reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
ja zamówiłam właśnie testy owulacyjne, chcę sprawdzić mój cykl, bo możliwe, że owulacja jest później niż ból owulacyjny i dlatego w tym cyklu nic z tego nie wyszło + dwa razy chora ..
Od którego dnia zacząć je robić?

Jeżeli dopiero startujesz to ja uważam, że najlepiej szybko zacząć tj. po miesiączce (choć ulotka chyba mówi o 10dc) i robić nawet z 2-3 dziennie, tylko pamiętać o tym, żeby nie pić i że nie robi ich się z pierwszego moczu. Bo czasem trudno jest wyłapać pik - no i jednak najlepiej ten seks, żeby tak czy siak był ten co 3 dzień, bo np. u mnie mega mocna kreska była w niedzielę i poniedziałek, nawet apka się wahała, który uznać za najwyższy, ja bym chyba uznała ten poniedziałkowy, a wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że owulacja musiała być w niedzielę - czyli u mnie pik jest w dniu/dzień po owulacji :)

Czy któraś z was dziewczyny używała progesteronu,czuje od czasu inseminacji skurcze macicy,nie wiem czy to przez progesteron który przyjmuje dopochwowo w żelu czy też przez sam zabieg ..

Jeżeli dopiero startujesz to ja uważam, że najlepiej szybko zacząć tj. po miesiączce (choć ulotka chyba mówi o 10dc) i robić nawet z 2-3 dziennie, tylko pamiętać o tym, żeby nie pić i że nie robi ich się z pierwszego moczu. Bo czasem trudno jest wyłapać pik - no i jednak najlepiej ten seks, żeby tak czy siak był ten co 3 dzień, bo np. u mnie mega mocna kreska była w niedzielę i poniedziałek, nawet apka się wahała, który uznać za najwyższy, ja bym chyba uznała ten poniedziałkowy, a wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że owulacja musiała być w niedzielę - czyli u mnie pik jest w dniu/dzień po owulacji :)
Dziękuję:)

A ja właśnie dostałam wyniki proga...wg mnie owulka była 5 dni temu...
Screenshot_20250214_164153_Drive.jpg

U mnie z 1 i 2 udało się w też bez problemu.
Z 3 w dopiero w 6 cyklu i skończyło się ciąża pozamaciczna.
A na 4 czekałam prawie 2 lata 🤷‍♀️

Życie pisze nam różne scenariusze
Oczywiście że tak , ale jeżeli staram się o dziecko to biorę również pod uwagę to że mogło się udać i uważam na leki , które biorę . Wydaje mi się , że jest to odpowiedzialne. Nie rozumiem też trochę dlaczego tak Pani za wszelką cenę próbuje moją sytuację porównać do swojej . Nie twierdzę , że się udało ale biorę to pod uwagę więc biorąc leki upewniam się , że są one odpowiednie

reklama
Do góry