reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Mi mówił, że po 10 dniach. Może nie miałaś długo... nie martw się na zapas, oby było ok po tym antybiotyku🤞

Po 10 dniach od skończonego leczenia, tak?

wiesz co, jak napisałaś teraz o tym częstomocz to ja też mam z tym problem od kilku lat i leczyłam to już u kilku lekarzy, ale żaden nie sugerował tych bakterii tylko zupełnie inną drogę 😳 wiec teraz się dosyć mocno zestresowałam 😳😳😳 a Tobie przeszedł ten częstomocz po przeleczeniu?

reklama

wiesz co, jak napisałaś teraz o tym częstomocz to ja też mam z tym problem od kilku lat i leczyłam to już u kilku lekarzy, ale żaden nie sugerował tych bakterii tylko zupełnie inną drogę 😳 wiec teraz się dosyć mocno zestresowałam 😳😳😳 a Tobie przeszedł ten częstomocz po przeleczeniu?
Tak po 10 dniach od zakończenia antybiotyku.
Nie chciałam Cię zestresować, ja ogólnie dużo piję to i często sikam, ale jednak przy bakterii potrafiłam 2 razy wstawać w nocy na siku.

Przeszło mi. A co mówili lekarze na ten częstomocz?

Przeszło mi. A co mówili lekarze na ten częstomocz?
najpierw dostałam tabletki na to, które w ogóle nie zadziałały, bo robiły tak, ze nadal mi się chciało, ale nie byłam w stanie zrobić 😳 potem dostałam skierowanie na badanie urodynamiczne. I potem miałam jeszcze jakiś inny rodzaj badania i podczas niego wyszło, że ten częstomocz wynika z tego, że podczas sikania zaciskam i luzuje mięśnie naprzemiennie.

najpierw dostałam tabletki na to, które w ogóle nie zadziałały, bo robiły tak, ze nadal mi się chciało, ale nie byłam w stanie zrobić 😳 potem dostałam skierowanie na badanie urodynamiczne. I potem miałam jeszcze jakiś inny rodzaj badania i podczas niego wyszło, że ten częstomocz wynika z tego, że podczas sikania zaciskam i luzuje mięśnie naprzemiennie.
Wygooglowałam to badanie i współczuję, że musiałaś to przechodzić🥴 czestomocz może mieć wiele przyczyn, nie martw się na zapas, że miałaś długo bakterie i stąd takie objawy, tymbardziej, że jakaś inna diagnoza już padła ( o tych mięśniach) a dostałaś jakieś rozwiązanie na tą przypadłość? Nie słyszałam o tym w ogóle. U mnie też bywały problemy wcześniej z częstomoczem, ale to akurat było za sprawą kamienia nerkowego.

reklama
Wygooglowałam to badanie i współczuję, że musiałaś to przechodzić🥴 czestomocz może mieć wiele przyczyn, nie martw się na zapas, że miałaś długo bakterie i stąd takie objawy, tymbardziej, że jakaś inna diagnoza już padła ( o tych mięśniach) a dostałaś jakieś rozwiązanie na tą przypadłość? Nie słyszałam o tym w ogóle. U mnie też bywały problemy wcześniej z częstomoczem, ale to akurat było za sprawą kamienia nerkowego.
a właśnie, miałam również robione usg nerek, i jeszcze dużo jakichś innych drobnych rzeczy w międzyczasie posiewy itd.

Rozwiązanie było takie - dostałam namiar na „szkołę nauki sikania”, do której jeszcze nie poszłam, bo stwierdziłam, ze tak bardzo mi to nie przeszkadza, a mamy średnio z kasą teraz. Ta szkoła polega na tym, że uczą odpowiednio rozluźniać mięśnie w trakcie oddawania moczu. Na zdjęciu w jaki sposób wyglada flow moczu u zdrowych a jak u mnie.

Jeżu ale się zestresowałam, jestem przerażona :( od września nowy miesiąc nowa choroba. Jedną sprawę uda się załatwić, to pojawia się kolejna. Już mam tego dość. Jestem załamana.

Załączniki

• IMG_5462.jpeg
    IMG_5462.jpeg
    133,4 KB · Wyświetleń: 121
Do góry