reklama

Lutowe 2020

@Darapuszkin powiem Ci, że zależy od dnia.
Ostatnio upocila się u pradziadków w czasie karmienia, ale tam w domu akurat też było mega ciepło.

Jesteśmy jak co dzień na spacerze. Młoda w bodziaku bez skarpet, czapeczki a inne dzieciaki poutulane w kocyki minky, czapki grube 😲🤯 Nigdy tego nie ogarnę. Mamy 26°C w cieniu i lekki przyjemny wiaterek momentami. Nie dziwię się, że te dzieci płaczą jak się prawie gotują we własnym sosie 😪

reklama
Ja tez mam czasem problem z ubraniem malej. Boje sie ze sie przeziebi i pozniej cala mokra jest... nie mam wyczucia. Ostatnio przynajmniej jej czapke juz daruje. Raz nie zalozylam i kolezanka byla w szoku ze bez czapki przy 18 stopniach. Mamy w pl kulture przegrzewania dzieci. Dzisiaj siedzi w domu i jest w samych bodach z krotkim bo duchota straszna

Odkąd zrobiło się ciepło to Nela jest w samym bodziaku ewentualnie skarpetki. Czapki nie zakładam, tylko jak jest wiaterek to ewentualnie opaske. Jak czasami muszę na słońcu z nią być, na rękach to kupilam kapelusik (do paczkomatu np sobie z nią idę bo nie warto wózka z piwnicy wyciągać).
Lepiej żeby jej było chłodniej niż za ciepło (i tak walczę od kilku dni z odparzona szyja tego pulpeta 😊)
W gondoli cały czas mam termometr i czasami temperatura dochodzi do 30 stopni więc bez obaw że dziecku jest za gorąco.
Od ponad tygodnia Nela śpi w samym bodziaku i śpimy przy otwartym oknie (łóżeczko mamy pod oknem) i jest git póki co 🙂

My tez w bodziaku. Na noc teraz zazwyczaj zakladam jeszcze spodnie. Ale skarpetek juz nie uzywam, moj uwielbia miec gołe stopki, łaczy je sobie i pociera jedną o drugą. Wasze dzieciaczki tez to robia?
U mnie w gondolce tez jest gorąco, przykrywam malego kocykiem bambusowym ktory niby ma troche chlodzic 🤔
Ja mam taki kapelusik od slonca po starszej i jak musze malego wyjac z wozka (jednak nie jest tak rozowo jak pisalam kilka dni temu 🙉 to go zakladam. Czapeczki juz dawno nie.
Jak bylismy na szczepieniu kilka tygodni temu i bylo ok 20 stopni, wychodzilam z przychodni i akurat nasz lekarka tez wychodzila i zobaczyla ze bez czapeczki to kazala zalozyc. Juz nie chcialam z nia dyskutowac wiec wyjelam czapke z torby i zaraz po wyjsciu z przychodni zdjelam ;)
Jak sobie przypomne jak ze starsza corka, ktora urodzila sie na poczatku wrzesnia (ale bylo jeszcze dosc goraco) i my niedoswiadczeni poszlismy z nia na pierwszy spacer w pajacu, z kocykiem i w czapeczce 😳 😳😳

Też zamówiłam ta parasolkę ze smyka, niby ma jakiś filtr to chyba jest lepsze niż zamknięta gondola i zero powietrza tam w środku.

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też odkryły pisk? Nasza Nela tak piszczy jak nakręcona, aż zastanawiam się czy sobie gardła tym nie zedrze.

Ta parasolka to praktyczna? Zastanawiam sie czy nie kupic. Ona potem do spacerowki tez sie nada?
Tak, nada się do spacerówki. Przymocowujesz ją do stelaża. Zrobię kiedy foto. Zasłaniam nią przód i bok tak, że małej słonko nie świeci, gdy idziemy na wprost niego a przy okazji jest przewiew. Nie to co pod założoną pieluchą tetrową na daszek gondoli.
Sprawdzi mi się ten sposób u syna i teraz korzystam 😊
Lila jeszcze nie piszczy ale chichra się w niebogłosy i dziś zamiast przekręcać się na boki to będąc na brzuszku pelzala do przodu jak przy czworakowaniu. Zaczęła też podnosić się na wysokim podporze parę razy.

Czy Wasze maluszki pocą się przy ssaniu? Ostatnio zauwazylam ze Roma ma spoconą głowę jak ssie lapczywie.
U mojego nie zauważyłam, ale on teraz wogole słabo i krótko je. Zrzucam to na ząbki- jak jest z tym u Was?
Ja za to się pocę strasznie 😉 nie wiem czy to przez jeszcze hormony pociazowe czy moze ekstra kilogramy (ale w koncu chyba nie az tak duzo, juz dawno sie nie wazylam)...
Chyba to normalne ze się główka poci bo jedzenie, szczególnie łapczywie, duzo wymaga wysilku. Potliwosc glowy jest chyba tez objawem niedoboru wit d- ale to raczej byłaby spocona cały czas a nie tylko w trakcie jedzenia 😉

reklama
U mnie w sumie mała jakoś nigdy długo nie wisiała na piersi od czasu stabilizacji laktacji. Wcina intensywnie w kilka minut obie piersi i koniec. Jedynie w nocy i wieczorem dłużej ssie. Najlepsze jest to, że najwięcej zaczęła przybierać na wadze właśnie po stabilizacji laktacji w 3 mies. Widzę to szczególnie po wykresie w apce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry