reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

@niezapominajka876 co tam u Ciebie, bo mam ucichłaś? 😊

@Leanne u Was ruszyła już procedura?
Wkurzył mnie niesamowicie mój organizm i musiałam trochę odetchnąć. Straszne problemy jelitowe, zmiany w cyklach i do tego zmiana pracy… ciężko pożegnać się z rodzinami i dziećmi po tylu latach więc od tygodnia codziennie płacze. Jest ciężko. Chyba nawraca mi depresja. Więc tak się kulam i próbuje przetrwać, może jak zacznę nową pracę będzie lepiej… dziękuję, że o mnie zapytałaś.
A was czytam na bieżąco 🩷

reklama
Wkurzył mnie niesamowicie mój organizm i musiałam trochę odetchnąć. Straszne problemy jelitowe, zmiany w cyklach i do tego zmiana pracy… ciężko pożegnać się z rodzinami i dziećmi po tylu latach więc od tygodnia codziennie płacze. Jest ciężko. Chyba nawraca mi depresja. Więc tak się kulam i próbuje przetrwać, może jak zacznę nową pracę będzie lepiej… dziękuję, że o mnie zapytałaś.
A was czytam na bieżąco 🩷
Rozumiem. Jak będziesz potrzebowała się wygadać/wypłakać, to pamiętaj, że tu jesteśmy 😘

Jak dotąd lametta nie przyspieszyła owulacji. W poprzednim cyklu owulacja była w 12dc. Dzisiaj 8dc i testy owulacyjne w ogóle jeszcze nie ciemnieją. Mój mąż mówi, że stresuje go to liczenie, streszczam mu trochę co się dzieje tutaj na forum i coś mi się wydaje, że jeśli w tym miesiącu się nie uda to marzec będzie "luźny". Bez testów, bez aplikacji, bez forum. Seksów miało być więcej a wcale tak nie jest. Już zaczynam sobie tłumaczyć, że może nie ma co się spieszyć, w maju mam długi urlop, chciałabym jechać na wakacje życia, ostatnie takie bez dziecka jeszcze. A z drugiej strony mam bardzo niskie AMH i wiem, że nie ma na co czekać😟
Widzisz ja też z jednej strony wiem że nie mamy tyle czasu ja mam 38 lat i staram się o pierwsze dziecko, mój Partner 56 ale staram się nie naciskać ani siebie ani Jego, a nie jest nam łatwo gdyż On pracuje za granicą. Nie możemy do starań podejść na spontanie. Od października (kiedy podjęliśmy decyzję że staramy się) nie mogliśmy trafić w moją owulację i dopiero teraz udało się. To jest takie rozdarcie...nie ma zbyt dużo czasu i wydawać by się mogło że każdy miesiąc jest na wagę złota...a jeżeli tak jest???

Kurcze mnie jajnik boli .
Idealnie mam śluz płodny czyli białko jajka kurzego a zastrzyk za 2 dni dopiero.
Więc owulacja za 3-4dni .
Wtedy będzie sachara u mnie.
I bądź tu Mądrym.
Z tym wszystkim
To tak jak u mnie śluz piękny płodny a testy owu coś tam ciemnieją ale to nie pik🤷

@MamaR bo ja się już chyba trochę zgubiłam. Twój dzisiejszy prog wskazywałby na owulację jakoś w okolicy niedzieli. Ostatnie seksy były w zeszły poniedziałek. No to… szanse są raczej rzeczywiście niewielkie, tak jak pisze Myszka. Rozumiem nadzieję, trzymam kciuki i w ogóle. No ale większy sens ma zbadanie proga dopiero w poniedziałek, jak już tutaj ktoś pisał. A robienie bety w piątek już w ogóle nie ma sensu.

A dlaczego On ogólnie unika? Chodzi cały czas o tą niepewność czy chce czy nie?
Do tej pory nie chciał kolejnego dziecka i niby były sexy ale rzadko, w tym cyklu jakoś bardziej się wkręcił i czeka na wyniki bardziej niż ja 🤣 I sam mówi żeby spróbować stymulacji skoro dwoje dzieci mamy z cyklu stymulowanych.
ale po czym ty stwierdzasz, że w środę miałaś owulację? Skoro progesteron jasno wskazuje, że jeszcze w sobotę jej nie było?
Bo ja cały czas mam nadzieję że ta owulacja była koło środy. Prożek w sobotę wg norm z laboratorium był już w fazie lutealnej choć niski. Jak to mówią nadzieja matką głupich :-)

01.02 prożek 0.15
08.02 prożek 2.3
Normy w fazie folikularnej do 0.3
Faza lutealna od 1.2
Wiem że były tu przypadki że prożek był 3 a owulacja dwa dni później ale trzymam się norm z mojego labo :-)

01.02 prożek 0.15
08.02 prożek 2.3
Normy w fazie folikularnej do 0.3
Faza lutealna od 1.2
Wiem że były tu przypadki że prożek był 3 a owulacja dwa dni później ale trzymam się norm z mojego labo :-)
ok możesz mieć nadzieję, nie będę Ci jej zabierać ale wrzucam dla reszty

Załączniki

• eca631a9-3823-44f0-9791-17349621206d.jpeg
    eca631a9-3823-44f0-9791-17349621206d.jpeg
    44,2 KB · Wyświetleń: 133
reklama
Do góry