2,5-3 miesiące. Co uważacie kobietki ? Czy podróż samolotem to dobry pomysł ?

reklama
A ja nie widzę powodów aby rezygnować. Jeżeli macie chęci to jak najbardziej. Taki maluch równiez może lecieć samolotem.

A ja wielokrotnie spotkalam sie z opinia, aby podrozowac jak najwiecej do 6go miesiaca zanim dziecko jest bardziej ruchliwe. Co rodzic to opinia, ja sama jeszcze nie mialam okazji do podrozy z moja

Ja leciałam że starszą córką jak miała 2 miesiące, 6 miesięcy i prawie rok. Najlepiej wspominam pierwsze dwa loty, z tym że ja leciałam około godzinę za każdym razem. Jedyne co polecam to przy starcie i lądowaniu podać piers/smoczek lub butelkę coś do ssania, wtedy uszka się nie zatykają

3 Miesiące to początek kolek, wcześniej dyschezja.
U nas był to mocno ciężki czas i na pewno bym nigdzie wtedy nie pojechała.

reklama
Do góry