• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

reklama
dzis u małego byl mój mąż. mały waży 1240g ale to zawyzona waga bo mały ma obrzeki nóżek-oczywiscie sie wystraszyłam...mam nadzieje ze mały sika z moczek ok i jak twierdzi pani ordynator to tak czasem sie dzieje u wcześniaków-Boze oby tak było....kurcze zawsze cos sie musi naplatac....dalej na cpcpie i myśle ze jeszcze na nim pobedzie za nim calkiej mu nie bedzie potrzebny.
wiecie moze co ile powinno być usg głowki i od czego to zalezy? co chwile pytam i moze kolo srody z tym ze nie na pewno a ostatnie miał robione 18 stycznia -hmm to juz troche temu bylo....ludzie jak mi sie ten czas dłuzy...rózne myśli mnie napadaja i meczy mnie to strasznie....

Melanie, mój Franiu miał straszne obrzęki całego ciałka. Oczek nie mógł otworzyć.. Maluszek na pewno dostaje leki moczopędne. Spytaj jakie. Jesli Furosemid to spytaj czy w pompie infuzyjnej.
Franiu miał przez caly pobyt na OIOMIe i oddziale reanimacyjnym usg głowy i brzuszka co tydzień, podobnie jak badanie oczu.

Wojtuś też długo dostawał moczopędne, nawet wypisani do domu byliśmy z furosemidem.
Chciano zejść z niego z dnia na dzień ale o ile dobrze pamiętam to sama mu zmniejszałam aż się udało zejść z tego furosemidu.

U nas USG były na początku 2 razy w tyg, bo układ komorowy poszerzał się i Antosia miała 4 upusty płynu mózgowo-rdzeniowego. Potem, jak się ustabilizowało to raz na tydzień, a potem rzadziej. Dziś byłyśmy na USG - nic się nie dzieje. ROgi komór bocznych nadal poszerzone, ale ogólnie jest ok.

ludzie co kraj to obyczaj...mały ma obrzek jednej nóżki a nie dwóch (źle usłyszałam co mąż mówi) kurcze nie wiem czy maly dostaje cos w tym stylu-zapytam jutro jak jest czy lepiej czy nie i czy cos dotaje. a usg no wypytuje co dzien o nie i mysle ze juz na pewno mu w tym tyg zrobia....bede pytac nadal....

Dla mnie z tym USG to o tyle dziwne, że z tego co pamiętam to Łukaszek miał wylewy III stopnia a one poszerzają komory i chyba powinni to kontrolować częściej. Ale masz rację - co szpital to inna polityka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry