Więc ja już jestem po:-) i z samej porodówki jestem mega zadowolona. Mimo że było bardzo dużo rodzących, nie odesłali mnie, z resztą żadnej kobiety nie odesłali jak jest w innych szpitalach. Od początku do końca porodu zajmowała się mną ciągle ta sama położna, bardzo miła, pomocna i cierpliwa. Dostalam od razu czopki przeciwbólowe, dziecko było ciągle monitorowane, a polożna ciągle pytała czy czegoś mi nie trzeba. Zostałam nacięta, ale w miejscu po poprzednim nacinaniu, więc blizna będzie jedna, szwy rozpuściły się po 2 tygodniach całkowicie, a rana nic praktycznie nie bolała, i mogłam w kilka godzin po porodzie usiąść na tyłku, o czym po pierwszym porodzie nie było mowy.
Co do oddziału noworodkowego, to też nie narzekam, chociaż człowiek jest bardziej zostawiony sam sobie, tzn. jak czegos potrzebujesz to musisz pójść i poprosić. Z reguly położne są miłe i pomocne, chociaż wiadomo że zdarzy się wyjątek.
Jedno co mnie cieszylo, to to, iż mimo że leży się po 7 kobiet na sali, to odwiedziny sa na korytarzu, więe nikt się nie patrzy na Ciebie jak np karmisz dziecko .
Kiwii wiadomo koszule, ręczniki, podkłady poporodowe, pampersy, sztućce, koniecznie weź termometr, bo tam kazda musi mieć swój, i ja radziłabym wziąć jakies kaftaniki dla maluszka, bo tam mają różne rozmiary i moja w niektórych się topiła, a i łapki niedrapki też się przydają