Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Haha powiem Ci tylko, że trochę zazdroHahaha a wiecie, że ja też mam podejrzenie ...chyba też przez to, że się naczytałam. A jeszcze jak mówicie, że macie podejrzenia też, to tym bardziej chyba się domyślam
ale mnie zżera ciekawość.
Cieszę się, że u pozostałych też wszystko w porządku![]()
Nooo to się okaże, czy faktycznieHaha powiem Ci tylko, że trochę zazdro![]()

Ja miałam w zasadzie następnego dnia (rano o 8 miałam pobraną krew a następnego dnia wieczorem wyniki były już). Robiłam w Diagnostyce i akurat te badania robią na miejscu we Wrocławiu więc u mnie szybko poszłoDziewczyny, które miały pobraną krew na PAPP'a, jak długo czekałyście na wyniki?
Miałam pobieraną krew w sobotę i nadal czekam ba wyniki.
Tak mi się Michał też bardzo podoba i Tomek jeszczeMichał wcale nie pospolite- szczególnie nie u maluchów. Dla mnie właśnie Antki, Stasie, Oskary itd to imiona spotykane na każdym kroku u maluchów. Jak zaprowadzam córeczkę do przedszkola to ma w grupie 2 Oliwki, 3 Amelki, 2 Julie, 2 Wiktorów, Antków, Stasiów i Janków.
To są bardzo ładne imiona ale jak dla mnie zbyt popularne wśród małych dzieci w tej chwili.
My liczymy na chłopca. Mamy córeczkę Ewę i teraz chcielibyśmy synka Adasia, albo nasz drugi typ to właśnie Michał. Ale bardziej skłaniamy się to Adama i Ewy![]()
U mnie mąż był w 1 ciąży na wszystkich prenatalnych i niektórych normalnych wizytach, w tej ciąży pewnie też będzie na prenatalnych. Jak masz tylko taką opcję to ciągaj faceta na te badania, dobry początek budowania więziMam pytanko , czy na to badanie prenatalne będziecie szły/ byłyście z partnerami swoimi ? Czy same ?
Różnie jest. W 1 ciąży miałam częściowo przez brzuch, ale że nie wszystko mógł dobrze zbadać to i dopochwowo było.A prenatalne to jest przez brzuch już?
Chyba norma w ciąży, macica rośnieHej![]()
Ja dalej na urlopie nad morzemdziś niestety nie ma słońca. Od wczoraj mam bóle w pachwinach, złaszcza z prawej strony i nasila się przy chodzeniu czy jakimkolwiek ruchu. Czy to normalne? Czy to ze względu na ciąże? Nie chodzimy tutaj za dużo bo to morze wiec bardziej się leżakuje. Też macie takie dolegliwości?
Ja ciągle nie moge się doczekać prenatalnychi chce już wiedzieć co nosze pod serduszkiem
na szczęście tym razem na badania pójde z mężem bo bedzie miał wolne
imiona też już mamy wybrane Nikola albo Ignacy :*
Gaja ! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] Cudowne imię, też siedzi mi w głowie [emoji16]Ja się zastanawiałam nad imieniem dla dziewczynki Hania lub Gaja, a dla chłopca miał być Rafał lub Damian. Ale znając niezdecydowanie męża to się jeszcze może pozmieniać.
@Jotka_Szczotka, my ze Wstręciuchem też o maleństwu pieszczotliwie mówimy "bachorek", bo to też jest takie nasze [emoji28]
Co do imion to wstępnie mamy wybrane [emoji6] ale będziemy jeszcze dyskutować nad imieniem dla chłopca [emoji28] dla dziewczynki będzie na 100% Iga (bo żadne inne nam się nie podoba jakoś bardzo), a dla chłopca ja chcę Bastian, podoba nam się też Kryspian. Więc się jeszcze okaże, bo a nóż coś jeszcze nam wpadnie [emoji16] (chociaż przy synu będę chciała na swoim bardzo mocno postawić, bo Bastiana sobie już bardzo dawno ubzdurałam [emoji23][emoji28])
Nad wózkiem jeszcze bardzo nie myśleliśmy, na pewno będę chciała w jakimś neutralnym kolorze [emoji6]
Dziewczyny które dzisiaj wizytują: mocno trzymam kciuki za same dobre wieści [emoji3526][emoji110][emoji110][emoji1696][emoji1696]
Za mną dzisiaj chodzi jakieś "chamskie żarcie" [emoji28] jakiś kebab czy pizza, czy coś takiego [emoji23] muszę zaraz czegoś sobie poszukać [emoji16]