reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowa mama u lekarza

Moj lekarz wychodzi z zalozenia ze najbardziej prawidlowy jest termin z om. Mnie z miesiaczki wychodzi 13 luty, z usg 10 luty. Zaraz odszukam usg z 12 tyg i tam spojrze.

reklama
Oleńka mi kazali robić konsultacje u anestezjologa na.4tyg przed porodem. Później w momencie przyjęcia robią jeszcze badania krwi. U mnie w szpitalu bez konsultacji ze znieczuleniem wielki problem jest. Zadzwoń do swojego najlepiej bo różnie bywa.

Mi lekarka powiedziała ze najważniejszy termin jest z badań w 12-13tyg. Mi wyszedł 4.02. A z okresu 6.02. I tego.się trzymam. Po dwudziestym tyg każda dzidzia rozwija się inaczej i wtedy juz nie zmienia się przewidywanego terminu.

Zawsze brałam tylko pod uwagę termin z usg przez nieregularne miesiączki. Właściwie z om wychodzi mi 30.01 a z usg w 10 tygodniu 11.02

Mi z om wychodzi 10.02. Usg z 12 tygodnia wskazuje 13.02, a ostatnie kilka badan 2.02 :) zarowno ja i lekarze bierzemy pod uwagę tylko ten 13.02, dzidzia w pewnym momencie po prostu ruszyla z rosnieciem :)

Dokładnie po 20tc każde dziecko rośnie indywidualnie i nie powinno się brać jego wymiarów do obliczenia terminu porodu.
Choć moja dzidzia rośnie w tym tempie jak powinna i zawsze mam ten sam tc z usg jak z om :)

Hmm ja z ostatniej @ mam termin na 2.02 a z 12 tygodnia na 24.01, pozniejsze USG wskazują na 25-28.01 także wydaje mi się że jeszcze w styczniu uda mi się urodzić. Chciałabym tylko do wizyty 16.01 wytrzymać bo jeszcze kilku badań mi brakuje :)

Nie mam wlasnie nigdzie jaki termin wychodzil z pierwszego usg :(
Na prenatalnych w 12 tyg wychodzil na 13.02 i jednak jest ta roznica, w obliczeniach lekarzy to jest duza rozbieznosc w terminie z usg a wg OM 28dniowych cykli :O

reklama
Ja też miałam wizytę wczoraj. Cały dzień mnie nie bylo, więc piszę teraz. Maluch siedzi sobie główkowo, waży jakieś 2800 (36 tydzień) i raczej już się nie obróci :-) Poród przed terminem się raczej nie zapowiada. Wymaz pobrany.
Ja akurat znam termin zapłodnienia, więc termin porodu w miarę dokładnie mam określony. Jak porównuję z usg 1 trym, to na nim ten z wymiarów jest podany nawet kilka dni wcześniej, niż wynikałoby to z obliczeń.
Lekarka mi też powiedziała, że przy pierwszej ciąży raczej rodzi się po terminie ( jeśli wszystko jest ok), druga zazwyczaj przed terminem. No i przy drugiej widocznej obniża się brzuch (słabsze mięśnie).
Następna wizyta za 2 tygodnie.

pozdrawiam :-)

Do góry