• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowa mama u lekarza

Dziewczyny gratuluje wizyt!

Elunia mój mały przez całe dwa miesiące leżał główka do dołu. W ubiegłym tygodniu na wizycie w poniedziałek główkę miał u gory a już w czwartek ponownie na dole, a w jeszcze poprzedni czwartek też na dole czyli wydaje mi się że maja jeszcze miejsce i fikaja, a mi akurat się tak 3 wizyty ułożyły że ewidentnie widać że się obraca

Ostatnia edycja:
reklama
Moja tydzień temu na badaniu też miała głowe u góry ale fika po całych dniach , dobrze ze nie po nocach a grzecznie spi do 10 wiec jeszcze się tym nie martwię bo lekarz mówił ze ona ma jeszcze kupe miejsca z racji tego ze jest w porównaniu do waszych dzieci malutka bo tydzień temu miała 1100g ponoć taka jej uroda

a ja w poniedziałek do szpitala na patologię :-( chciała mnie jutro wziąć, ale ugrałam to, że w poniedziałek, będą mierzyć cukier i ciśnienie, tyle, ze ja w szpitalu to ciśnienie będę miała ze 200... :no:

mały waży 1400g

Ostatnia edycja:
Takie obserwowanie na patologii jest najgorsze.. sam szpital zle nastraja, mieszkasz niedaleko szpitala, to mogli pojsc na ugode,zebys np co dwa, trzy dni przyjezdzala na kontrole, a cisnienie systematycznie bys mierzyla w domu. Ohh ja pamietam jak z Mila lezalam na patologii, jak sie nasluchalam o historiach kobiet tam lezacych lub "jak kiedys jedna lezala, to z nia lezala" takie historie sa najgorsze :( u Nas dodatkowo sa niektorzy lekarze bardzo niemili i wiecej sie naplakalam niz to wszystoko warte :P
Ale koshka masz Nas, my Cie bedziemy wspierac :*

ciśnienie to ja mierzę od początku ciąży 3 razy dziennie
miałam problem z wysokim ciśnieniem wcześniej ale przy okazji ciąży wyszło szydło dlaczego tak jest, wcześniej miałam wszystkie możliwe badania i mój lekarz rodzinny rozłożył ręce bo wszystko było w porządku, a leki na ciśnienie nie działały
teraz się okazało, że ja się po prostu stresuję, bo jak jestem w domu cały czas to mam ciśnienie modelowe bez żadnych leków

Jakaś plaga tych szpitali ;/
Ale faktycznie obserwować ciśnienie można samemu a co do cukru np. chodzić co dziennie czy drugi na krew no ale mam wrażenie że niektóry lekarze są przewrażliwieni ale w sumie co się dziwić jak wiecznie się słyszy o pozwach na lekarzy.

reklama
3majcie się dziewczyny i nie martwcie ułożeniem poprzecznym. Może się jeszcze obrócić. Słyszałam na szkole rodzenia o kobitce, której dziecko obróciło się w dniu porodu!!!
Lekarze wolą chuchać na zimne, ale może to i lepiej? Jeżeli to ma pomóc nam i dzidzi to chyba warto się pomęczyć.
Moja lekarka jest w ogóle bezstresowa i czasem się zastanawiam czy po prostu ona ma to gdzieś, czy naprawdę bezproblemowo przechodzę ciążę.
hmmm

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry